KAportal Hazler opet nije uspio: Uzeli mu "Francetića", a dali prekršajnu prijavu - možda će dobiti i kaznenu | Karlovački informativni web portal

Hazler opet nije uspio: Uzeli mu “Francetića”, a dali prekršajnu prijavu – možda će dobiti i kaznenu

Nisu Dragan Hazler i njegova ekipa uspjeli otkriti spomen ploču Juri Francetiću jer je u petak nisu uspjeli postaviti na Francetićevu rodnu kuću u Vivozama kod Otočca. U tome ih je spriječila policija, jer im je oduzela dvije pripremljene ploče, jednu na kojoj se veliča ustaša Francetić i drugu na kojoj se u blažoj varijanti veliča Francetić antikomunist.

Tijekom poslijepodnevnih sati u petak, izvijestila je policija, na području Otočca zaustavili su osobni automobil u kojem su se nalazila trojica hrvatskih državljana u dobi od 40, 74 i 87 godina, oduzeli su im ploče, pa sada provode kriminalističko istraživanje kojim će utvrditi je li trojac počinio kazneno djelo pokušaja poticanja na nasilje i mržnju.

U Otočcu u crkvi Presvetog trojstva je misu za Francetića služio don Anđelko Kaćunko koji je u propovijedi ustvrdio kako Jure nije bio ništa manji domoljub od hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Održao je molitvu kraj spomenika braniteljima. Na tom prostoru Hazlerov suradnik zalijepio je isprintanu kopiju spomenika, no ubrzo je to skinuo jedan od policajaca u civilu. Zbog toga će počinitelj biti prekršajno kažnjen, kao i Hazler koji je pred Francetićevom kućom glasno uzviknuo ” Za dom – spremni!”.

  • Podsjetimo, Hazler je 2000. godine u Slunju postavio spomenik Juri Francetiću, ali ga je Sanaderova Vlada dala ukloniti.

    KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. Ovo je glupo i komentirati.a mozda je glupo i objavljivati.ljudima je pun kofer i ustasa i partizana.

    Odgovori