KAportal Nastavljena ljetna hakl liga, stigle i (čudne) kazne za incident na Ozalj-Žora | Karlovački informativni web portal

Nastavljena ljetna hakl liga, stigle i (čudne) kazne za incident na Ozalj-Žora

kosarka-sanacLakom pobjedom košarkaša Šanca nad KK Žora 67:46 nastavljena je Ljetna amaterska košarkaška liga u Šancu. Tek pred sam nastavak natjecanja razriješeno je i pitanje kazni za incidente na utakmici SD Ozalj – KK Žora iz posljednjeg kola prije stanke. Kazne su, blago rečeno, začuđujuće i nesrazmjerne.

Igrač Ozlja Đovani Klanfar, koji je nakon susreta fizički napao Belavića iz KK Žora, kažnjen je sa (samo) dvije utakmice neigranja. U krajnjoj liniji, kako je riječ o legendi županijske košarke i igraču koji u dugogodišnjoj karijeri nije imao sličnih incidenata, a nema sumnje i da je bio isprovociran, moglo bi se razumjeti da postoji želja da mu se malo “progleda kroz prste” i izbjegne kazna do kraja sezone. No, ukoliko je odluka bila takva i ukoliko je možemo zbog navedenog razumjeti i podržati, onda krajnje besmislena postaje druga kazna, kao i izostanak još nekih. S jednom utakmicom neigranja kažnjen je, naime, i Belavić, iako niti jedna službena osoba nije primjetila njegove provokacije. Ne sumnjamo da ih je bilo, no kažnjavati nekog na osnovu “rekla-kazala”, nakon što su svi nadležni propustili vidjeti bilo kakav incident, je zaista potez bez presedana. Također, ako je zbog nesportskog ponašanja (u koje, ponavljamo, nakon svih izjava ne sumnjamo, ali ga nitko nije vidio i čuo) kažnjen Belavić, zašto onda zbog nesportskog ponašanja koje jesu svi na tribinama vidjeli i čuli nisu kažnjeni još neki košarkaši Ozlja? Više je nego jasno kako su predstavnici klubova, koji su činili komisiju koja je odlučivala o kaznama, odlučivali na račun osobnih simpatija i antipatija. No, to nažalost ligi daje epitet “divlje”, koji u ovom slučaju nije simpatičan kao kada je riječ o poznatom vaterpolo natjecanju u Dubrovniku.

Incidenti se događaju i na puno višim razinama, no šteta je što su organizator i sami klubovi, umjesto da iskoriste prigodu da daju ligi nešto ozbiljniji status, ovakvom odlukom ipak napravili obrnuto.

  • KAŠonline

  • Jedan komentar

    1. Sramota….sad barem postoji recept kako sprječiti dobre igrače da igraju… opališ šamar ili “forehand” kako bi neki rekli i fino ti dobiješ sramotne dvije utakmice suspenzije, a on jednu i ko Bog…

    Odgovori