KAportal HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti - zimski uvjeti u Lici | Karlovački informativni web portal

HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti – zimski uvjeti u Lici

– Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Dalmaciji, Gorskom kotaru, Istri, Hrvatskom primorju i Slavoniji. Zbog niskih je temperatura moguća mjestimična poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, javlja Hrvatski autoklub.

Na dionicama autocesta s maglom vozi se uz ograničenje brzine: A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i tunela Sveti Rok te Ravče i Karamatića; A2 Zagreb-Macelj; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; A10 Čarapine-Ploče.

– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisane zimske opreme, dodaju u HAK-u.

  • Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama: DC42 u mjestu Poljanak; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

    KAportal.hr

  • Odgovori