KAportal Na granici čeka tisuće migranata, Karlovačka županija na udaru kao koridor - migranti uskoro i tema Županijske skupštine | Karlovački informativni web portal

Na granici čeka tisuće migranata, Karlovačka županija na udaru kao koridor – migranti uskoro i tema Županijske skupštine

foto ilustracija

Migranti, kojih je u Karlovačkoj županiji iz dana u dan sve više, a procjenjuje se da će deseci tisuća tek stići, bit će tematska točka na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Najavio je to danas župan Damir Jelić, odgovarajući Goranu Glavurtiću (Živi zid) i Mihovilu Bićaniću (HDZ) koji su napomenuli kako se sve više migranata viđa u Slunju i Rakovici.

Po Jelićevim riječima, o migrantima se trebalo razgovarati danas, no kako načelnik PU karlovačke Josip Ćelić na sjednicu nije mogao doći, učinit će to na sljedećoj sjednici.

  • – Kad bude, u lipnju, srpnju…, on doći i imati ozbiljnu točku u kojoj će iznijeti mnoge stvari koje su u domeni javnosti. Jasno je da ovaj problem nadilazi Karlovačku županiju. Kad smo u Cetingradu otvarali postaju, on, ministar i ja razgovarali smo o tome, ali ni slutio nisam da bi to tako brzo i u tolikoj količini moglo biti. Valja zadržati ono što nas koji živimo na ovim prostorima krasi bez obzira na naciju, vjeroispovjest, stavove – ukorijenjeni humanizam. Međutim, svaka država je struktura, ona je institucionalna, nema države bez represivnog elementa. Ministar mi je rekao: Gdje ljudi dolaze i odlaze, a da ne znaš ni koji su? To je opasno, opasno po te ljude. Naš je interes, kao županije, obzirom da smo u srcu Hvatske i da smo brzi put – od slovenske do bosanske granice je zračne linije 44 km – da “budemo na lopti”, rekao je Jelić, pozvavši vijećnike da se pripreme za tu “tematsku točku koja će trajati koliko bude trebalo obzirom na akutnost problema.”

    KAportal.hr

  • Odgovori