KAportal Gradsko vijeće Ogulina "amenovalo" prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni i otvorilo vrata ulaganju od čak milijardu kuna | Karlovački informativni web portal

Gradsko vijeće Ogulina “amenovalo” prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni i otvorilo vrata ulaganju od čak milijardu kuna

Poduzetnička zona u Ogulinu

Gradsko vijeće Ogulina dalo je jučer “zeleno svjetlo” poduzetniku Darku Pervanu i njegovoj tvrtki “Bjelin” za kupnju čak 23 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu. Očekivano, odluka je donešena jednoglasno bez imalo dvojbi vijećnika, jer radi se o ulaganju od gotovo nevjerojatnih milijardu kuna.

Ovakvo ulaganje Ogulin ne pamti u novijoj povijesti, a svi “trljaju ručice” iz razloga jer je “Bjelin” u postojećoj tvornici troslojnog laminata već pokazao da je društveno odgovoran poslodavac kojem je stalo da radnici budu zadovoljni. Novi projekt nazvan je “Ogulin 2” a po prvim informacijama u novoj bi se tvornici proizvodile podne obloge – Woodura i Nadura, dok će graditi tvornicu za HDF – spajanje furnira i logistički centar. Ovo su patenti “kralja laminata” iz Švedske koji je nedavno odustao od gradnje tvornice u Vukovaru, pa sav razvoj preusmjerio u grad podno Kleka.

“Bjelin” namjerava otvoriti još 600 radnih mjesta, a zanimljivost je da će nova investicija biti namaknuta iz vlastitih sredstava tvrtke. Gradski proračun Grada Ogulina će po sklapanju ugovora o prodaji zemljišta u Zoni biti bogatiji za 1,7 milijuna eura.

  • KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Navodno gospodin Pervan ne želi imati posla s političarima niti bankarima, već želi čisti posao ( čitaj “tržišna privreda” ), pa to ni u Vukovaru niti u Karlovcu nije moglo proći.

    Odgovori