KAportal Boljar najavio reorganizaciju u Gradskoj upravi i poduzećima - spajaju se Stambeno i Čistoća | Karlovački informativni web portal

Boljar najavio reorganizaciju u Gradskoj upravi i poduzećima – spajaju se Stambeno i Čistoća

Svih dvanaest točaka dnevnog reda, iako se većina odnosila na imenovanje članova odbora, današnje sjednice Gradskog vijeća Duge Rese dobile su jednoglasnu potporu nazočnih vijećnika, što potvrđuje da je gradonačelnik Tomislav Boljar uspio složiti stabilnu gradsku vlast, stoga sad može prionuti novim zadacima, a posla ima preko glave. Jer, većina pitanja na aktualnom satu odnosila se na projekte komunalne infrastrukture, a tu je i najavljena reorganizacija rada gradskih tvrtki.

Tako je Vjekoslav Tutek (HDZ) upitao što je s vodovodom za mještane Donjeg Mrzlog Polja koji je izgrađen 2009. a mještani još nisu priključeni, dok je Ljiljanu Galić zanimalo kad će biti sanirana cesta u Lišnici koja nije dovršena. Marija Popovačkog zanimalo je kad će biti nastavljena izgradnja kanalizacije u Varošu i kakvi su planovi za nastavak izgradnje kanalizacije u Belavićima. Bruno Kurelić (SDP) ukazao je na probleme loše i spore sanacije ceste Mrežnički Varoš – Belavići nakon što se obave radovi na kanalizacijskim priključcima. Marka Benića (AUZ) zanimalo je hoće li biti nastavljena izgradnja nogostupa od Belavića prema Svetom Petru, te što je sa sanacijom ceste na Šeketinom Brdu, a predsjednik Vijeća Ivan Moguš dobio je upit građana te pitao postoji li plan za izgradnju nogostupa u Frankopanskoj i prema Petrakovom Brdu.

Iz ovih pitanja se vidi sva složenost i potrebe slaganja proračuna, ali i kakve su realne mogućnosti. Kanalizacija u Varošu ide dalje, radi se kontinuirano, a Belavići obzirom da je riječ o privatnom sporu bit će riješeni ili dogovorom ili sudskim sporom. Neprihvatljivo je i više nećemo tolerirati da se ceste prekopaju pa saniraju, a sanacija ubrzo nakon toga propada, kao da je nije ni bilo. Nogostup Belavići – Sveti Petar je bilo naše predizborno obećanje koje ćemo ostvariti. U prvoj fazi ide projektiranje prema Svetom Petru, a kasnije i kroz Mrežnički Brig kako bismo napravili kružnu turističku šetnicu, jer tuda osim domaćeg stanovništava puno šetaju i turisti iz kampa Slapić. Navedena cesta još nije upisana pa prvo to moramo riješiti. Vjerojatno ćemo ići po fazama, ali to apsolutno ide. Cesta na Šeketinom brdu je prijavljena kao nerazvrstana cesta, čekamo da Ministarstvo regionalnog razvoja raspiše natječaj, nadam se da će to biti ove jeseni, jer već dvije godine to stoji. Za nogostup Riječka i Frankopanska dobili smo sredstva od Ministarstva gospodarstva i izradili smo kompletnu dokumentaciju, stoga planiramo te radove uključiti u proračun za narednu godinu – odgovorio je na pitanja gradonačelnik Tomislav Boljar, te na pitanje Dijane Zadrović (HDZ) vezano za produženje ugovora o radu bivšem direktoru Josipu Kasunu, kazao kako će se do kraja ove godine provesti reorganizacija Stambenog gospodarstva koje će se spojiti sa Čistoćom, no da bi se to moglo provesti valja urediti postojeći prostor koji je u vlasništvu Komunalnog. Stoga će i ugovor Kasunu biti produžen do kraja godine.

  • Vezano za priključke u Donjem Mrzlom Polju direktorica Komunalnog Josipa Škrtić-Pucarević pojasnila je kako je spoj kod bolnice ostao nedovršen te valja osigurati 275 tisuća kuna čime bi se radovi završili i osigurala mogućnost za još 45 novih vodovodnih priključaka.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori