KAportal Gradonačelnica ugostila Valentinu Pavlaković, najuspješniji mladu kuglačicu grada Ozlja | Karlovački informativni web portal

Gradonačelnica ugostila Valentinu Pavlaković, najuspješniji mladu kuglačicu grada Ozlja

Gradonačelnica grada Ozlja, Gordana Lipšinić, ugostila je u četvrtak, 11. listopada 2018. godine ozaljsku kuglačicu Valentinu Pavlaković i uručila joj cvijeće i prigodan poklon, pošto je Valentina u mjesecu svibnju 2018. godine, kao članica hrvatske kuglačke reprezentacije za uzrast U-23, osvojila ekipno zlato na Svjetskom prvenstvu u rumunjskom gradu Cluj Napoca.

Ljudima koji prate kuglanje poznato je ime ove mlade djevojke, koja je svoje prvo svjetsko zlato osvojila: 2010. godine u Rijeci za uzrast U-14; 2011. u Sarajevu broncu; 2013. u mađarskom Zalaegerszegu ekipno zlato za uzrast U-18. Tada je srušen i svjetski ekipni rekord za mlađe juniorke sa srušenih 2.410 čunjeva. Ima tu još čitav niz dobrih plasmana na državnim i regionalnim takmičenjima, ali predugo bi trajalo da se sve nabroji.

Treba još samo spomenuti da je sa ŽKK Istra iz Poreča osvajala dobre plasmane u Europskom i NBC kupu, a na državnom nivou je za ŽKK Istru rezervirano prvo ili drugo mjesto.

  • U ležernom razgovoru gradonačelnica Lipšinić je saznala da Valentina kugla posljednju sezonu za dva kuglačka kluba – ozaljski ŽKK Kupa i porečku Istru, te da će poslije toga nastaviti igračku karijeru u „Istri“. Naime, u tom prvoligašu ima bolje uvjete za igru i dalji napredak te eventualni ulazak u seniorsku žensku kuglačku reprezentaciju.

    KAŠonline

  • Odgovori