KAportal Grad sa 670.000 kuna podupro rad udruga koje se bave društveno osjetljivim skupinama - Pomažu tamo gdje prestaje skrb institucija | Karlovački informativni web portal

Grad sa 670.000 kuna podupro rad udruga koje se bave društveno osjetljivim skupinama – Pomažu tamo gdje prestaje skrb institucija

– Udruge civilnog društva, posebice one koje rade s osobama s invaliditetom, djecom s teškoćama u razvoju i brinu o sugrađanima koji nemaju krov nad glavom, pružaju dodatnu kvalitetu usluga društveno osjetljivim skupinama u dijelu kad prestaje skrb institucija. Surađujete s institucijama, stvarate mrežu koja doprinosi kvaliteti života u našem gradu, kazala je dogradonačelnica Andreja Navijalić, za današnjeg potpisivanja ugovora o dodjeli gradskih sredstava udrugama.

Njih deset, koje se bave društveno osjetljivim skupinama, na natječaju je za svoje programe i projekte dobilo 670.000 kuna. Kako se odnosio na trogodišnje razdoblje, isti iznos bit će im dodjeljen i iduće, te 2021. godine. Radi se o podršci za financiranje plaća, režijskih i materijalnih troškova za 10 udruga koje rade s osobama s invaliditetom i djecom s teškoćama u razvoju, za što je Grad izdvojio, 234.000 kuna, za one koje rade s osobama s invaliditetom braniteljima Domovinskog rata, u iznosu od 100.000 kuna, te za udruge koje rade s osobama bez adekvatnog smještaja i žrtvama obiteljskog nasilja, za što je izdvojeno 336.000 kuna.

– Zahvaljujem što ste nam ukazali povjerenje i u narednom trogodišnjem razdoblju i otvorili novi prostor suradnje. Ova sredstva omogućuju da se naši voditelji udruga i stručno osoblje mogu čim više posveti radu s korisnicima jer nam osiguravaju jedan dio “hladnog pogona”, kazala je, u ime udruga, tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Veronika Lendler.

  • KAportal.hr

  • Odgovori