KAportal Grad Ozalj također u pripravnom stanju obrane od poplave - grade se zečji nasipi u G. Pokupju, Levkušju i Jaškovu | Karlovački informativni web portal

Grad Ozalj također u pripravnom stanju obrane od poplave – grade se zečji nasipi u G. Pokupju, Levkušju i Jaškovu

Gradonačelnica sa suradnicima u obilasku ugroženih područja

Grad Ozalj također je u pripravnom stanju za moguće izlijevanje rijeke Kupe uslijed najavljenog naglog zatopljenja koji bi mogao u kratkom roku otopiti velike količine snijega i uzrokovati bujanje rijeke.

Danas je, javljaju iz ozaljske gradske uprave, održan sastanak Stožer civilne zaštite Grada Ozlja gdje su definirane pripremne radnje za slučaj poplava .

– U tom smislu, predstavnik Hrvatskih voda, dipl. ing. građ. Darko Lendler, predsjednik Stožera civilne zaštite, g. Stjepan Basar, zapovjednik VZ Grada Ozlja, gospodin Marijan Pleskina i gradonačelnica, mr.sc. Gordana Lipšinić obišli su najugroženije Mjesne odbore, kažu u gradskoj upravi.

  • Dogovoreno je da će se preventivne mjere zaštite poduzeti zečjim nasipima kod najugroženijih kuća u Gornjem Pokupju i Levkušju i kod nasipa u Jaškovu, tzv. “stara Dobra”. Vatrogasci će započeti već danas, a u pripremi imaju dovoljan broj vreća i pijeska koje će se koristiti ovisno o potrebi.

    KAportal.hr

  • Odgovori