KAportal Grad Ozalj stipendira svoje učenike i studente - dodijeljeno 37 stipendija, zahtjeva iz godinu u godinu sve više | Karlovački informativni web portal

Grad Ozalj stipendira svoje učenike i studente – dodijeljeno 37 stipendija, zahtjeva iz godinu u godinu sve više

Stipendisti Grada Ozlja 2019/2020

Grad Ozalj dobio je nove stipendiste, od 32 zahtjeva za učeničke te 49 zahtjeva za studentske stipendije, dodijeljeno ih je ukupno 37. Osim, 18 učeničkih i 18 studentskih, dodijeljena je i jedna izravna stipendija, i to učenici karlovačke gimnazije Mihaeli Šimunić, zahvaljujući tome što je u prošloj školskoj godini postala državna prvakinja iz biologije.

Pročelnica Lidija Bošnjak je na dodjeli ugovora kazala kako je interes sve veći iz godine u godinu.

– Drago nam je kad vidimo da se neka imena iz godinu u godinu ponavljaju, što znači da vam je to na neki način nagrada. Nadam se da će vam dodijeljene stipendije biti još veći poticaj, veća motivacija, da budete još vrijedniji, da se još više trudite te budete ponos grada Ozlja, kao što i jeste. Ujedno vam želimo još puno uspjeha, još bolje rezultate, još bolje ocjene u idućoj školskoj i akademskoj godini.

Učenici će se stipendirati u iznosu od 400 kuna mjesečno i to u razdoblju od 1. rujna 2019. do 30. lipnja 2020. godine, dok studenti će primati stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno, i to u razdoblju od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine. Sredstva za tu namjenu osigurana su u proračunu Grada Ozlja i u 2019. i u 2020. godini u iznosu od 255.000 kuna.

-Naravno, Grad Ozalj će se i dalje truditi sufinancirati i prijevoza studenata, kao i učenicima srednjih i osnovnih škola te nabavku radnih bilježnica i udžbenika osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Što vi budete bolji Grad će imati još više motiva da vam osigura još više potpora, poručila je pročelnica Lidija Bošnjak.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori