KAportal Grad Ozalj proslavio svoj dan - proslava, kao što se i očekivalo, prigodno predizborna | Karlovački informativni web portal

Grad Ozalj proslavio svoj dan – proslava, kao što se i očekivalo, prigodno predizborna

foto kazup.hr

Grad Ozalj danas je proslavio svoj dan grada koji veže i za pogibiju Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana 30. travnja 1671. godine u Bečkom Novom Mjestu.

Ovaj gradić povijest veže za ove velikaške obitelji, pa je još jutros u tamošnjoj crkvi održana Sveta misa, te tradicionalno položeni vijenci kod spomen ploče velikašima u Starom gradu Ozlju.

Svečana sjednica Gradskog vijeća je, kako je bilo i za očekivati, prošla u predizbornom duhu uz nazočnost svih mogućih kandidata na predstojećim lokalnim izborima, u prvom redu onim HDZ-ovim u prvom redu dvorane u ozaljskoj školi. Gradonačelnica Gordana Lipšinić pohvalila se povećanjem gradskog proračuna za čak 31,1 milijuna kuna u četiri godine njezinog mandata, te spomenula kako imaju plus od 8 milijuna.

Koliko je grad napredovao u ovih četiri godine i koliko se ulagalo će ocijeniti Ozaljčani na izborima za mjesec dana. Oni su ipak ti koji jedini mogu vrednovati rad aktualne gradske administracije.

Najsvečaniji trenutak bio je dodjela godišnjih priznanja. Zaslužili su ih tvrtka FEST, Lovačko društvo Fazan Ozalj,  KUD Ključ iz Trga, DVD Vrhovac, DVD Kašt, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, te pojedinci Ivana Ferenac Sudac, Ivica Glöckner, Ivica i Darinka Tržok i Igor Kalčić. Nagrada za životno djelo otišla je gospodarstveniku Ivanu Vrbaneku.

KAportal.hr

  • Odgovori