KAportal Grad Ozalj dijeli stipendije učenicima i studentima - natječaj otvoren do kraja mjeseca | Karlovački informativni web portal

Grad Ozalj dijeli stipendije učenicima i studentima – natječaj otvoren do kraja mjeseca

Mladi Ozljani, redoviti učenici i studenti, imaju priliku dobiti stipendije Grada, i to u tri kategorije: nadareni, oni slabijeg socio-ekonomskog stanja, te oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Grad je objavio natječaje kojim nudi 17 učeničkih i 18 studentskih stipendija, po 400, odnosno, 700 kuna mjesečno. Od 35 stipendija, četiri se odnose na nadarene učenike – one čiji je prosjek ocjena 4,5, a pet na nadarene studente – koji imaju prosjek ocjena u prethodnoj godini bar 4,0, pet je stipendija za učenike i šest za studente slabijeg socio-ekonomskog stanja, dok je osam za učenike, te sedam za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Ta su zanimanja za srednjoškolce, primjerice, zidar, tesar, bravar, farmaceutski tehničar…, odnosno, studiji građevinarstva, medicine, matematike, logopedije itd. Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je do 29. studenog.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori