KAportal Ogulin rebalansom povećao proračun - na HDZ-ove primjedbe gradonačelnik pročitao listu njihovih obećanih, ali neostvarenih projekata | Karlovački informativni web portal

Ogulin rebalansom povećao proračun – na HDZ-ove primjedbe gradonačelnik pročitao listu njihovih obećanih, ali neostvarenih projekata

Gradsko vijeće Ogulina je rebalansom povećao gradski proračun i to za 7,2 milijuna kuna. Kako je istaknula pročelnica Dinka Stipetić, došlo je do povećanja proračuna te on sad iznosi 71.093,941 kunu. Najviše povećanja bilježi se od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni i HEP-a, čiju glavninu povećanja čini naknada za korištenje prostora elektrana Gojak i Lešće.

I dok su, očekivano, SDP-ovci pohvalili gradsku vlast, oporbeni HDZ je našao zamjerku a njihova je vijećnica Zlata Kurelac rekla da novac treba ulagati u nove, a ne u postojeće kapitalne objekte.

Replicirao joj je gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) rekavši kako je bivša HDZ-ova vlast rebalansom samo smanjivala proračun pa joj čak i pročitao redom projekte koje nisu ostvarili, a obećali su, te one koje je ova vlast započela. Radi se o ukupno 30 projekata. Nezavisni vijećnici podržali su rebalans, te je on prihvaćen sa 9 glasova za i 6 suzdržanih.

  • Na sjednici je prihvaćena i izmjena Prostornog plana grada Ogulina prema kojem je u njega ušla i bivša vojarna Sv. Petar koja bi ubrzo trebala postati gradska.

    – Uvođenjem vojarne u Prostorni plan već je učinjen prvi korak ka dodjeli vojarne Gradu na čemu smo radili od samog dolaska na vlast, rekao je predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni Željko Stipetić.

    KAportal.hr

  • Odgovori