KAportal Grad Karlovac ove godine obara rekord po izdatku za poduzetništvo - najveći dio ipak za opremanje poslovne zone Gornje Mekušje | Karlovački informativni web portal

Grad Karlovac ove godine obara rekord po izdatku za poduzetništvo – najveći dio ipak za opremanje poslovne zone Gornje Mekušje

Najviše novca do sad, čak 12,2 milijuna kuna, ove će godine biti izdvojeno iz karlovačkog proračuna za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, no većina će otići za poslovnu zonu Gornje Mekušje.

Ukupno 10,5 milijuna kuna planirano je za projekt njena uređenja, odnosno, građevinske radove prostora na kojem je bila vojarna i prenamjenu za gospodarske svrhe, za gradnju i opremanje infrastrukture – uređenje prometnica, prometne signalizacije, kanalizacije, vodoopskrbe, kabelske kanalizacije, javne rasvjete i tzv. zelene infrastrukture na ukupno 8.325 m2 površine.

Sam Grad osigurat će dva milijuna kuna, dok bi 8,5 milijuna trebalo stići iz EU fondova, a kada nekadašnja vojarna postane poslovna zona, za promociju ulaganja u nju bit će izdvojeno 70.000 kuna. Kako se već odavno najavljuju i potencijalni investitori, ali i brojne pogodnosti koje poduzetnike u toj zoni očekuju, poput smanjenja cijene zemljišta, ovisno o broju novozaposlenih, neplaćanja vodnog doprinosa, te manje komunalne naknade, možda desetak hektara vrlo brzo i bude popunjeno.

  • Na male i srednje poduzetnike koji već posluju u Karlovcu ili namjeravaju započeti posao i ove godine čekaju bespovratne potpore, 1,150.000 kuna. Mogu ih dobiti za inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti, proširenje ili unapređenje svoje djelatnosti, subvencioniranje kamata, izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU itd.

    Udruženje obrtnika iz proračuna će dobiti potporu od 270.000 kuna, dok je 230.000 planirano za promidžbu poduzetništva i obrtništva poput radionica za poduzetnike i obrtnike, sajmove itd.

    KAportal.hr

  • Odgovori