KAportal Grad objavio javni natječaj za sufinanciranje kalorimetara i razdjelnika - daju pola iznosa | Karlovački informativni web portal

Grad objavio javni natječaj za sufinanciranje kalorimetara i razdjelnika – daju pola iznosa

R-41359Karlovčanima, Toplaninim korisnicima, Grad će sufinancirati ugradnju kalorimetara i razdjelnika. Objavljen je, naime, javni natječaj na koji se mogu javiti stambene zgrade ili više ulaza i to putem predstavnika suvlasnika ili upravitelja.

Ugradnju kalorimetara i termostatskih ventila, odnosno, razdjelnika topline i termostatskih ventila, onima koji ispunjavaju tražene uvjete Grad će pomoći polovicom potrebnog iznosa, odnosno, iz proračuna dati 49,5% ukupne vrijednosti priznatih troškova projekta.

Prijave s potrebnom dokumentacijom predstavnici suvlasnika ili upravitelja u Gradsku upravu trebaju dostaviti u idućih mjesec dana. Točnije, za kalorimetre do 21., a za razdjelnike do 28. travnja.

 • KAportal.hr

 • 13 komentara

  1. Za moju zgradu je toplana izradila troškovnik preinake vertikala i sve to što treba za upotrebu kalorimetara sa pdv-om kojih 900 i nešto tisuća kuna.
   Znači li to da će nam općina platiti pola iznosa?

  2. Ne, 2000 kn po stanu, ostalo sami, s tim da imaju 300 000 kn za sufinanciranje kalorimetara , a 1.750,000,00 kn za razdjelnike

  3. EDIT
   Iskreno, znam da je hitno, jer su izbori blizu, ali vrlo je neozbiljno ovako žuriti sa bilo kakvim sufinanciranjima, projektima i darovanjima, dok se ne zaživi zakon o tržištu toplinske energije.
   Još nije sto posto sigurno ništa.

  4. Jesam li rekla što krivo?

  5. Pa ne znam otkud ti te cifre- 300.000 i 1750.000.

  6. Novinar baš i nije čitao javne pozive.
   Kalorimetri se sufinanciraju sa 2.000 kn po stanu ili 2.500 kn po stanu u slučaju ugradnje sustava balansiranja.
   Razdjelnici sa 250 kn po radijatoru do max 49,5% ukupnog iznosa odnosno 350 kn po radijatoru u slučaju ugradnje sustava balansiranja.

   Novi zakon o tržištu toplinske energije propisat će kaznenu odredbu u novčanom iznosu od 5.000 kn za krajnje korisnike koji do određenog roka ne ugrade razdjelnik ili kalorimetar. Rok će vrlo vjerojatno biti 2015. godina.

   Cifra od 1.750.000 kn nije točna, radi se 3.500.000 kn 🙂
   http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/Odluka%20UO_2013.pdf

  7. A kakva je to cifra pod smješkom?

  8. Ja sam kriva, poškakljikala sam ga po tabanima. Daj molim te, odakle raji 12500 kn po stanu za kalorimetar. Teoretski je bolje, ali nemam para čovječe. Mislim bezpredmetno je da se uopće raspravljamo o tome. Imaš izbor, kalorimetar ili razdjelnik. Meni se pokazalo dobrim ono što smo si stavili. Da me ne optužiš da opet nešto promoviram. Sve ostale molim da pročitaju zadnju i predzadnju stranicu nacrta zakon o energiji.
   http://gradska-toplana.hr/hr/2013/03/1405/
   Izbor postoji!

   • Atila

    Ja sam pričao s kolegom koji ima 5 radijatora u stanu, zvao je svog kolegu koji se bavi centralnim grijanjem da mu da procjenu koliko bi ga koštalo da si ugradi kalorimetar. Ovaj mu je odgovorio da za 7000 kn dobi kalorimetar, novu vertikalu kroz hodnik, termostatske ventile i poveže 5 radijatora. Uvijek se može jeftinije, nije da to mora toplana raditi. Samo se treba raspitivati okolo…

  9. grad sufinancira kalorimetre iz proračuna-možda bi i meni mogao sufinancirati kupnju drva jer i ja plaćam doprinose gradu a nemam grijanje iz toplane

  10. Gradnja, grad nas je zajebo, pa nek popravi. Tebe nije.
   Isto tako reci da se nećeš nikad vozit vlakom jer imaš auto, pa nek ti grad napravi garažu.
   Ili nećeš ići u kino, pa nek ti financira max tv.

  11. Crash, istina da je to moglo jeftinije. Ali pitanje transparentnosti, poreza itd.
   To bi moglo biti tako kad bi npr. vertikale bile napravljene kroz hodnik, kalorimetar pred vrata, pa onda nek si svako sam napravi ili nađe majstora za spajanje radijatora u stanu.
   Atila, u tvojoj zgradi razliku plaćaju ovi što nisu ugradili razdjelnike. Kad bi svi ugradili, cifre bi se promijenile.
   Reci koliko ih nije ugradilo i koliki su im računi.

  Odgovori