KAportal Grad Duga Resa prati trend povećanja plaća u javnom sektoru - gradskim djelatnicima 3 posto veće plaće i neoporeziva naknada od 2.500 kuna | Karlovački informativni web portal

Grad Duga Resa prati trend povećanja plaća u javnom sektoru – gradskim djelatnicima 3 posto veće plaće i neoporeziva naknada od 2.500 kuna

Nakon što su plaće djelatnika dugoreške Gradske uprave smanjivanje nekoliko puta još u vrijeme pokojnog gradonačelnika Ivana Baršića zbog tadašnje gospodarske krize, u ovoj godini obzirom na ukupnu tendenciju povećanja plaća u javnom sektoru došao je red i na povećanje plaća u Gradu.

U ovogodišnjem Proračunu predviđeno je povećanje plaća za 3 posto, točnije osnovica za obračun koja je do sada iznosila 4.267 kuna po novom će biti 4.395 kuna. Uz to planira se i zapošljavanje jednog novog djelatnika.

– Godinama u Gradu Dugoj Resi, za razliku od nekih drugih lokalnih uprava, djelatnicima nije isplaćivana Božićnica ili naknada za godišnji odmor. U 2019. isplatili smo po 500 kuna za svaku od ovih naknada, a u ovoj godini bez obzira što je država dozvolila neoporezivu isplatu od 7500 kuna godišnje, ako se Proračun bude realizirao prema planu, predvidjeli smo neoporezivu isplatu svakom zaposleniku u ukupnom iznosu od 2500 kuna godišnje, pojasnila je pročelnica gradskih financija Mira Fudurić Kurelić.

Povećanjem plaća i vraćanjem ranije ukinutih radno materijalnih prava. Grad Duga Resa zapravo želi spriječiti odlazak stručnih ljudi, posebno onih koji rade na EU projektima, a koji trenutno mogu zaraditi više u realnom sektoru nego u gradskoj upravi.

KAportal.hr

  • Odgovori