KAportal Grad Duga Resa postavio prometne znakove da pomognu pekarima prilikom dostave, policija naložila - morate ih ukloniti | Karlovački informativni web portal

Grad Duga Resa postavio prometne znakove da pomognu pekarima prilikom dostave, policija naložila – morate ih ukloniti

Dugorešani, iako je Grad vlasnik glavne prometnice i nogostupa kroz grad, moraju biti na oprezu i dobro pratiti prometne znakove i zaboraviti bilo kakvu rutinu, jer gdje se automobil mogao zaustavljati jučer, to danas više ne vrijedi. Otprilike ovakva slika, već se u nekoliko navrata ponavljala na dugoreškim ulicama, a posljednja je vezana za uklanjanje prometne signalizacije kojom je bilo omogućeno zaustavljanje kod pekara Tiki i Mus u središtu Duge Rese.

-Znakove za dozvoljeno zaustavljanje smo postavili, jer su to tražili vlasnici ovih pekara, obzirom da su bili kažnjavani prilikom dostavljanja robe u svoje trgovine. Riječ je o poduzetnicima koji zapošljavaju svaki po osmero djelatnika i željeli smo im pomoći. No, policija nam je naložila da te prometne znakove moramo ukloniti, jer nemamo projekt, obrazlaže nastalu situaciju gradski pročelnik za prostorno uređenje Mladen Rakočević te pojašnjava kako će prometni znakovi uskoro ponovno biti vraćeni.

– Naručili smo projekt kod ovlaštenih stručnjaka, obzirom da po važećem zakonu više to ne smijemo raditi sami u Gradskoj upravi, ali iznaći ćemo način za vraćanje znaka privremenog zaustavljanja kod ove dvije pekarne kao i kod Ljekarne Čunović, jer jedino tako, bez straha od kažnjavanja, mogu dobivati robu, ali i omogućiti kupcima pristup svojim poslovnim prostorima, zaključio je Rakočević dodajući kako na projekt, prije postavljanja znakova, suglasnost mora dati i policija.

  • Ne zagovaramo bezakonje, ali ponekad se stvarno valja upitati do kuda sežu svi ti naši zakoni i propisi i nismo li sve više u situaciji da na kraju od šume ne vidimo drvo.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Pravilnik o prometnim znakovima, opremi i signalizaciji na cestama koji kaže da se znakovi postavljaju na temelju prometnog projekta, a ne zato jer jo to tražio vlasnik pekare, je na snazi od 2005, što bi značilo da Grad to nikad nije ni smio raditi na svoju ruku bez projekta.

    Odgovori