KAportal Grad Duga Resa pokreće stipendije za deficitarna zanimanja - bivši vijećnik Marko Galović u fond dao 19 tisuća kuna | Karlovački informativni web portal

Grad Duga Resa pokreće stipendije za deficitarna zanimanja – bivši vijećnik Marko Galović u fond dao 19 tisuća kuna

Tijekom ovog mjeseca Grad Duga Resa pokrenut će stipendije za srednjoškolce koji se školuju za deficitarna zanimanja. Naime, kao što smo već pisali, bivši nezavisni vijećnik Marko Galović sav novac koji je kroz četiri godine primio kao naknadu za rad, vratio je u gradski proračun uz želju da se ta sredstva iskoriste za stipendiranje srednjoškolca koji se školuju za deficitarna zanimanja.

– U Proračun je bivši vijećnik Marko Galović ukupno vratio 19 tisuća kuna te smo u skladu s njegovom željom u Odjelu pripremili pravilnik i kriterije za primjenu ovih stipendija, a predstavit ćemo ih na narednoj sjednici Vijeća. Za ovu godinu namijenili smo 4 tisuće kuna, a preostali novac bit će raspoređen na naredne godine, kazala je Kristina Luketić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, dodajući kako će nakon što Pravilnik o stipendiranju potvrdi i Gradsko vijeće, biti raspisan javni natječaj u kojem će biti definiran broj i visina stipendija.

Kriteriji za dobivanje ove stipendije slični su onima za dobivanje gradskih studentskih stipendija, a boduje se prosjek ocjena, socijalni status, sudjelovanje roditelja u Domovinskom ratu, invaliditet.

  • Iako nije riječ o velikom novcu, ove stipendije ipak će puno pomoći nekom budućem stolaru, zidaru, odnosno nekom od učenika koji se prema kriterijima Zavoda za zapošljavanje školuju za deficitarna zanimanja, ali i njihovim roditeljima. No, ono što zaslužuje svaku pohvalu je nesebičnost bivšeg vijećnika Galovića i čin kojim je, osobito u današnje vrijeme kad svi samo gledaju kako da nešto zamrače za sebe, pokazao kako se i s malo novca može učiniti jako puno.

    KAportal.hr

  • Odgovori