KAportal Karlovački učenici briljirali na državnom natjecanju GLOBE programa - prva mjesta za OŠ Dubovac i Gimnaziju | Karlovački informativni web portal

Karlovački učenici briljirali na državnom natjecanju GLOBE programa – prva mjesta za OŠ Dubovac i Gimnaziju

P5161114U Trogiru je održano državno natjecanje škola uključenih  u GLOBE program, na kojem su doslovno briljirali učenici karlovačkih škola. U konkurenciji osnovnih škola osvojili su titulu prvaka, u a konkurenciji srednjih škola prve dvije pozicije!

U kategoriji osnovnih škola, među predstavnicima 24 hrvatske škole najbolje znanje iz meteorologije, atmosfere, kemije, biologije i fizike pokazala je ekipa Osnovne škole Dubovac, koju su činili učenici sedmog razreda Lana Miličević, Lovro Furač, Leon Krajačić i Matija Stjepan Maradin, uz mentorice prof. Snježanu Marković Zoraja i prof. Jasnu Višnić. Nadomak prva tri mjesta bila je i druga škola predstavnik Karlovačke županije, OŠ Draganići, koja je osvojila izvrsno četvrto mjesto.

Kod srednjoškolaca još veća dominacija Karlovčana – prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Karlovac sastavljena od tri učenika trećih razreda (Josip Karas, Josip Draženović i Ena Đukanović), a odmah do njih na drugom su mjestu u državi učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac (maturanti Vladimir Ribičić i Filip Trezner te “trećaši” Izidor Lončarić i Josip Vujanić).

  • Ni tu nije kraj uspjesima i nagradama karlovačkih učenika i učenica, jer u kategoriji projekata s temama iz atmosfere, hidrologije, biometrije i pedologije, nagrađeni su projekti OŠ Dubovac „Snježni prosinac“, OŠ Draganići „Kontinentalnost i maritimnost“ te Šumarske i drvodjeljske škole „Sunčevo zračenje i temperatura“.

    KAportal.hr

  • Odgovori