KAportal Glazbeni paviljon, vrijedan 1,1 milijun kuna, stiže u Šetalište dr. Franje Tuđmana najkasnije do 20. svibnja, dan prije izbora | Karlovački informativni web portal

Glazbeni paviljon, vrijedan 1,1 milijun kuna, stiže u Šetalište dr. Franje Tuđmana najkasnije do 20. svibnja, dan prije izbora

Ovako će Paviljon izgledati

– Vjerujem da će Karlovac biti prepoznatljiv i po ovom Glazbenom paviljonu, a oplemeniti ga Glazbena škola i pjevačka društva, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić na današnjem obilježavanju službenog početka radova na izgradnji Glazbenog paviljona u Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Bit će u obliku osmerokuta, dimenzija 9×9 metara, s 8 stupova, kamenim podom pozornice metar izdignutim kako bi u tom prostoru bilo spremište rekvizita i stolica, visok 7,5 metara, ogradom od lijevanog željeza, s površinom od 53 četvorna metra. Vrijedan je 1,1 milijun kuna i davna je želja Karlovčana, posebno PHPD Zora i stanovnika GČ Zvijezda.

– Bit će nešto manji od onog zagrebačkog, od kovanog željeza na kojem će biti i lira, koja simbolizira Zoru. Rok za dovršetak radova je 20. svibanj, ali kako je ovo vrlo frekventna lokacija, dogovor je s izvođačem da racionalizira i ubrza gradnju, rekla je pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Radove izvode AB gradnja i Ena, pod nadzorom Projektnog biroa Vinski. Bit će gotovi bar dan prije lokalnih izbora, koji su 21. svibnja, a Paviljon doći na mjesto gdje je davno i bio, da bi ga potom zamijenila fontana pa cvijetnjak.

KAportal.hr

 • 27 komentara

  1. Ovo je prekrasno! Baš onako fancy ! Kako voli gospođa arhitektica Hajdin.
   Ili ipak ima kaki” problem s lokacijom? Naime, nemereš utrpat Zagreb u Karlovac ( proporcija!?!?),kolko god bio frustriran sa svojim poslom. A pogotovo nemereš utrpat Beččč. Ili ipak moreš!
   Ma sve moreš utrpat, sve što si vidijo, kad su te vozali na tuđi račun po svitu.
   Od svih livada i prostora u Karlovcu, sve treba utrpat na sto metara šetališta, tako da se lakše zabiješ u žebelezo ( vidi onu glupost s žabom ), kad se klinci voze biciklom.
   Al moć češ reć jednog dana da si ti to tu uglavio tu ! (…. da si dobio pare za tu uglavu, nećeš reć!)

   • EDIT glazbene paviljone nemaju samo veliki gradovi, za njih nema bolje lokacije od promenada, a u normalnim zemljama se ljudi ne voze biciklima po šetalištima pa da bi trebali brinuti o tome

    • o kojim se to normalnim zemljama radi? Normalne zemlje imaju biciklističke staze kak se spada, ove kod nas su smijurija (npr. Danska). samo gledam kad vozim kroz Gajevu ili Zeleni val kak ću pokupiti kojeg biciklistu

     • imaš pravo ali kaj bumo s tim? to je drugi problem. ideja da se promenada i šetalište i sadržaji na njima ravnaju po biciklistima je suluda. a to da su u Hrvatskoj staze smijurija je istina ko kuća.

    • ernestlaverdure

     Ovo će se savršeno uklapati uz građansku gardu.
     Jedino što je problem što se takve stvari po gradovima ne rade još od Marije Terezije.
     Uostalom, već imate nešto takvo pred Borovom. Maknete kokoš i stavite mužikaše.

   • EDIT

    To što je nekad nešto bilo na tom mjestu ne znači da i danas treba biti na tom mjestu (zašto bi nešto što je tu bilo prije dvjesto godina bilo automatski dobro).
    Karlovac nudi toliko sjajnih mjesta za ovakve sadržaje da je to samo stvar kreativnosti i ničega drugog.

    EDIT

    • Isto tako ne znači niti da je loše niti da u svemu treba izmišljati toplu vodu. Glazbeni paviljon sasvim prirodno pripada na središnje gradsko šetalište u neposrednoj blizini Glazbene škole i kazališta. Ne znači da nigdje drugdje ne bi valjao, ali prilično je bezveze i raditi bilo kakav problem iz ove lokacije.

  2. Ne laprdajte o biciklima i o tome da li ga grad treba imati jel to nema veze s temom, već je tu i stajao takav paviljon, istina davno, ali sigurno netko ima kakvu sliku, barem na Kafotki. Jedini je problem što ovo košta 1,1 milijun kuna, što mi stvarno izgleda nevjerojatno s obzirom na veličinu ovog objekta. Možda da nam netko pametan izračuna koliko košta kvadrat?

   • Baš to. Ne znam što itko može imati protiv paviljona osim bezveznog gunđanja. I bio je tu, i uklopit će se dobro, i zgodna je stvar. Ali mene isto totalno ta cijena zanima, kako je to moguće.

  3. ajd makar klinci nece pokisnuti petkom/subotom navecer dok ce ispijati pivu ili šta vec (neka se gospoda prošece tim divnim parkovima u nedjelju ujutro pa nek vide “čari” mladeži)!
   komotno mogu krenuti od drvenog mosta pa sve do kupe (naravno i igrališta,ono famozno solarno drvo,itd!!)
   a za cucke necu ni spominjati!!

   p.s. tko je zaboravio i one saonice koliko su dugo ostale cijele?!
   gdje je policija? joj da..puni drzavni proracun (ali tek iza 23.00 do tada tko zna gdje a do 23.00 svi su u parkovima).
   gdje su ti FAMOZNI komunalni redari (i za mladež i za cucke)?

   • Ostavljanje smeća ili poneki sitni vandalizam su jedno, a razbijanje velikih stvari je drugo, i to se u pravilu u Karlovcu ne događa. I saonice gotovo sigurno nije razbio nitko iz Karlovca uzevši u obzir koje se večeri to dogodilo i što se još sve dogodilo te večeri.

  4. Iskreno se veselim paviljonu, ali želim viditi troškovnik.

  5. ..uvjeren si, kad je troškovnik ok – nema greške..?.. 🙂

    • Pretpostavljam da je Deni htio reć da se u troškovniku sve to narihta, nisu glupi 😉 Ja bih više volio čut da se javi netko tko ima neko znanje na tom području pa da kaže zašto to toliko košta, možda smo mi u krivu, ali da onda netko konkretno objasni (netko tko nije u gradskoj vlasti).
     Velim, podržavam projekt, lijepa stvar, sve pet…ali da to košta 1,1 milijuna kuna mi nije jasno i gotovo.

     • Milijun kuna izgleda puno i za većinu nedostižno.
      Protuvrijednost tome je 145.000€ ili 190 m2 stambenog prostora.
      Dakle cijena građenja dva veća stana ili jedne bolje obiteljske kuće .
      Tu je ugrađeno vjerojatno nešto okoliša i infrastrukture i naravno glavni adut politike…. izbori !!!
      Progutali smo mi već bezveznije milijune pa nismo reagirali.
      I dalje ih gutamo…
      Eto, na otpad svake godine nemarom čistoće bacimo 10 milijuna čiste vrijednosti…. pa nikom ništa.
      Bacamo milijune na međusabna fakturiranja između gradskih tvrtki.
      Gradske tvrtke se razbacuju milijunima, grade, kupuju opremu, dijele viškove…. a trebali bi biti oko nule…
      Samo naprijed

  6. Jako lijepo, sviđa mi se.
   Ali kao i sve u našem gradu ne može bez “repova”.
   Kao što ste već svi spomenuli, 1.1 milijun kuna za betonsku podlogu, par kovanih stupova i krov ???
   Naravno bode u oći i ono da je datum završetka baš dan prije lokanih izbora.
   I ono zadnje, (s obzirom na vikend frekvenciju lokacije) koliko dugo će biti ovako lijepo kao na slici ?!

  7. Eto, malo surfanja po drugim stranicama – kažu da ima 53 kvadrata ukupno, ili u prijevodu 20.754,72 kune po kvadratu. Malo mi je ipak previše za glazbeni paviljon.

  8. I znam da to i piše gore koliko ima kvadrata, ali bolje provjeriti 🙂

  9. Sviđa mi se da se nešto takvo gradi, pa makar i radi izbora. Da mi bude lakše progutat cijenu razmišljam da se radi o brutto vrijednosti, pa ako odbijem PDV (25% ide u proračun za “opće dobro”) onda ostaje 880.000 Kn što već izgleda puno probavljivije, pa ako je u tome i cijena projektiranja (kolko treba odbitii za projektiranje mogao bi procijeniti Petračić), pa onda vjerojatno kojekakve pristojbe (građevinska, lokacijska, komunalne naknade …), pa okoliš i infrastruktura (opločnjaci i rubnjaci – možda bude kakav plato za građanstvo, mođda bude i osvijetljeno) i na kraju ako sve bude ko na slici, paviljon opločen kamenom i s konstrukcijom od kovanog željeza (to je sve ručni rad i košta), možda to i ne bude baš takva pljačka. Gore mi je razmišljat kakve će ideje dobiti oni sa bojom u spreju kad vide čisti bijeli kamen…

  10. Držim da je izgradnja glazbenog paviljona dobra ideja. Cijena? Komentirati se može samo uvidom u troškovnik koja ima opis radova i materijala, količinu, jediničnu cijenu i iznos stavke. Bez toga može se govoriti samo paušalno, “odokativno” i neozbiljno.
   Meni se odmah nametnulo pitanje kamenog poda. Primjerenije bi bilo izvesti pod od drva i time osigurati odgovarajuće uvjete i za plesače. Uz to i ostalima koji će nastupati bit će ugodnije.
   Nadam se da će paviljon imati video nadzor i da je on u cijeni.

  11. Pozdravljam i jako mi je drago. Bilo je i vrijeme, recimo jedan Bjelovar ovakav paviljon ima još od 1943., evo Karlovac je morao čekati 2017.
   Cijena, najbolje znaju metalci odnosno metalurzi zašto je cijena poprilična i kako nastaju predmeti od lijevanog željeza.
   Osobno bojim se devastacije ove Karlovačke novine i svojevrsne atrakcije, nadam se da će se nešto poduzet na zaštiti istog.

  12. Jel i trošak predizborne kampanje HDZ – a uračunat u troškovnik?

  13. Nema problema, osim što bi trebao biti otprilike pet kvadrata, da bi se uklopio. Inače je barijera. A to što je blizu Glazbena škola i kazalište ustinu s pozicijom paviljona nema veze.

  14. Upravo sam pročitao da je gospođa Hajdin izjavila da na kvadratni metar ( paviljona dođe tri čovjeka ( valjda muzičara ). Ako je to doista istina što je rekla, onda to spada u ” Shit of the year” izjave. Trebala bi paziti što govori s obzirom na nivo obrazovanja i profesiju čijom titulom se opisuje.
   Valjda bi ti muzičari trebali jedan drugog držati na “piška lonca” . Ili je to zamišljeno za komorne orkestre i omanje klape. Jedan metar od nivoa partera je isto biser. Za muzičke paviljone.

  15. Što se devastacija i napada tiče.. Bez obzira što su toliko lijeni da ne mogu osposobiti komunalne redare da obilaze 5 lokacija svakih 2 h preko vikenda, ili natjeraju policiju da rade svoj posao kada nije gluho doba noći, uvijek mogu postaviti sustav kamera na lokacije na kojima se dešavaju sranja i bok nasilju u Radićevoj, po parkovima itd. Ako kamere trenutno rade rade dar-mar po državnim cestama, zašto ih ne bismo uveli u naš mali Baltimore (Zvijezdu)? Znači pattern recognition(prepoznavanje lica, uzoraka, morfometrija tijela itd) je softwareska tehnologija koja se masovno koristi preko 10 godina… Ne, bolje je za te pare izgraditi paviljon da se možemo kulturno uzdizati jedan dan pa gledati sutradan sadržaj želudaca mladih karlovčana i grafite sa životnim mudrostima na skupocjenoj drvoj građi…sve dok to ovlaštena firma ne sanira u rekordnom roku (cca mjesec dana).

  Odgovori