KAportal Gimnazija predstavila sudionike državnih natjecanja - osvojili jedno prvo, četiri druga i dva treća mjesta u Hrvatskoj | Karlovački informativni web portal

Gimnazija predstavila sudionike državnih natjecanja – osvojili jedno prvo, četiri druga i dva treća mjesta u Hrvatskoj

Za kraj školske godine u Gimnaziji Karlovac predstavljeni su brojni učenici i učenice koji su ove godine predstavljali ovu karlovačku školu na državnim natjecanjima. Već samim plasmanom na državna natjecanja svi su ostvarili vrlo pohvalne rezultate, a u Gimnaziju je stigla i jedna titula državnih prvaka, četiri titule viceprvaka Hrvatske te dva treća mjesta.

Gimnazijska ekipa koju su činili Leon Krajačić, Borna Boljkovac i Leon Lenuzzi Šuper s mentoricom Vesnom Gosta prvak je Hrvatske u GLOBE programu.

Druga mjesta osvojili su Mihaela Šimunić (1.r) iz hrvatskog jezika (mentorica Tanja Novosel Brozović), Mihael Grdunac iz biologije (mentor Antun Milinković), Sonja Škvorc na državnom natjecanju “Opisujemo sustave” (mentorica Maša Mikšić) i gimnazijska ekipa na vjeronaučnoj olimpijadi u sastavu Karla Movre, Marija Lukačić, Laura Katharina Jurić i Ana Katić (mentor Tomislav Šegina), a treća mjesta Rita Maria Binički (1.r, mentorica Martina Vičić Crnković) i Valentino Mihalić (4.r, mentorica Snježana Srdić) iz hrvatskog jezika.

  • KAportal.hr

  • Odgovori