KAportal Gesta hvale vrijedna: Dugoreški nezavisni vijećnik Jasmin Sarvan odrekao se novca za godišnji politički rad i donirao ga Matici umirovljenika | Karlovački informativni web portal

Gesta hvale vrijedna: Dugoreški nezavisni vijećnik Jasmin Sarvan odrekao se novca za godišnji politički rad i donirao ga Matici umirovljenika

– Budući da dolazi vrijeme darivanja, odlučio sam financijska sredstava za 2019.godinu koje dobivam iz proračuna Grada Duga Resa, kao nezavisni vijećnik za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i članova predstavničkih tijela izabranih sa liste grupe birača, darujem Matici umirovljenika Grada Duge Rese. Za udrugu umirovljenika odlučio sam se zato što okupljaju veliki broj članova unutar nekoliko sekcija i samim tim uvelike su podigli kvalitetu života treće životne dobi u našem gradu. Vjerujem da im svaka financijska pomoć puno znači za nastavak njihovog djelovanja kao i za zadržavanje postojećeg nivoa aktivnosti, pa tako i moja financijska pomoć – kazao je gradski vijećnik Jasmin Sarvan te predao 4.000 kuna Ani Piškurić predsjednici dugoreške udruge umirovljenika.

Podsjetimo, vijećnik Sarvan ne daruje novac prvi puta. Prošle godine iz istih sredstava za 2018.godinu dao je izraditi mural na Trgu kralja Tomislava posvećen legendi dugoreškog sporta Antunu Tovi Stipančiću, a kako nam je ispričao naredne godine sredstva za politički rad, donirat će jednom sportskom kolektivu. Svaka čas vijećniku, da je barem više ovakvih ne sebičnih i solidarnih ljudi. Bilo bi doista lijepo da i drugi vijećnici slijede njegov primjer.

-Izuzetno mi je drago što je gradski vijećnik Jasmin Sarvan prepoznao naše potrebe i što nam, ne samo danas financijskim sredstvima, već i u mnogim drugim aktivnostima pomaže. Često navrati, pita što se radi i što god može napravi. Organizacijski nam je pomogao urediti gredicu s cvijećem ispred naših prostorija, zamijeniti dotrajale pločice, napraviti viseću kuglanu, pribavio kompjutor, on zapravo živi s nama i promatra naš napredak na čemu smo mu doista zahvalni– kazala je Ana Piškurić predsjednica dugoreške Matice umirovljenika.

Matica umirovljenika u nepune dvije godine od kad je vodi Ana Piškurić, doista se ima čime pohvaliti. Od 200 članova došli su na 500, a umjesto jedne sad imaju šest sekcija, rukotvorine, pikado, viseća kuglana, nordijsko hodanje i druge. Prostorije umirovljenika svakog dana su ispunjene, a u njima se ljudi treće životne dobi ugodno druže, ali i marljivo rade. Upravo su završili izradu šiba za Svetog Nikolu i već marljivo izrađuju kostime za maškaradu u Crikvenici.

Očekujemo sredstva po projektu kojima ćemo pokrenuti informatički tečaj za naše članove, a novac koji nam je tako nesebično donirao vijećnik Sarvan bit će uložen u daljnje uređenje naših prostora, prije svega kupnju stolova i stolica, a sami ćemo kao i do sada oličiti prostor – kazala je Piškurić iskreno zahvaljujući na donaciji.

  • KAportal.hr

  • Odgovori