KAportal General Electric najavio ulaganja od 160 milijuna kuna, ministar Dobrović danas obišao pogon, bio i kod Jelića | Karlovački informativni web portal

General Electric najavio ulaganja od 160 milijuna kuna, ministar Dobrović danas obišao pogon, bio i kod Jelića

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas je bio u Karlovcu gdje se s gradonačelnikom Damirom Jelićem, a posjetio je i tvrtku General Electric koja je najavila nova ulaganja u strojeve i nadogradnju zgrade pogona vrijedna čak 160 milijuna kuna.

– Ovo je primjer kako treba raditi, donositi nova inovativna rješenja i tehnološke iskorake koji su ključni u budućem razvoju energetike i prelasku na niskougljični razvoj Hrvatske, rekao je ministar u pogonu GE te dodao kako je Hrvatskoj cilj osigurati smanjenje emisija stakleničkih plinova te istovremenu sigurnost opskrbe energijom i konkurentnost cijena.

– To je ujedno i velika razvojna prilika za naše gospodarstvo koje može proizvoditi tehnologiju. To je i za vas prilika za daljnji razvoj koju ćete, siguran sam, dobro iskoristiti, dodao je Dobrović.

  • Jelić je pak ministra upoznao s projektima u Karlovcu, te mu napomeno da je potrebno pojačati obranu od poplava na što mu je ministar odgovorio da je upoznat s tom problematikom i da se na tome intenzivno radi.

    Vezano uz centar za gospodarenje otpadom Babina Gora navedeno je da sve aktivnosti idu prema planu te je među provedenim projektima posebno istaknut  završetak sanacije crne točke Lemić Brdo.

    KAportal.hr

  • Odgovori