NOĆNI ŽIVOT – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 16 Jul 2018 19:42:02 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/ http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/#respond Sat, 14 Jul 2018 07:57:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330721 Izuzetno brojna događanja u kojima su Karlovčani mogli uživati u protekla tri tjedna u sklopu obilježavanja Dana grada neće stati nakon karlovačkog rođendana. Već danas na Foginovom počinje Riječno kino uz Karlovačko, a neće ga otvoriti film, već – kviz. Riječ je o zabavnom kvizu “KINKI”, koji će voditi popularni stand up komičar Goran Vugrinec …

Objava Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Izuzetno brojna događanja u kojima su Karlovčani mogli uživati u protekla tri tjedna u sklopu obilježavanja Dana grada neće stati nakon karlovačkog rođendana. Već danas na Foginovom počinje Riječno kino uz Karlovačko, a neće ga otvoriti film, već – kviz. Riječ je o zabavnom kvizu “KINKI”, koji će voditi popularni stand up komičar Goran Vugrinec Goc.

Prva filmska projekcija, pak, na rasporedu je točno u ponoć, a riječ je o horroru “Obdukcija Jane Doe”. Brian Cox i Emile Hirsch glume oca i sina, Tonya i Austina, koji rade kao patolozi. Priča se događa u mrtvačnici u koju im dostave tijelo nepoznate, lijepe mlade djevojke, koje je na neobjašnjiv način dospjelo na poprište višestrukog ubojstva. Bez ikakvih vidljivih tragova i dokaza koji bi mogli ukazati na razlog smrti, otac i sin odlučno kreću u potragu za bilo kakvim dokazima. Istraga ih dovede do bizarnih tragova koji ih navode na šokantno otkriće.

Kako će u nedjelju sve biti u znaku finalne utakmice nogometnog SP, komedija “Comic Sans” s nedjelje je prebačena na srijedu, kada će je svi zainteresirani moći pogledati na Foginovom u 21:30.

Na Grdunu se danas održava bikerski “River Party” u organizaciji Moto Legije Croatia. U 16 sati je defile motorista kroz grad, a tijekom dana i večeri uz bikersku zabavu i rock svirku sve će imati i humanitarnu notu jer će se prikupljati sredstva za udrugu “Jak kao Jakov”.

U Papa’s baru, pak, od 23 sata zabavlja vas karlovački dvojac Jambeats na partyju “Back To You” nakon velikog nastupa na splitskoj Ultri.

KAportal.hr

Objava Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/feed/ 0
I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/ http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/#respond Thu, 12 Jul 2018 11:01:34 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330316 Karlovčani će i danas moći uživati u bogatom programu u “dnevnom boravku” na Starom placu. Sve počinje već u 17:30 sati pripovijedanjem priča i učenjem o Nizozemskoj, u organizaciji Knjiguljice. U 18 sati, pak, kreće radionica Naklade Šumek pod nazivom “Šumekova igraonica za djecu”, a u 18:30 capoeira performans te atraktivna “Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja” …

Objava I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčani će i danas moći uživati u bogatom programu u “dnevnom boravku” na Starom placu. Sve počinje već u 17:30 sati pripovijedanjem priča i učenjem o Nizozemskoj, u organizaciji Knjiguljice. U 18 sati, pak, kreće radionica Naklade Šumek pod nazivom “Šumekova igraonica za djecu”, a u 18:30 capoeira performans te atraktivna “Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja” na kojoj će mališani, ali i oni stariji, moći napraviti svoje radove na “stroju za crtanje”. Od 19 sati posjetitelji će se moći oprobati i u intuitivnom crtanju kanom po tijelu.

Bogat je i glazbeni program – u 19:30 svira bend 4head, u 21 sat Black & White, a u 22 sata Divlje jagode.

U Gradskom kazalištu Zorin dom u 20 sati, uz besplatan ulaz, na rasporedu je koncert polaznika 5. Hrvatske flautističke akademije, mladih talentiranih flautista iz cijelog svijeta.

Dakako, valja podsjetiti i na atraktivnu “Bitku za Karlovac” koju možete pogledati od 19 sati u šancu podno promenade.

KAportal.hr

 

Objava I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/feed/ 0
Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/ http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/#respond Wed, 11 Jul 2018 09:29:03 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330111 Karlovčane i danas očekuje puno zabave i zanimljivih događanja na “dnevnom boravku” na Starom placu, a navečer će sve biti garnirano prijenosom polufinalne utakmice SP Hrvatska – Engleska na velikom video zidu, nakon čega slijedi i koncert popularnih TRAM11. Događanja će puno biti i prije – sve počinje u 18 sati dječjom predstavom “Baloni”, nastavljaju …

Objava Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčane i danas očekuje puno zabave i zanimljivih događanja na “dnevnom boravku” na Starom placu, a navečer će sve biti garnirano prijenosom polufinalne utakmice SP Hrvatska – Engleska na velikom video zidu, nakon čega slijedi i koncert popularnih TRAM11.

Događanja će puno biti i prije – sve počinje u 18 sati dječjom predstavom “Baloni”, nastavljaju se i svakodnevne izložbe i radionice, a u 19:30 koncert će održati Ana B. Good. U 20 sati kreću nogometna uzbuđenja na velikom ekranu, a u poluvremenu slijedi mali predah uz break dance show. Nakon utakmice, u 22 sata, ili nešto kasnije bude li opet produžetaka i penala, slijedi koncert TRAM11.

Zabavno će biti i kod Knjižnice za mlade koja danas slavi 15 godina postojanja – već ujutro održana je radionica “Jednostavno…knjigastično!”, a od 17:30 slijedi radionica kaligrafije i tipografije “Umjetnost slova”. U 19 sati bit će otvorena izložba “Kako smo odrastali: 15 godina Knjižnice za mlade (i stare)” te kreće svirka bendova Zone Child i GunBlade koja će također biti prilagođena utakmica – svira se do utakmice i nakon nje! Nakon utakmice slijedi i vatreni nastup Magmatikke, a posjetitelje očekuje i nagradna igra.

U Gradskom muzeju u 19 sati bit će otvorena izložba “Zora pjeva” povodom 160. obljetnice Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora. Autorica izložbe je mr. sc. Sanda Kočevar.

KAportal.hr

Objava Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/feed/ 0
U prekrasno uređenom “dnevnom boravku” na Starom placu počinje petodnevni bogati kulturni i zabavni program http://kaportal.rtl.hr/na-prekrasno-uredenom-dnevnom-boravku-na-starom-placu-pocinje-petodnevni-bogati-kulturni-i-zabavni-program/ http://kaportal.rtl.hr/na-prekrasno-uredenom-dnevnom-boravku-na-starom-placu-pocinje-petodnevni-bogati-kulturni-i-zabavni-program/#respond Mon, 09 Jul 2018 06:35:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329773 “Dnevni boravak” na Starom placu, uređen u okviru festivala ArtiKA oduševio je prošle godine Karlovčane i goste našeg grada, a zaživjet će i ove godine, i to od danas pa sve do petka, Dana grada i 439. rođendana Karlovca. Svakodnevno je pripremljen bogat program, a uz sam “dnevni boravak” koji je pravo malo umjetničko djelo, …

Objava U prekrasno uređenom “dnevnom boravku” na Starom placu počinje petodnevni bogati kulturni i zabavni program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
“Dnevni boravak” na Starom placu, uređen u okviru festivala ArtiKA oduševio je prošle godine Karlovčane i goste našeg grada, a zaživjet će i ove godine, i to od danas pa sve do petka, Dana grada i 439. rođendana Karlovca.

Svakodnevno je pripremljen bogat program, a uz sam “dnevni boravak” koji je pravo malo umjetničko djelo, posjetitelji će moći razgledati tri izložbe – izložbu najboljih radova s Foto dana mladih udruge Izvan fokusa, izložbu slika Ive Katušin te izložbu fotografija Željka Marekovića “Karlovčanke”.

I ostatak programa je vrlo bogat pa tako danas u 18 sati počinje “Vesela olimpijada”, sportska radionica za najmlađe Društva Naša djeca Karlovac, kao i radionica pletenja za odrasle u organizaciji knjižnice, a uz koju će se šarenim i veselim bojama “obući” i stabla na trgu.

U 19 sati počinje KAbina uz svirku rock benda GunBlade, likovni kutak u kojem će se s malom izložbom i stvaranjem novog djela predstaviti Gabriela Prpić te “Priču za ponijeti” na poklon posjetiteljima. Riječ je o priči Zorana Janjanina “No need to argue”.

Za one koji se žele malo ukrasiti tu je crtanje kanom po tijelu, a središnje večernje događanje je koncert popularnih Singrlica u 21 sat.

Odličan koncert na rasporedu je i u Zorin domu, gdje u 20 sati nastupaju predavači Hrvatske flautističke akademije, a riječ je o vrhunskim svjetskim glazbenicima.

KAportal.hr

Objava U prekrasno uređenom “dnevnom boravku” na Starom placu počinje petodnevni bogati kulturni i zabavni program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-prekrasno-uredenom-dnevnom-boravku-na-starom-placu-pocinje-petodnevni-bogati-kulturni-i-zabavni-program/feed/ 0
Večeras “Okupacija Radićeve” uz odličnu svirku, Peru, Kenija i Indija ispred Zorin doma, vinkovačka predstava i zbor u Paviljonu http://kaportal.rtl.hr/veceras-okupacija-radiceve-uz-odlicnu-svirku-peru-kenija-i-indija-ispred-zorin-doma-vinkovacka-predstava-i-zbor-u-paviljonu/ http://kaportal.rtl.hr/veceras-okupacija-radiceve-uz-odlicnu-svirku-peru-kenija-i-indija-ispred-zorin-doma-vinkovacka-predstava-i-zbor-u-paviljonu/#respond Wed, 04 Jul 2018 07:34:59 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329030 Odlična jam svirka večeras je na rasporedu u Radićevoj ulici, gdje u okviru ljetne “Okupacije Radićeve” dugoreški glazbenik Tomislav Bišćan, ili DR Funkster, dovodi sjajnu ekipu glazbenika. Uz njega na gitari zasvirat će Luka Veselinović na basu, Đuro Dobranić na bubnju, Viktor Lipić na klavijaturama, Danijel Hrsak na trubi, Luka Žužić na trombonu i pjevačica …

Objava Večeras “Okupacija Radićeve” uz odličnu svirku, Peru, Kenija i Indija ispred Zorin doma, vinkovačka predstava i zbor u Paviljonu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Odlična jam svirka večeras je na rasporedu u Radićevoj ulici, gdje u okviru ljetne “Okupacije Radićeve” dugoreški glazbenik Tomislav Bišćan, ili DR Funkster, dovodi sjajnu ekipu glazbenika. Uz njega na gitari zasvirat će Luka Veselinović na basu, Đuro Dobranić na bubnju, Viktor Lipić na klavijaturama, Danijel Hrsak na trubi, Luka Žužić na trombonu i pjevačica Vanesa Petrač. U Radićevoj će biti i likovni kutak u kojem će se malom izložbom, ali i stvaranjem novog likovnog djela predstaviti Robert Prpić, a posjetitelji će dobiti na poklon i priču Darka Lisca “Najbolje ljeto”. Bude li suho, za mališane su pripremljene i krede u boji za crtanje po asfaltu. Početak je u 20 sati.

Današnji programi uz rođendan Karlovca počinju već u 18:30 ispred Zorin doma gdje će se publici predstaviti tri skupine sa 21. Međunarodnog festivala folklora – danas će posjetitelji moći uživati uz nastupe grupa iz Perua, Kenije i Indije.

U Glazbenom paviljonu u 20 sati koncert gradu na dar održat će Mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukavina” – na repertoaru su pjesme o karlovačkim rijekama, Karlovcu i ostalim gradovima i mjestima u županiji.

U 21 sat u Gradskom kazalištu Zorin dom nastavlja se 5. KA-KA-FE. Večeras u karlovačkom kazalištu gostuje Gradsko kazalište Joze Ivakića iz Vinkovaca, s predstavom “Vrzino kolo”, nastalom u koprodukciji s hrvatskim kazalištem iz Pečuha. U režiji Vjekoslava Jankovića u predstavi igraju Ivan Čačić, Matea Marušić, Katarina Baban, Denis Brižić, Hrvoje Seršić, Selena Andrić, Goran Smoljanović, Katarina Kristić, Vladimir Andrić te plesači iz FA Lisinski Vinkovci.

KAportal.hr

 

Objava Večeras “Okupacija Radićeve” uz odličnu svirku, Peru, Kenija i Indija ispred Zorin doma, vinkovačka predstava i zbor u Paviljonu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/veceras-okupacija-radiceve-uz-odlicnu-svirku-peru-kenija-i-indija-ispred-zorin-doma-vinkovacka-predstava-i-zbor-u-paviljonu/feed/ 0
Utorak prepun događanja: Street art u Radićevoj, filmska glazba u Šancu, folkloraši ispred Zorin doma, a predstava u njemu http://kaportal.rtl.hr/utorak-prepun-dogadanja-street-art-u-radicevoj-filmska-glazba-u-sancu-folklorasi-ispred-zorin-doma-a-predstava-u-njemu/ http://kaportal.rtl.hr/utorak-prepun-dogadanja-street-art-u-radicevoj-filmska-glazba-u-sancu-folklorasi-ispred-zorin-doma-a-predstava-u-njemu/#respond Tue, 03 Jul 2018 09:18:24 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328851 Utorak obiluje događanjima, a prvi je na redu Street Art Karnewal udruge KA-MATRIX u Radićevoj i Tijesnoj ulici. Početak je u 18 sati, a održavaju se kreativne radionice, radionice crtanja i grafitiranja, bit će i plesnih nastupa te uličnih performansa, a posjetitelji se će se moći i osladiti besplatnim palačinkama. U 18:30 ispred Gradskog kazališta …

Objava Utorak prepun događanja: Street art u Radićevoj, filmska glazba u Šancu, folkloraši ispred Zorin doma, a predstava u njemu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Utorak obiluje događanjima, a prvi je na redu Street Art Karnewal udruge KA-MATRIX u Radićevoj i Tijesnoj ulici. Početak je u 18 sati, a održavaju se kreativne radionice, radionice crtanja i grafitiranja, bit će i plesnih nastupa te uličnih performansa, a posjetitelji se će se moći i osladiti besplatnim palačinkama.

U 18:30 ispred Gradskog kazališta Zorin dom u okviru 21. Međunarodnog festivala folklora predstavljaju se skupine iz Finske i SAD-a, kod američkog ansambla riječ je o Filipincima koji predstavljaju pjesme i plesove svoje matice.

U Zorin domu u 20 sati gostuje HNK Split s predstavom “Ol smo za jedan dan” na tekst Marka Uvodića, a u adaptaciji i režiji Trpimira Jurkića. U predstavi igraju Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Petra Kovačić Pavlina, Stipe Radoja, Monika Vuco, Trpimir Jurkić i Domagoj Mijić.

Na kraju, u 22 sata nas u Šancu očekuje još jedna lijepa glazbena večer. Orkestar i solisti HNK Osijek pod umjetničkim ravnanjem maestra Mladena Tutavca priredili su koncert “Noć filmske glazbe”.

KAportal.hr

Objava Utorak prepun događanja: Street art u Radićevoj, filmska glazba u Šancu, folkloraši ispred Zorin doma, a predstava u njemu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/utorak-prepun-dogadanja-street-art-u-radicevoj-filmska-glazba-u-sancu-folklorasi-ispred-zorin-doma-a-predstava-u-njemu/feed/ 0
Večeras veliki glazbeni spektakl u Šancu, počinje tjedan besplatnih kazališnih predstava, dijeli se pjesnička nagrada… http://kaportal.rtl.hr/veceras-veliki-glazbeni-spektakl-u-sancu-pocinje-tjedan-besplatnih-kazalisnih-predstava-dijeli-se-pjesnicka-nagrada/ http://kaportal.rtl.hr/veceras-veliki-glazbeni-spektakl-u-sancu-pocinje-tjedan-besplatnih-kazalisnih-predstava-dijeli-se-pjesnicka-nagrada/#respond Mon, 02 Jul 2018 07:34:26 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328727 U središtu današnjih događanja uz 439. rođendan Karlovca veliki je glazbeni spektakl u Šancu. Riječ je o gostovanju Sudar Percussion ansambla s koncertom/showom “Oxygen IV”, koji se temelji na glazbi legendarnog francuskog glazbenika Jean-Michel Jarrea. Osim publike, glazba Sudar Percussiona oduševila je i samog Jarrea, što je i najbolja pozivnica svima da dođu na ovaj …

Objava Večeras veliki glazbeni spektakl u Šancu, počinje tjedan besplatnih kazališnih predstava, dijeli se pjesnička nagrada… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U središtu današnjih događanja uz 439. rođendan Karlovca veliki je glazbeni spektakl u Šancu. Riječ je o gostovanju Sudar Percussion ansambla s koncertom/showom “Oxygen IV”, koji se temelji na glazbi legendarnog francuskog glazbenika Jean-Michel Jarrea. Osim publike, glazba Sudar Percussiona oduševila je i samog Jarrea, što je i najbolja pozivnica svima da dođu na ovaj koncert koji je besplatan. U “predigri”, s početkom u 21 sat, koncert će održati odlični karlovački rock bend EoT, a spektakl “Oxygen IV” počinje u 22 sata.

Danas počinje i kazališni tjedan – 5. Karlovački kazališni festival KAKAFE. Prva je na rasporedu predstava “Molly Sweeney” večeras u 21 sat u Zorin domu. Predstava je nastala u suradnji UMAS-a Split, KUU Romb, HNK Šibenik i KUO Mitropa i Županijske udruge slijepih Split, a na tekst Briana Friela režirala ju je Bruna Bebić. Glume Monika Vuco, Pere Eranović i Alen Čelić.

U prostorijama Gradskog muzeja večeras u 18 sati saznat ćemo i dobitnika ili dobitnicu ovogodišnje Nagrade grada Karlovca za mlade pjesnike “Zdravko Pucak”.

KAportal.hr

Objava Večeras veliki glazbeni spektakl u Šancu, počinje tjedan besplatnih kazališnih predstava, dijeli se pjesnička nagrada… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/veceras-veliki-glazbeni-spektakl-u-sancu-pocinje-tjedan-besplatnih-kazalisnih-predstava-dijeli-se-pjesnicka-nagrada/feed/ 0
Glazbeni spektakl u Šancu u ponedjeljak u 22h – Sudar Percussion i “Oxygen IV” s glazbom Jean-Michel Jarrea http://kaportal.rtl.hr/glazbeni-spektakl-u-sancu-u-ponedjeljak-u-22h-sudar-percussion-i-oxygen-s-glazbom-jean-michel-jarrea/ http://kaportal.rtl.hr/glazbeni-spektakl-u-sancu-u-ponedjeljak-u-22h-sudar-percussion-i-oxygen-s-glazbom-jean-michel-jarrea/#respond Sun, 01 Jul 2018 09:53:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328609 Istinski glazbeni spektakl očekuje nas ovog ponedjeljka u 22 sata u Šancu. Riječ je o gostovanju Sudar Percussion ansambla koji sve više oduševljava glazbene sladokusce diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Njihov cjelovečernji projekt “Oxygen IV” posvećen glazbi legendarnog Jean-Michel Jarrea puni dvorane, a Karlovčani i gosti našeg grada moći će ga pogledati i poslušati …

Objava Glazbeni spektakl u Šancu u ponedjeljak u 22h – Sudar Percussion i “Oxygen IV” s glazbom Jean-Michel Jarrea pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Istinski glazbeni spektakl očekuje nas ovog ponedjeljka u 22 sata u Šancu. Riječ je o gostovanju Sudar Percussion ansambla koji sve više oduševljava glazbene sladokusce diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Njihov cjelovečernji projekt “Oxygen IV” posvećen glazbi legendarnog Jean-Michel Jarrea puni dvorane, a Karlovčani i gosti našeg grada moći će ga pogledati i poslušati potpuno besplatno u okviru događanja uz 439. rođendan Karlovca.

Sudar Percussion za svoje izvedbe dobija nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju i tako rade još jedan veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj. Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata je novi izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti.  U svom osebujnom stilu, takav izričaj uz posebne audio vizalne spektakularne efekte ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.

Sve to ima i karlovački pečat – karlovački redatelj i glumac Peđa Gvozdić, koji je režiser i scenarist ovog velikog spektakla. U svakom slučaju, ne propustite u ponedjeljak ovaj koncert! Vrijedi doći i ranije, jer kao predgrupa nastupa odlični mladi karlovački bend EoT.

KAportal.hr

Objava Glazbeni spektakl u Šancu u ponedjeljak u 22h – Sudar Percussion i “Oxygen IV” s glazbom Jean-Michel Jarrea pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/glazbeni-spektakl-u-sancu-u-ponedjeljak-u-22h-sudar-percussion-i-oxygen-s-glazbom-jean-michel-jarrea/feed/ 0
Subotnja događanja – ujutro prečnica i gitaristički koncert, navečer “Bitka za Karlovac”, koncert Zore, party do jutra… http://kaportal.rtl.hr/subotnja-dogadanja-ujutro-precnica-i-gitaristicki-koncert-navecer-bitka-za-karlovac-koncert-zore-party-do-jutra/ http://kaportal.rtl.hr/subotnja-dogadanja-ujutro-precnica-i-gitaristicki-koncert-navecer-bitka-za-karlovac-koncert-zore-party-do-jutra/#respond Sat, 30 Jun 2018 07:25:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328505 Već tradicionalno tijekom proslave Dana grada Karlovčani i gosti našeg grada mogu iskušati prečnicu preko šanca – PD Dubovac razapeo je 30-metarsku prečnicu već od 9 ujutro pa ako ste u šetnji okušajte se u ovom zanimljivom i atraktivnom prelasku preko šančeva. U 11 sati kod Papas bara je završni koncert Međunarodne ljetne škole gitare. …

Objava Subotnja događanja – ujutro prečnica i gitaristički koncert, navečer “Bitka za Karlovac”, koncert Zore, party do jutra… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Napad na Dubovac je zaustavljen, večeras se bitka vodi pred karlovačkom tvrđavom!

Već tradicionalno tijekom proslave Dana grada Karlovčani i gosti našeg grada mogu iskušati prečnicu preko šanca – PD Dubovac razapeo je 30-metarsku prečnicu već od 9 ujutro pa ako ste u šetnji okušajte se u ovom zanimljivom i atraktivnom prelasku preko šančeva.

U 11 sati kod Papas bara je završni koncert Međunarodne ljetne škole gitare. Ove godine okupila je sudionike iz doslovno cijelog svijeta, od SAD-a do Australije pa nema sumnje da će završni koncert biti atraktivan i kvalitetan. U 11 sati zainteresirani mogu pogledati i smjenu gradske straže ispred Gradskog poglavarstva.

U 19 sati u šancu kod promenade, odnosno kod spomenika antifašističkoj borbi, održat će se prvo izdanje “Bitke za Karlovac”. Bratstvo sv. Mihovila nakon prilično upečatljivog prikaza bitke na Dubovcu, sada će proširiti priču na prikaz bitke kod stare karlovačke tvrđave – atraktivno i uzbudljivo zasigurno će biti i danas, a s vremenom bi se ova atrakcija trebala širiti i dodatno omasoviti i postati novi turistički proizvod.

U isto vrijeme u laganom ritmu počinje LED Fest XI Teaser Party u šumici kod Marisol. Ambijentalna, dub i house glazba očekuju partijanere koje će zabavljati zagrebački DJ Labud i domaće snage Vedran Božić i Dots, a sve će potrajati – do svitanja.

Napokon, u 21 sat u Glazbenom paviljonu koncert će održati Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora. Riječ je o trećem od pet svečanih koncerata kojima najstarije hrvatsko pjevačko društvo ove godine obilježava 160. obljetnicu postojanja, a ovaj je koncert posvećen popularnoj glazbi.

KAportal.hr

Objava Subotnja događanja – ujutro prečnica i gitaristički koncert, navečer “Bitka za Karlovac”, koncert Zore, party do jutra… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/subotnja-dogadanja-ujutro-precnica-i-gitaristicki-koncert-navecer-bitka-za-karlovac-koncert-zore-party-do-jutra/feed/ 0
Danas u Glazbenom paviljonu koncert Chorusa Carolostadien pa večernji jazz za glazbene sladokusce http://kaportal.rtl.hr/danas-u-glazbenom-paviljonu-koncert-chorusa-carolostadien-pa-vecernji-jazz-za-glazbene-sladokusce/ http://kaportal.rtl.hr/danas-u-glazbenom-paviljonu-koncert-chorusa-carolostadien-pa-vecernji-jazz-za-glazbene-sladokusce/#respond Fri, 29 Jun 2018 08:01:04 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328395 Nova dva koncerta u Glazbenom paviljonu očekuju danas Karlovčane i goste iz našeg grada. U 18 sati Chorus Carolostadien održat će koncert posvećen gradu uz njegov rođendan, a na repertoaru su poznata djela svjetske glazbene baštine i djela hrvatskih skladatelja. U 21 sat na rasporedu je, pak, koncert za prave glazbene sladokusce – “Memories of …

Objava Danas u Glazbenom paviljonu koncert Chorusa Carolostadien pa večernji jazz za glazbene sladokusce pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nova dva koncerta u Glazbenom paviljonu očekuju danas Karlovčane i goste iz našeg grada. U 18 sati Chorus Carolostadien održat će koncert posvećen gradu uz njegov rođendan, a na repertoaru su poznata djela svjetske glazbene baštine i djela hrvatskih skladatelja.

U 21 sat na rasporedu je, pak, koncert za prave glazbene sladokusce – “Memories of Django”, koji izvodi Damir Kukuruzović Django Group. Riječ je o hommageu glazbi slavnog Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellija, a uz Kukuruzovića sviraju Bruno Urlić, Miroslav Čehaić i Željko Bilbija.

Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom CD-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom  Debarreom, te violinistom Loulou Djinom. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je  Adrian B. Burns, Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, Boško Petrović,  Predin, Miro Ungar, a 2011. godine imao je zajedničku turneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. U diskografiji se ističe i CD „My Django Family“ s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.

KAportal.hr

Objava Danas u Glazbenom paviljonu koncert Chorusa Carolostadien pa večernji jazz za glazbene sladokusce pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/danas-u-glazbenom-paviljonu-koncert-chorusa-carolostadien-pa-vecernji-jazz-za-glazbene-sladokusce/feed/ 0