KINO, FOTO, FILM – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 16 Jul 2018 19:42:02 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor#respond Mon, 16 Jul 2018 07:13:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330950 Riječno kino uz Karlovačko počelo je ovog vikenda na Foginovom kupalištu u Karlovcu uz zabavni kviz “KINKI” koji je vodio stand up komičar Goran Vugrinec te ponoćni horror “Obdukcija Jane Doe”. Čak 24 ekipe prijavile su se na kviz, a pobjedu je odnijela ekipa Osveta Schmokljana u sastavu Vjekoslav Stubljar, Saša Lenuzzi, Marko Grčić i Stjepan …

Objava Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Riječno kino uz Karlovačko počelo je ovog vikenda na Foginovom kupalištu u Karlovcu uz zabavni kviz “KINKI” koji je vodio stand up komičar Goran Vugrinec te ponoćni horror “Obdukcija Jane Doe”.

Čak 24 ekipe prijavile su se na kviz, a pobjedu je odnijela ekipa Osveta Schmokljana u sastavu Vjekoslav Stubljar, Saša Lenuzzi, Marko Grčić i Stjepan Gojak. Nagrade za najuspješnije ekipe osigurali su generalni pokrovitelj Karlovačko, Europe Direct Karlovac, Caffe bar Ziggy, Biblo suveniri, HBO, AutoHrvatska Karlovac te organizatori Kinoklub Karlovac. Nakon kviza ljubitelji horrora mogli su uživati u ponoćnom filmu.

Zbog finala Svjetskog nogometnog prvenstva nedjeljni program je odgođen za srijedu – karlovački ljubitelji filma tako će u srijedu u 21:30 moći na Foginovom uživati u komediji “Comic Sans”poznatog redatelja i scenarista Nevija Marasovića. Film govori o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće uspješan grafički dizajner Alan (Janko Popović Volarić), koji nakon prekida sa curom odlazi s ocem na Vis, gdje će njih dvojica kroz mnogobrojne humorne i dramatične situacija iznova preispitati svoje odnose, koji nikada nisu bili naročito dobri.

Danas i sutra, pak, Riječno kino seli u Dugu Resu, u tamošnji amfiteatar. Večeras je na rasporedu prvi film “Riječnog kina za djecu”, i to animirani film “Leo da Vinci: Misija Mona Lisa” u kojemu da Vinci radi na svojim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati požar i obitelj joj ostane u dugovima, te se ona mora udati za plemića kako bi im pomogla. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje, ekipa se upušta u avanturu potrage za blagom. Film počinje u 21:30, a prije toga, s početkom u 20 sati, Društvo Naša djeca Karlovac priprema različite igre i radionicu za djecu.

U utorak se u Dugoj Resi nastavlja i “Riječno kino uz Karlovačko” u 21:30 uz film “Jumanji: Welcome to the Jungle”, nastavak velikog hita iz 90-ih godina prošlog stoljeća, s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi. Milenijski nastavak omiljene igre koja uvlači neoprezne igrače u svoj svijet, pretvarajući tako njihov život u igru, ovoga puta dolazi s Dwayneom Johnsonom, poznatim pod imenom The Rock, u glavnoj ulozi i već je dosadašnjim uspjehom u kinodvoranama pokazao da je dostojan nastavak originala.

KAportal.hr

Objava Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor/feed/ 0
Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/ http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/#respond Wed, 11 Jul 2018 17:23:36 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330189 Nakon mnogobrojnih događanja povodom Dana grada, kulturni i zabavni život u Karlovcu neće zamrijeti, naprotiv. Uskoro slijedi i ove godine izuzetno jaki Međunarodni etno jazz festival, a već dan nakon karlovačkog rođendana, 14. srpnja, počinje novo, osmo, izdanje Riječnog kina uz Karlovačko te Riječnog kina za djecu. Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije …

Objava Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Anamarija Tonžetić

Nakon mnogobrojnih događanja povodom Dana grada, kulturni i zabavni život u Karlovcu neće zamrijeti, naprotiv. Uskoro slijedi i ove godine izuzetno jaki Međunarodni etno jazz festival, a već dan nakon karlovačkog rođendana, 14. srpnja, počinje novo, osmo, izdanje Riječnog kina uz Karlovačko te Riječnog kina za djecu.

Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije Ratković Vidaković te je realizirano kao njezin diplomski rad u trajanju od tri dana, a danas je program bogatiji nego ikad i gostuje na čak osam lokacija programa za odrasle i još tri lokacije s dječjim programom. Filmove će tako ove godine uz Karlovčane moći gledati i Dugorešani, Ogulinci, Ozljani i Slunjani, kao i stanovnici Barilovića, Kamanja, Lasinje i Vojnića.

Sve počinje ove subote, 14. srpnja, na Foginovom kupalištu na Korani u Karlovcu u 21 sat kvizom “KINKI” koji vodi popularni stand-up komičar Goran Vugrinec, na koji se možete prijaviti na ovom linku. Nakon toga, točno u ponoć, kreće i prva filska projekcija, a riječ je o horror filmu “Obdukcija Jane Doe”.

Generalni je pokrovitelj projekta od samog početka Karlovačko, tj. kompanija HEINEKEN Hrvatska, a tako će biti i ove godine. Pokrovitelji su Grad Karlovac, Karlovačka županija,Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Turistička zajednica grada Karlovca, Turistička zajednica općine Vojnić, Općina Lasinja, Općina Barilović, Općina Kamanje, Turbing d.o.o., Grad Ozalj, Centar za kulturu Jastrebarsko, Hrvatski audiovizualni centar te Savjet mladih Grada Ogulina, a organizatori zahvaljuju i svim partnerima i suradnicima i ostalima koji podržavaju organizaciju Riječnog kina.

Evo i rasporeda filmova i zbivanja:

KARLOVAC

14.7. 21:00 kviz “KINKI”, 00:00 horror “Obdukcija Jane Doe”

18.7. 21:30 komedija “Comic Sans”

21.7. 21:30 glazbeni “Scream for me Sarajevo”

22.7. 21:30 komedija “Leptiri”

28.7. 21:30 biografski “Voleći Pabla”

29.7. 21:30 fantastični “Ant-Man i Wasp”

30.7. 21:00 animirani “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju”

DUGA RESA

16.7. 21:00 animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”

17.7. 21:30 fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”

27.7. 21:30 dokumentarni “Glasnije od oružja”

Ozljani će 20.7. moći pogledati triler “Putnik”, Slunjani 23.7. animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”, a 26.7. “Putnik” je na rasporedu u Ogulinu. U Bariloviću je 2.8. na rasporedu romantična komedija “Počinjem ponovno”, 3.8. u Lasinji će biti prikazana komedija “Odjednom tata”, a 4.8. u Kamanju fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”. Program završav 13.8. u Vojniću, na Petrovoj gori, dokumentarcem “Nostalgija za svjetlom”.

KAportal.hr

Objava Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/feed/ 0
Večeras neće biti kiše – filmski program na Starom gradu se održava uz filmove u 21:30 i 23:30 sati http://kaportal.rtl.hr/veceras-nece-biti-kise-filmski-program-na-starom-gradu-se-odrzava-uz-filmove-u-2130-i-2330-sati/ http://kaportal.rtl.hr/veceras-nece-biti-kise-filmski-program-na-starom-gradu-se-odrzava-uz-filmove-u-2130-i-2330-sati/#respond Fri, 22 Jun 2018 12:21:57 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327672 Prema vremenskoj prognozi, u narednih 2 do 3 sata moguće je još malo kiše, ali nakon 17 sati više je ne bi trebalo biti pa će se večerašnji filmski program na Starom gradu Dubovcu održati prema predviđenom rasporedu, najavljuju organizatori. Podsjetimo, večeras su na rasporedu dva filma – u 21:30 hvaljena crna komedija “Smrt Staljina”, …

Objava Večeras neće biti kiše – filmski program na Starom gradu se održava uz filmove u 21:30 i 23:30 sati pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Prema vremenskoj prognozi, u narednih 2 do 3 sata moguće je još malo kiše, ali nakon 17 sati više je ne bi trebalo biti pa će se večerašnji filmski program na Starom gradu Dubovcu održati prema predviđenom rasporedu, najavljuju organizatori.

Podsjetimo, večeras su na rasporedu dva filma – u 21:30 hvaljena crna komedija “Smrt Staljina”, koja je zbog provokativnog sadržaja zabranjena u Rusiji, Bjelorusiji i Azerbajdžanu, a u 23:30 akcijska komedija “Deadpool 2” o novim pustolovinama Marvelovog super junaka.

Ulaznica za oba filma još ima na raspolaganju!

KAportal.hr

Objava Večeras neće biti kiše – filmski program na Starom gradu se održava uz filmove u 21:30 i 23:30 sati pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/veceras-nece-biti-kise-filmski-program-na-starom-gradu-se-odrzava-uz-filmove-u-2130-i-2330-sati/feed/ 0
Na Starom gradu večeras hrvatska pretpremijera izuzetno hvaljenog i nagrađivanog filma “Zarobljeni u Siriji” http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-veceras-hrvatska-pretpremijera-izuzetno-hvaljenog-i-nagradivanog-filma-zarobljeni-u-siriji/ http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-veceras-hrvatska-pretpremijera-izuzetno-hvaljenog-i-nagradivanog-filma-zarobljeni-u-siriji/#respond Thu, 21 Jun 2018 07:09:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327568 Ovogodišnje izdanje “Filma za van” na Starom gradu Dubovcu donijelo je karlovačkim ljubiteljima filma brojne filmske hitove, pretpremijere, ali i prave skrivene bisere filmske umjetnosti. Jedan od takvih je i film “Zarobljeni u Siriji”, koji možete pogledati večeras u 21:30.  Riječ je o priči o obitelji koja je zatvorena u stanu koji se nalazi na …

Objava Na Starom gradu večeras hrvatska pretpremijera izuzetno hvaljenog i nagrađivanog filma “Zarobljeni u Siriji” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ovogodišnje izdanje “Filma za van” na Starom gradu Dubovcu donijelo je karlovačkim ljubiteljima filma brojne filmske hitove, pretpremijere, ali i prave skrivene bisere filmske umjetnosti. Jedan od takvih je i film “Zarobljeni u Siriji”, koji možete pogledati večeras u 21:30.  Riječ je o priči o obitelji koja je
zatvorena u stanu koji se nalazi na području konstantnog bombardiranja i snajperističkih napada. Film “Zarobljeni u Siriji” u redovnu hrvatsku kinodistribuciju kreće tek 5. srpnja, pa karlovačka publika ima iznimnu privilegiju pogledati ga već sada u ovom ekskluzivnom terminu. A, da je riječ o vrhunskom filmskom ostvarenju najbolje pokazuje činjenica da je dobio Nagradu Publike na Berlinskom Filmskom festivalu.

Ulaznice možete još uvijek nabaviti u turističkoj agenciji Katravel u Gundulićevoj ulici, ili online na stranici kino.hr.

Ovaj uzbudljivi i emotivni film, na granici trilera i horora, a istovremeno vjeran preslik stvarnosti, govori o majci troje djece, koja očajnički pokušava održati svoju obitelj živom, istovremeno čekajući da se njezin muž vrati kući. U međuvremenu situacija eskalira do tih granica da se susjedi i drugi članovi obitelji skrivaju u istom stanu. Tko će sljedeći pokucati na vrata? Njezin muž ili neprijatelj? Obitelj živi u stalnoj napetosti, strahu i opasnosti….

KAportal.hr

 

Objava Na Starom gradu večeras hrvatska pretpremijera izuzetno hvaljenog i nagrađivanog filma “Zarobljeni u Siriji” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-veceras-hrvatska-pretpremijera-izuzetno-hvaljenog-i-nagradivanog-filma-zarobljeni-u-siriji/feed/ 0
Atrij Starog grada Dubovca prepun na projekciji “Oceanovih 8”, filmska uzbuđenja nastavljaju se do kraja tjedna http://kaportal.rtl.hr/atrij-starog-grada-dubovca-prepun-na-projekciji-oceanovih-8-filmska-uzbudenja-nastavljaju-se-do-kraja-tjedna/ http://kaportal.rtl.hr/atrij-starog-grada-dubovca-prepun-na-projekciji-oceanovih-8-filmska-uzbudenja-nastavljaju-se-do-kraja-tjedna/#respond Tue, 19 Jun 2018 07:45:20 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327207 U posebnom ambijentu atrija Starog grada Dubovca rasprodanom projekcijom filma «Oceanovih 8» započelo je drugo izdanje programa FILM ZA VAN. Do kraja tjedna svake nas večeri očekuju atraktivni filmski naslovi pod vedrim nebom, a samo ograničeni broj ulaznica preostao je za večerašnji film «Jurski svijet: Pad kraljevstva» čija projekcija započinje u 21:30 sati. Najpovoljnije ulaznice …

Objava Atrij Starog grada Dubovca prepun na projekciji “Oceanovih 8”, filmska uzbuđenja nastavljaju se do kraja tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U posebnom ambijentu atrija Starog grada Dubovca rasprodanom projekcijom filma «Oceanovih 8» započelo je drugo izdanje programa FILM ZA VAN. Do kraja tjedna svake nas večeri očekuju atraktivni filmski naslovi pod vedrim nebom, a samo ograničeni broj ulaznica preostao je za večerašnji film «Jurski svijet: Pad kraljevstva» čija projekcija započinje u 21:30 sati.

Najpovoljnije ulaznice u pretprodaji se mogu nabaviti i za čak četiri filmske projekcije u četvrtak i petak s terminima u 21:30 i 23:30 sati. Očekuju nas filmovi «Zarobljeni u Siriji» i «Naslijeđeno zlo» u četvrtak te «Smrt Staljina» i «Deadpol 2» u petak, a podsjećamo i na hrvatsku pretpremijeru dugoočekivanog nastavka animiranog filma za sve generacije «Izbavitelji» koja je na rasporedu već sutra.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti online putem KINO.hr te u poslovnici Katravela u Karlovcu. I ovogodišnje izdanje programa FILM ZA VAN donosi multimedijsko poduzeće RADAR te udruga Izvan fokusa, a uz potporu HAVC-a i Grada Karlovca.

KAportal.hr

Objava Atrij Starog grada Dubovca prepun na projekciji “Oceanovih 8”, filmska uzbuđenja nastavljaju se do kraja tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/atrij-starog-grada-dubovca-prepun-na-projekciji-oceanovih-8-filmska-uzbudenja-nastavljaju-se-do-kraja-tjedna/feed/ 0
Filmski užici na drevnoj gradini – od 18. do 22. lipnja sedam filmova na Starom gradu Dubovcu http://kaportal.rtl.hr/filmski-uzici-na-drevnoj-gradini-od-18-do-22-lipnja-sedam-filmova-na-starom-gradu-dubovcu/ http://kaportal.rtl.hr/filmski-uzici-na-drevnoj-gradini-od-18-do-22-lipnja-sedam-filmova-na-starom-gradu-dubovcu/#respond Mon, 11 Jun 2018 21:57:10 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326039 Nakon prilično uspješne sezone u zatvorenom, prvenstveno kada su u pitanju naslovi koje su Karlovčani mogli gledati pretpremijerno, ljubitelji filma ni tijekom ljeta neće ostati praznih ruku. Bit će tu, dakako, i tradicionalno Riječno kino, kao i filmski festivali mladih, a već narednog tjedna, od ponedjeljka 18. pa do petka 22. lipnja, na Starom gradu …

Objava Filmski užici na drevnoj gradini – od 18. do 22. lipnja sedam filmova na Starom gradu Dubovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon prilično uspješne sezone u zatvorenom, prvenstveno kada su u pitanju naslovi koje su Karlovčani mogli gledati pretpremijerno, ljubitelji filma ni tijekom ljeta neće ostati praznih ruku. Bit će tu, dakako, i tradicionalno Riječno kino, kao i filmski festivali mladih, a već narednog tjedna, od ponedjeljka 18. pa do petka 22. lipnja, na Starom gradu Dubovcu na rasporedu je čak sedam dobrih filmova. Evo kratkog rasporeda uz napomenu da se ulaznice mogu kupiti u turističkoj agenciji KAtravel ili online putem stranice kino.hr:

Ponedjeljak, 18. lipnja u 21:30 – Oceanovih 8Sandra Bullock glumi Debbie Ocean, otuđenu sestru Clooneyevog lika Dannyja Oceana iz kultnog filma Oceanovih 11, koja će pokušati provesti gotovo nemoguću pljačku u New Yorku, na zvjezdanom godišnjem balu Met Gala. Njezin prvi zadatak je okupiti savršenu ekipu profesionalnih lopova: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita i Constance. Plan već ima, samo ga treba provesti.

Utorak, 19. lipnja u 21:30 – Jurski park – Pad kraljevstva: Fantastični svijet dinosaura u novom nastavku publici donosi više akcije, avanture i adrenalina no ikad. Ne propustite svjedočiti bitci za veličanstveno kraljevstvo od kojeg je sve počelo.

Srijeda, 20. lipnja u 21:30 – Izbavitelji 2: U novom nastavku priče o superherojskoj obitelji mama Helen je u centru pažnje, a tata Bob je heroj kod kuće gdje se brine za djecu. Njihovu normalnu svakodnevicu poremeti dolazak opasnog i pametnog zlikovca kojeg jedino Izbavitelji mogu pobijediti.

Četvrtak, 21. lipnja u 21:30 – Zarobljeni u Siriji: Ovo je priča o obitelji koja je zatvorena u stanu koji se nalazi na području konstantnog bombardiranja i snajperističkih napada. Majka troje djece, Oum Yazan, očajnički pokušava održati svoju obitelj živom, istovremeno čekajući da se njezin muž vrati kući. U međuvremenu situacija eskalira do tih granica da se susjedi i drugi članovi obitelji skrivaju u istom stanu. Tko će sljedeći pokucati na vrata? Njezin muž ili neprijatelj? Obitelj živi u stalnoj napetosti, strahu i opasnosti…

Četvrtak, 21. lipnja u 23:30 – Naslijeđeno zlo: Nakon smrti Ellen Graham, njezina obitelj počinje razotkrivati zastrašujuće tajne o svome podrijetlu. Što više otkrivaju, to više nastoje izbjeći zlokobnu sudbinu koju su naslijedili.

Petak, 22. lipnja u 21:30 – Smrt StaljinaU danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

Petak, 22. lipnja u 23:30 – Deadpool 2Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

KAportal.hr

 

 

Objava Filmski užici na drevnoj gradini – od 18. do 22. lipnja sedam filmova na Starom gradu Dubovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/filmski-uzici-na-drevnoj-gradini-od-18-do-22-lipnja-sedam-filmova-na-starom-gradu-dubovcu/feed/ 0
U subotu u 17 sati u Domu OSRH Zrinski animirani film “Luka i čarobni muzej” – vrhunski animatori radili ga čak sedam godina! http://kaportal.rtl.hr/u-subotu-u-17-sati-u-domu-osrh-zrinski-animirani-film-luka-i-carobni-muzej-vrhunski-animatori-radili-ga-cak-sedam-godina/ http://kaportal.rtl.hr/u-subotu-u-17-sati-u-domu-osrh-zrinski-animirani-film-luka-i-carobni-muzej-vrhunski-animatori-radili-ga-cak-sedam-godina/#respond Fri, 01 Jun 2018 13:03:03 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=324670 Nakon što su Karlovčani i Karlovčanke svih generacija imali prigodu uživati u hrvatskoj pretpremijeri novog filma iz SW franšize “Solo – Priča iz Ratova zvijezda”, u subotu će na svoje doći najmlađi filmoljupci, i to s posljednjim filmom u “zatvorenom” dijelu kino sezone. Očekuje ih animirani film “Luka i čarobni muzej”, koji je na rasporedu …

Objava U subotu u 17 sati u Domu OSRH Zrinski animirani film “Luka i čarobni muzej” – vrhunski animatori radili ga čak sedam godina! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon što su Karlovčani i Karlovčanke svih generacija imali prigodu uživati u hrvatskoj pretpremijeri novog filma iz SW franšize “Solo – Priča iz Ratova zvijezda”, u subotu će na svoje doći najmlađi filmoljupci, i to s posljednjim filmom u “zatvorenom” dijelu kino sezone. Očekuje ih animirani film “Luka i čarobni muzej”, koji je na rasporedu u 17 sati – osim na blagajni prije predstave, ulaznice se mogu kupiti u turističkoj agenciji KAtravel i online putem stranice kino.hr.

Film “Luka i čarobni muzej” nastajao je tijekom više od sedam godina, a na njemu je radio tim vrhunskih scenarista, animatora i vfx specijalista iz5 zemalja – Češke, Njemačke, Danske, Belgije i Rusije. Koautor priče i član redateljevog tima bio je Jesper Møller, redatelj, između ostalog, animiranog filma “Asterix i vikinzi”.

Desetogodišnji Luka je pametan, ali možda previše živahan dječak kojim vlada samo jedna ambicija – savladati nemoguću razinu jedne kompjuterske igrice. Jednom kad uđe u
Dvoranu slavnih igrača, njegovi neprijatelji u školi morat će ga poštovati, a čak će se i njegov rastresen otac, gosp. Spejbl, napokon njime ponositi. Ali kad napokon završi tu
virtualnu igru započet će prava pustolovina koja će odvesti Luku, njegovog psa Jerryja i prijateljicu iz susjedstva Monicu duboko u zaboravljene prostore starog gradskog muzeja lutaka. Kad Luka slučajno aktivira legendarni magični disk, ne samo da će muzej i sve njegove čudesne lutke oživjeti nego i drevni i monstruozni majstor lutaka! Kad shvati kakvu silu je oslobodio, Luka će morati upotrijebiti sve svoje vještine igranja i prikupiti svu svoju snagu kako bi se borio s poludjelim lutkarom i spasio ne samo svojeg oca već i cijeli grad od strašne i drvene sudbine!

Ljubitelje filma i ove godine očekuju i iznenađenja na otvorenom, a organizatori najavljuju kako će uskoro obavijestiti javnost o tome što će sve i gdje moći pogledati.

KAportal.hr

Objava U subotu u 17 sati u Domu OSRH Zrinski animirani film “Luka i čarobni muzej” – vrhunski animatori radili ga čak sedam godina! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-subotu-u-17-sati-u-domu-osrh-zrinski-animirani-film-luka-i-carobni-muzej-vrhunski-animatori-radili-ga-cak-sedam-godina/feed/ 0
Filmski tjedan: “Solo: Priča iz Ratova zvijezda” pretpremijerno u Karlovcu 30. svibnja, u subotu “Luka i čarobni muzej” http://kaportal.rtl.hr/filmski-tjedan-solo-i-luka http://kaportal.rtl.hr/filmski-tjedan-solo-i-luka#respond Sat, 26 May 2018 14:15:44 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321632 Karlovčani će još jednom imati priliku gledati jedan od najočekivanijih svjetskih filmskih hitova pretpremijerno. Riječ je o filmu “Solo: Priča iz Ratova zvijezda”, koji će karlovački filmoljupci moći pogledati dan prije redovite kino distribucije, u srijedu 30. svibnja u Domu OSRH Zrinski. Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg …

Objava Filmski tjedan: “Solo: Priča iz Ratova zvijezda” pretpremijerno u Karlovcu 30. svibnja, u subotu “Luka i čarobni muzej” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčani će još jednom imati priliku gledati jedan od najočekivanijih svjetskih filmskih hitova pretpremijerno. Riječ je o filmu “Solo: Priča iz Ratova zvijezda”, koji će karlovački filmoljupci moći pogledati dan prije redovite kino distribucije, u srijedu 30. svibnja u Domu OSRH Zrinski.

Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

Film je režirao Ron Howard, a u glavnim ulogama su Alden EhrenreichEmilia ClarkeDonald Glover i Woody Harrelson.

Ulaznice se mogu u pretprodaji kupiti online putem stranice kino.hr, a od 21. svibnja bit će u pretprodaji i u turističkoj agenciji KAtravel u Gundulićevoj ulici.

U subotu će, pak, mališani moći uživati u animiranom hitu “Luka i čarobni muzej”. Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak velike avanture koja će odvesti Luku, njegovog psa Džekija i prijateljicu Moniku u davno zaboravljeni muzej lutaka, gdje će Luka vratiti u život sve lutke, pa tako i groznog lutkara! Pobjeda nad ludim lutkarom neće samo spasiti njegovog oca, već i cijeli grad od ljutite i drvene sudbine!

Film se prikazuje u 17 sati, također u Domu OSRH Zrinski.

KAportal.hr

Objava Filmski tjedan: “Solo: Priča iz Ratova zvijezda” pretpremijerno u Karlovcu 30. svibnja, u subotu “Luka i čarobni muzej” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/filmski-tjedan-solo-i-luka/feed/ 0
U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/ http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/#respond Fri, 18 May 2018 06:53:16 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322301 Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića (na Odjelu audiovizualne građe) bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Željka Jelenskog “Ulje je na vodi”. Na izložbi će biti prikazano 40-ak fotografija s tri koncerta Darka Rundeka i Cargo Orkestra u Zagrebu – u Tvornici kulture, Domu sportova i VIP Clubu. Profesionalna koncertna fotografija, …

Objava U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića (na Odjelu audiovizualne građe) bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Željka Jelenskog “Ulje je na vodi”. Na izložbi će biti prikazano 40-ak fotografija s tri koncerta Darka Rundeka i Cargo Orkestra u Zagrebu – u Tvornici kulture, Domu sportova i VIP Clubu.

Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom zbog činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi, jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji. Primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješanost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talent osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata. Željko Jelenski umjetnički je fotograf koji stvara već 40 godina. Održao je preko 40 samostalnih izložbi. Specijalizirao se za portretnu koncertnu fotografiju, a fotografirao je mnoge svjetske glazbenike (Frank Zappa, Carlos Santana, David Bowie, Tina Turner, Keith Richards, Lou Reed, Skunk Anansie, John Mayall, Robert Plant, Jimmy Page, Joe Cocker, Sting, Bruce Springsteen, Lenny Kravitz, Fun Lovin’ Criminals, The Edge (U2), Mick Jones (The Clash), Alice Cooper, Robert Smith (The Cure), Moby, Iggy Pop, Nick Cave, B. B. King, Macy Gray, Stacey Kent, Patricia Barber, James Carter, Sonny Rollins, Steve Vai, Bryan Ferry, Peter Gabriel…). Uskoro priprema i fotomonografiju o svjetskim rock i jazz bubnjarima pod nazivom “Ritam i Strast”.

Izložba ostaje otvorena sve do kraja ljeta.

KAportal.hr

 

Objava U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/feed/ 0
U petak počinje FUSE – novi karlovački međunarodni filmski festival, prijave stizale iz cijelog svijeta http://kaportal.rtl.hr/petak-pocinje-fuse-novi-karlovacki-medunarodni-filmski-festival-prijave-stizale-iz-cijelog-svijeta/ http://kaportal.rtl.hr/petak-pocinje-fuse-novi-karlovacki-medunarodni-filmski-festival-prijave-stizale-iz-cijelog-svijeta/#respond Wed, 09 May 2018 09:37:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321130 Ovog petka počinje novi karlovački filmski festival. Kinoklub Karlovac organizator je nove međunarodne filmske manifestacije pod nazivom FUSE_Film Under Severe Experiment, na kojoj će posjetitelji moći uživati u kratkometražnim igrano-eksperimentalnim filmovima mladih autora u natjecateljskom programu iz cijelog svijeta. Festival je namijenjen stvaralaštvu autora od 18 do 29 godina te je poseban fokus na studentskom filmu. Na …

Objava U petak počinje FUSE – novi karlovački međunarodni filmski festival, prijave stizale iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ovog petka počinje novi karlovački filmski festival. Kinoklub Karlovac organizator je nove međunarodne filmske manifestacije pod nazivom FUSE_Film Under Severe Experiment, na kojoj će posjetitelji moći uživati u kratkometražnim igrano-eksperimentalnim filmovima mladih autora u natjecateljskom programu iz cijelog svijeta. Festival je namijenjen stvaralaštvu autora od 18 do 29 godina te je poseban fokus na studentskom filmu.

Na festival je pristigla 71 prijava iz cijelog svijeta, a stručni žiri odabrao je 23 filma koji će se natjecati za pet nagrada.

Sve počinje u petak u 11 sati radionicom analogne fotografije, a svečano otvaranje festivala bit će održano na Maloj sceni Hrvatskog doma u petak u 20 sati. Nakon otvaranja, uslijedit će projekcija dugometražnog igrano-eksperimentalnog filma ”Transmania”, koji je rezultat trogodišnjeg rada petnaest redatelja (Dalibor Matanić, Sonja Tarokić, Hana Jušić, Bobo Jelčić, Zvonimir Jurić, Vlatka Vorkapić, Jasna Zastavniković, Filip Šovagović, Ivan Salaj, Sara Hribar, Tanja Golić, Petar Orešković, Stanislav Tomić, Edi Mužina, Ivan Sikavica). Za koncept filma zadužen je David Lušičić, arhitekt, samostalni umjetnik i multimedijalni ekspert za audiovizualne umjetnosti, a na samom konceptu radio je više od četiri godine. Posjetitelje očekuje jedno vrlo neobično filmsko iskustvo jer svaki redatelj nastavlja priču prethodnog redatelja na temelju pogledane posljednje od pet minuta.

U subotu će svi zainteresirani besplatno moći pogledati sve prijavljene filmove i to u dvije natjecateljske projekcije na Maloj sceni HD. Prva traje od 11 do 12:30 sati, a druga od 15 do 16:30 sati.

Festival završava u subotu navečer, s početkom u 21 sat, na trgu Aquatike, gdje će nakon dodjele nagrada koncert održati mlada osječka glazbenica Aklea Neon.

KAportal.hr

 

Objava U petak počinje FUSE – novi karlovački međunarodni filmski festival, prijave stizale iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/petak-pocinje-fuse-novi-karlovacki-medunarodni-filmski-festival-prijave-stizale-iz-cijelog-svijeta/feed/ 0