GDJE I KAD? – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 18 Jul 2018 10:03:48 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor#respond Mon, 16 Jul 2018 07:13:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330950 Riječno kino uz Karlovačko počelo je ovog vikenda na Foginovom kupalištu u Karlovcu uz zabavni kviz “KINKI” koji je vodio stand up komičar Goran Vugrinec te ponoćni horror “Obdukcija Jane Doe”. Čak 24 ekipe prijavile su se na kviz, a pobjedu je odnijela ekipa Osveta Schmokljana u sastavu Vjekoslav Stubljar, Saša Lenuzzi, Marko Grčić i Stjepan …

Objava Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Riječno kino uz Karlovačko počelo je ovog vikenda na Foginovom kupalištu u Karlovcu uz zabavni kviz “KINKI” koji je vodio stand up komičar Goran Vugrinec te ponoćni horror “Obdukcija Jane Doe”.

Čak 24 ekipe prijavile su se na kviz, a pobjedu je odnijela ekipa Osveta Schmokljana u sastavu Vjekoslav Stubljar, Saša Lenuzzi, Marko Grčić i Stjepan Gojak. Nagrade za najuspješnije ekipe osigurali su generalni pokrovitelj Karlovačko, Europe Direct Karlovac, Caffe bar Ziggy, Biblo suveniri, HBO, AutoHrvatska Karlovac te organizatori Kinoklub Karlovac. Nakon kviza ljubitelji horrora mogli su uživati u ponoćnom filmu.

Zbog finala Svjetskog nogometnog prvenstva nedjeljni program je odgođen za srijedu – karlovački ljubitelji filma tako će u srijedu u 21:30 moći na Foginovom uživati u komediji “Comic Sans”poznatog redatelja i scenarista Nevija Marasovića. Film govori o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće uspješan grafički dizajner Alan (Janko Popović Volarić), koji nakon prekida sa curom odlazi s ocem na Vis, gdje će njih dvojica kroz mnogobrojne humorne i dramatične situacija iznova preispitati svoje odnose, koji nikada nisu bili naročito dobri.

Danas i sutra, pak, Riječno kino seli u Dugu Resu, u tamošnji amfiteatar. Večeras je na rasporedu prvi film “Riječnog kina za djecu”, i to animirani film “Leo da Vinci: Misija Mona Lisa” u kojemu da Vinci radi na svojim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati požar i obitelj joj ostane u dugovima, te se ona mora udati za plemića kako bi im pomogla. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje, ekipa se upušta u avanturu potrage za blagom. Film počinje u 21:30, a prije toga, s početkom u 20 sati, Društvo Naša djeca Karlovac priprema različite igre i radionicu za djecu.

U utorak se u Dugoj Resi nastavlja i “Riječno kino uz Karlovačko” u 21:30 uz film “Jumanji: Welcome to the Jungle”, nastavak velikog hita iz 90-ih godina prošlog stoljeća, s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi. Milenijski nastavak omiljene igre koja uvlači neoprezne igrače u svoj svijet, pretvarajući tako njihov život u igru, ovoga puta dolazi s Dwayneom Johnsonom, poznatim pod imenom The Rock, u glavnoj ulozi i već je dosadašnjim uspjehom u kinodvoranama pokazao da je dostojan nastavak originala.

KAportal.hr

Objava Riječno kino počelo uz kviz i ponoćni horror, danas i sutra je u Dugoj Resi, a u srijedu opet u Karlovcu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rijecno-kino-pocelo-uz-kviz-i-ponocni-horor/feed/ 0
Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/ http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/#respond Sat, 14 Jul 2018 07:57:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330721 Izuzetno brojna događanja u kojima su Karlovčani mogli uživati u protekla tri tjedna u sklopu obilježavanja Dana grada neće stati nakon karlovačkog rođendana. Već danas na Foginovom počinje Riječno kino uz Karlovačko, a neće ga otvoriti film, već – kviz. Riječ je o zabavnom kvizu “KINKI”, koji će voditi popularni stand up komičar Goran Vugrinec …

Objava Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Izuzetno brojna događanja u kojima su Karlovčani mogli uživati u protekla tri tjedna u sklopu obilježavanja Dana grada neće stati nakon karlovačkog rođendana. Već danas na Foginovom počinje Riječno kino uz Karlovačko, a neće ga otvoriti film, već – kviz. Riječ je o zabavnom kvizu “KINKI”, koji će voditi popularni stand up komičar Goran Vugrinec Goc.

Prva filmska projekcija, pak, na rasporedu je točno u ponoć, a riječ je o horroru “Obdukcija Jane Doe”. Brian Cox i Emile Hirsch glume oca i sina, Tonya i Austina, koji rade kao patolozi. Priča se događa u mrtvačnici u koju im dostave tijelo nepoznate, lijepe mlade djevojke, koje je na neobjašnjiv način dospjelo na poprište višestrukog ubojstva. Bez ikakvih vidljivih tragova i dokaza koji bi mogli ukazati na razlog smrti, otac i sin odlučno kreću u potragu za bilo kakvim dokazima. Istraga ih dovede do bizarnih tragova koji ih navode na šokantno otkriće.

Kako će u nedjelju sve biti u znaku finalne utakmice nogometnog SP, komedija “Comic Sans” s nedjelje je prebačena na srijedu, kada će je svi zainteresirani moći pogledati na Foginovom u 21:30.

Na Grdunu se danas održava bikerski “River Party” u organizaciji Moto Legije Croatia. U 16 sati je defile motorista kroz grad, a tijekom dana i večeri uz bikersku zabavu i rock svirku sve će imati i humanitarnu notu jer će se prikupljati sredstva za udrugu “Jak kao Jakov”.

U Papa’s baru, pak, od 23 sata zabavlja vas karlovački dvojac Jambeats na partyju “Back To You” nakon velikog nastupa na splitskoj Ultri.

KAportal.hr

Objava Zabavno ljeto se nastavlja: Uz kviz i ponoćni horror počinje Riječno kino, na Grdunu bikerski party, u Papasu Jambeats… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zabavno-ljeto-se-nastavlja-uz-kviz-i-ponocni-horror-pocinje-rijecno-kino-na-grdunu-bikerski-party-u-papasu-jambeats/feed/ 0
U nedjelju, osim na Foginovom, organizirano gledanje utakmice na Starom placu, navijače će zabavljati i bend Black & White http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-osim-na-foginovom-organizirano-gledanje-utakmice-na-starom-placu-navijace-ce-zabavljati-i-bend-black-white/ http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-osim-na-foginovom-organizirano-gledanje-utakmice-na-starom-placu-navijace-ce-zabavljati-i-bend-black-white/#respond Fri, 13 Jul 2018 16:31:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330552 Iako program obilježavanja Dana grada službeno završava danas Rođendanskim balom, na Starom placu pozornica i prateći sadržaji zadržat će se do nedjelje. Naime, u 17 sati organizirano je zajedničko masovno gledanje finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Sve koji dođu očekuje i osvježenje, a za dobru zabavu nakon utakmice zadužen je bend …

Objava U nedjelju, osim na Foginovom, organizirano gledanje utakmice na Starom placu, navijače će zabavljati i bend Black & White pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Iako program obilježavanja Dana grada službeno završava danas Rođendanskim balom, na Starom placu pozornica i prateći sadržaji zadržat će se do nedjelje. Naime, u 17 sati organizirano je zajedničko masovno gledanje finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Sve koji dođu očekuje i osvježenje, a za dobru zabavu nakon utakmice zadužen je bend Black & White.

Dakako, kao i sve utakmice dosad, i finale SP moći će se pratiti i na Foginovom.

KAportal.hr

Objava U nedjelju, osim na Foginovom, organizirano gledanje utakmice na Starom placu, navijače će zabavljati i bend Black & White pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-osim-na-foginovom-organizirano-gledanje-utakmice-na-starom-placu-navijace-ce-zabavljati-i-bend-black-white/feed/ 0
U “Dvorištu zajednice” u društveno-kulturnom centru MUZA danas zanimljivi programi uz Petak 13. i Dan grada http://kaportal.rtl.hr/u-dvoristu-zajednice-u-drustveno-kulturnom-centru-muza-danas-zanimljivi-programi-uz-petak-13-i-dan-grada/ http://kaportal.rtl.hr/u-dvoristu-zajednice-u-drustveno-kulturnom-centru-muza-danas-zanimljivi-programi-uz-petak-13-i-dan-grada/#respond Fri, 13 Jul 2018 10:47:29 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330470 Udruga KA-MATRIX organizira danas u Dvorištu zajednice u društveno-kulturnom centru MUZA (Haulikova 22) program uz Dan grada i Petak 13. Tijekom dana otvoreno je sudjelovanje u kreativnoj radionici gdje će vas ART-Root naučiti kako od recikliranih materijala (stara odjeća, drvo i sl.) napraviti korisnu stvar. Uz njih dolaze i predstavnice Platforme F12 koje će slikati …

Objava U “Dvorištu zajednice” u društveno-kulturnom centru MUZA danas zanimljivi programi uz Petak 13. i Dan grada pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Udruga KA-MATRIX organizira danas u Dvorištu zajednice u društveno-kulturnom centru MUZA (Haulikova 22) program uz Dan grada i Petak 13. Tijekom dana otvoreno je sudjelovanje u kreativnoj radionici gdje će vas ART-Root naučiti kako od recikliranih materijala (stara odjeća, drvo i sl.) napraviti korisnu stvar. Uz njih dolaze i predstavnice Platforme F12 koje će slikati i crtati…a na kraju postaviti i još jednu svoju izložbu radova namijenjenu posjetiteljima i prolaznicima na “udomljavanje”.

Ulaskom u večer, pročelja MUZE osvijetlit će vizuali dok će mladi Daren Pavletić izvesti svoj jazz nastup. Darena ste mogli vidjeti i na Street ART KArnewalu #3, a nakon jazza slijedi DJ program Uminala koji će laganim ritmovima zatvoriti ljetnu kulturnu večer u MUZI.

Sva događanja su otvorena za sve, a bit će osigurano i osvježenje.

17:00 radionica izrade predmeta od recikliranih i prirodnih materijala (vrećice, nakit, kreme i sl.) – ART-Root

18:00 Oslikavanje i u Izložba radova – Platforma F12

19:00 elektro jazz nastup – Daren Pavletić

20:00 elektronic / house by Uminal

KAportal.hr

Objava U “Dvorištu zajednice” u društveno-kulturnom centru MUZA danas zanimljivi programi uz Petak 13. i Dan grada pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-dvoristu-zajednice-u-drustveno-kulturnom-centru-muza-danas-zanimljivi-programi-uz-petak-13-i-dan-grada/feed/ 0
Uz 23. River Party Moto legije Croatia na Grdunu, u subotu i humanitarna akcija “Moto legija i prijatelji za najmlađe” http://kaportal.rtl.hr/uz-23-river-party-moto-legije-croatia-na-grdunu-u-subotu-i-humanitarna-akcija-moto-legija-i-prijatelji-za-najmlade/ http://kaportal.rtl.hr/uz-23-river-party-moto-legije-croatia-na-grdunu-u-subotu-i-humanitarna-akcija-moto-legija-i-prijatelji-za-najmlade/#respond Thu, 12 Jul 2018 19:31:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330423 Povodom obilježavanja 439. rođendana grada Karlovca i organizacije međunarodnog moto susreta 23. River party Moto legije Croatia u subotu, 14. srpnja 2018., održat će se humanitarno događanje “Moto legija i prijatelji za najmlađe”. Događaj počinje već u petak “Izletom u nepoznato” za sve bajkere, a nastavlja se u subotu okupljanjem motorista na kupalištu Grdun u …

Objava Uz 23. River Party Moto legije Croatia na Grdunu, u subotu i humanitarna akcija “Moto legija i prijatelji za najmlađe” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Povodom obilježavanja 439. rođendana grada Karlovca i organizacije međunarodnog moto susreta 23. River party Moto legije Croatia u subotu, 14. srpnja 2018., održat će se humanitarno događanje “Moto legija i prijatelji za najmlađe”.

Događaj počinje već u petak “Izletom u nepoznato” za sve bajkere, a nastavlja se u subotu okupljanjem motorista na kupalištu Grdun u Jaškovu te u 16 sati defile vožnjom kroz Karlovac do žitne lađe “Zora” u Brođanima, gdje će bajkeri uz red druženja i zabave, kupnjom proizvoda i suvenira koje izrađuju volonteri prikupiti sredstva za humanitarnu udrugu „Jak kao Jakov“. Osim Moto legije Croatia i udruge „Jak kao Jakov“, organizator događanja je i Aurora Colapis iz Zamršja koja upravlja žitnom lađom

Tijekom programa u subotu u Brođanima, svi sudionici moći će uživati u besplatnoj vožnji žitnom lađom po rijeci Kupi. U 16:45 sati očekuje se i dolazak motorista iz Moto Legije te njihovih gostiju, a nakon toga je u 17 sati predviđena vožnja i druženje na lađi. Tijekom cijelog programa bit će moguća kupnja proizvoda i suvenira udruge „Jak kao Jakov”, čime se prikupljaju sredstva za njihove akcije. Po završetku programa u Brođanima motoristi se vraćaju na kupalište Grdun gdje se akcija nastavlja.

KAportal.hr

Objava Uz 23. River Party Moto legije Croatia na Grdunu, u subotu i humanitarna akcija “Moto legija i prijatelji za najmlađe” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/uz-23-river-party-moto-legije-croatia-na-grdunu-u-subotu-i-humanitarna-akcija-moto-legija-i-prijatelji-za-najmlade/feed/ 0
Za tjedan dana kreće Međunarodni etno jazz festival – predvodi ga francuski superstar Renaud Garcia Fons, “Paganini kontrabasa” http://kaportal.rtl.hr/uskoro-etno-jazz-festival-najjaci-do-sad http://kaportal.rtl.hr/uskoro-etno-jazz-festival-najjaci-do-sad#respond Thu, 12 Jul 2018 17:51:15 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327713 Od 20. do 22. srpnja Karlovac je domaćin 12. Međunarodnog etno jazz festivala, koji se ujedno lokacijski vraća na Stari grad Dubovac. Kako najavljuje organizator festivala Goran Ilić, bit će ovo možda i najjači festival do sada, odnosno nakon niske sjajnih domaćih i inozemnih izvođača, ugostit će dosad najveću svjetsku zvijezdu. Riječ je o francuskom …

Objava Za tjedan dana kreće Međunarodni etno jazz festival – predvodi ga francuski superstar Renaud Garcia Fons, “Paganini kontrabasa” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Facebook Renaud Garcia-Fons

Od 20. do 22. srpnja Karlovac je domaćin 12. Međunarodnog etno jazz festivala, koji se ujedno lokacijski vraća na Stari grad Dubovac. Kako najavljuje organizator festivala Goran Ilić, bit će ovo možda i najjači festival do sada, odnosno nakon niske sjajnih domaćih i inozemnih izvođača, ugostit će dosad najveću svjetsku zvijezdu.

Riječ je o francuskom jazz superstaru Renaudu Garcia Fonsu, kojeg nazivaju “Paganinijem kontrabasa”, a koji će sa svojim sastavom Revoir Paris koncert održati u nedjelju, 22. srpnja. Dodajući petu žicu na kontrabas i koristeći con arco i pizzicato tehnike, Fons je dosegao dotad neslućena glazbena područja pa ga diljem svijeta uspoređuju i s glazbenim velemajstorima kao što su harmonikaš Astor Piazzolla ili gitaristi Jimi Hendrix i Paco de Lucia, koji su vlastitom kreativnošću unaprijedili mogućnosti svojih instrumenata.

Iako će ovaj koncert zasigurno, i sasvim opravdano, biti u žiži zanimanja glazbene publike, i dva koncerta koji mu prethode bit će na najvišoj razini. Festival u petak 20. srpnja otvara Astrid Kuljanić Transatlantic Exploration Company, bend vrhunske hrvatske pjevačice sačinjen od glazbenika iz Hrvatske, Brazila i SAD-a.

U subotu 21. srpnja, publika će, pak, moći uživati uz nastup Zvjezdan Ružić Sexteta, koji predvodi sve popularniji riječki jazz pijanist.

Ulaznice se već mogu kupiti online putem sustava entrio.hr, kao i u Ghetaldus Optici u Karlovcu (Kukuljevićeva 1). Cijena za prva dva koncerta je po 60 kuna, a za koncert Renaud Garcia-Fonsa 120 kuna. U prodaji je i festivalska ulaznica sa znatnim popustom i košta 180 kuna za sva tri dana!

KAportal.hr

Objava Za tjedan dana kreće Međunarodni etno jazz festival – predvodi ga francuski superstar Renaud Garcia Fons, “Paganini kontrabasa” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/uskoro-etno-jazz-festival-najjaci-do-sad/feed/ 0
I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/ http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/#respond Thu, 12 Jul 2018 11:01:34 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330316 Karlovčani će i danas moći uživati u bogatom programu u “dnevnom boravku” na Starom placu. Sve počinje već u 17:30 sati pripovijedanjem priča i učenjem o Nizozemskoj, u organizaciji Knjiguljice. U 18 sati, pak, kreće radionica Naklade Šumek pod nazivom “Šumekova igraonica za djecu”, a u 18:30 capoeira performans te atraktivna “Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja” …

Objava I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčani će i danas moći uživati u bogatom programu u “dnevnom boravku” na Starom placu. Sve počinje već u 17:30 sati pripovijedanjem priča i učenjem o Nizozemskoj, u organizaciji Knjiguljice. U 18 sati, pak, kreće radionica Naklade Šumek pod nazivom “Šumekova igraonica za djecu”, a u 18:30 capoeira performans te atraktivna “Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja” na kojoj će mališani, ali i oni stariji, moći napraviti svoje radove na “stroju za crtanje”. Od 19 sati posjetitelji će se moći oprobati i u intuitivnom crtanju kanom po tijelu.

Bogat je i glazbeni program – u 19:30 svira bend 4head, u 21 sat Black & White, a u 22 sata Divlje jagode.

U Gradskom kazalištu Zorin dom u 20 sati, uz besplatan ulaz, na rasporedu je koncert polaznika 5. Hrvatske flautističke akademije, mladih talentiranih flautista iz cijelog svijeta.

Dakako, valja podsjetiti i na atraktivnu “Bitku za Karlovac” koju možete pogledati od 19 sati u šancu podno promenade.

KAportal.hr

 

Objava I večeras bogat program u “dnevnom boravku” na Starom placu – u Zorin domu koncert mladih flautista iz cijelog svijeta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/i-veceras-bogat-program-u-dnevnom-boravku-na-starom-placu-u-zorin-domu-koncert-mladih-flautista-iz-cijelog-svijeta/feed/ 0
Večeras u šancu ispod promenade “Bitka za Karlovac” – organizatori pozivaju da nakon što su pali Englezi, padaju i Turci! http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-sancu-ispod-promenade-bitka-za-karlovac-organizatori-pozivaju-da-nakon-sto-su-pali-englezi-padaju-i-turci/ http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-sancu-ispod-promenade-bitka-za-karlovac-organizatori-pozivaju-da-nakon-sto-su-pali-englezi-padaju-i-turci/#respond Thu, 12 Jul 2018 08:29:23 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330304 Večeras nas očekuje i jedan od atraktivnijih događaja obilježavanja Dana grada Karlovca – “Bitka za Karlovac”. U 19 sati u Šancu (kod spomenika antifašističkoj borbi) u organizaciji udruge Bratstvo sv. Mihovila, bit će prikazana prva izvedba bitke, za koju se organizatori nadaju da će s vremenom postati i novi atraktivan turistički proizvod u gradu na …

Objava Večeras u šancu ispod promenade “Bitka za Karlovac” – organizatori pozivaju da nakon što su pali Englezi, padaju i Turci! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Večeras nas očekuje i jedan od atraktivnijih događaja obilježavanja Dana grada Karlovca – “Bitka za Karlovac”. U 19 sati u Šancu (kod spomenika antifašističkoj borbi) u organizaciji udruge Bratstvo sv. Mihovila, bit će prikazana prva izvedba bitke, za koju se organizatori nadaju da će s vremenom postati i novi atraktivan turistički proizvod u gradu na četiri rijeke.

Svojevrsnu najavu mogli smo vidjeti ove godine na Sajmu vlastelinstva i svi se slažu da je bilo zanimljivo i atraktivno, a sada se bitka s Turcima seli sa Starog grada Dubovca u karlovačke šančeve. Uz atraktivnu kostimografiju, ali i vjerne replike oružja i opreme koju izrađuje Karlovčanin Pavle Butolen čija je viteška oprema hit diljem svijeta, nesumnjivo će biti vrlo interesantno pogledati ovaj drevni sukob.

Već od podneva bit će postavljen i karlovački vojni tabor, kao i štandovi sa zanimljivim predmetima srednjovjekovne tematike.

KAportal.hr

Objava Večeras u šancu ispod promenade “Bitka za Karlovac” – organizatori pozivaju da nakon što su pali Englezi, padaju i Turci! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-sancu-ispod-promenade-bitka-za-karlovac-organizatori-pozivaju-da-nakon-sto-su-pali-englezi-padaju-i-turci/feed/ 0
Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/ http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/#respond Wed, 11 Jul 2018 17:23:36 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330189 Nakon mnogobrojnih događanja povodom Dana grada, kulturni i zabavni život u Karlovcu neće zamrijeti, naprotiv. Uskoro slijedi i ove godine izuzetno jaki Međunarodni etno jazz festival, a već dan nakon karlovačkog rođendana, 14. srpnja, počinje novo, osmo, izdanje Riječnog kina uz Karlovačko te Riječnog kina za djecu. Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije …

Objava Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Anamarija Tonžetić

Nakon mnogobrojnih događanja povodom Dana grada, kulturni i zabavni život u Karlovcu neće zamrijeti, naprotiv. Uskoro slijedi i ove godine izuzetno jaki Međunarodni etno jazz festival, a već dan nakon karlovačkog rođendana, 14. srpnja, počinje novo, osmo, izdanje Riječnog kina uz Karlovačko te Riječnog kina za djecu.

Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije Ratković Vidaković te je realizirano kao njezin diplomski rad u trajanju od tri dana, a danas je program bogatiji nego ikad i gostuje na čak osam lokacija programa za odrasle i još tri lokacije s dječjim programom. Filmove će tako ove godine uz Karlovčane moći gledati i Dugorešani, Ogulinci, Ozljani i Slunjani, kao i stanovnici Barilovića, Kamanja, Lasinje i Vojnića.

Sve počinje ove subote, 14. srpnja, na Foginovom kupalištu na Korani u Karlovcu u 21 sat kvizom “KINKI” koji vodi popularni stand-up komičar Goran Vugrinec, na koji se možete prijaviti na ovom linku. Nakon toga, točno u ponoć, kreće i prva filska projekcija, a riječ je o horror filmu “Obdukcija Jane Doe”.

Generalni je pokrovitelj projekta od samog početka Karlovačko, tj. kompanija HEINEKEN Hrvatska, a tako će biti i ove godine. Pokrovitelji su Grad Karlovac, Karlovačka županija,Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Turistička zajednica grada Karlovca, Turistička zajednica općine Vojnić, Općina Lasinja, Općina Barilović, Općina Kamanje, Turbing d.o.o., Grad Ozalj, Centar za kulturu Jastrebarsko, Hrvatski audiovizualni centar te Savjet mladih Grada Ogulina, a organizatori zahvaljuju i svim partnerima i suradnicima i ostalima koji podržavaju organizaciju Riječnog kina.

Evo i rasporeda filmova i zbivanja:

KARLOVAC

14.7. 21:00 kviz “KINKI”, 00:00 horror “Obdukcija Jane Doe”

18.7. 21:30 komedija “Comic Sans”

21.7. 21:30 glazbeni “Scream for me Sarajevo”

22.7. 21:30 komedija “Leptiri”

28.7. 21:30 biografski “Voleći Pabla”

29.7. 21:30 fantastični “Ant-Man i Wasp”

30.7. 21:00 animirani “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju”

DUGA RESA

16.7. 21:00 animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”

17.7. 21:30 fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”

27.7. 21:30 dokumentarni “Glasnije od oružja”

Ozljani će 20.7. moći pogledati triler “Putnik”, Slunjani 23.7. animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”, a 26.7. “Putnik” je na rasporedu u Ogulinu. U Bariloviću je 2.8. na rasporedu romantična komedija “Počinjem ponovno”, 3.8. u Lasinji će biti prikazana komedija “Odjednom tata”, a 4.8. u Kamanju fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”. Program završav 13.8. u Vojniću, na Petrovoj gori, dokumentarcem “Nostalgija za svjetlom”.

KAportal.hr

Objava Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zabava-ne-prestaje-ni-nakon-dana-grada-vec-u-subotu-pocinje-novo-izdanje-rijecnog-kina-uz-karlovacko/feed/ 0
Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/ http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/#respond Wed, 11 Jul 2018 09:29:03 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330111 Karlovčane i danas očekuje puno zabave i zanimljivih događanja na “dnevnom boravku” na Starom placu, a navečer će sve biti garnirano prijenosom polufinalne utakmice SP Hrvatska – Engleska na velikom video zidu, nakon čega slijedi i koncert popularnih TRAM11. Događanja će puno biti i prije – sve počinje u 18 sati dječjom predstavom “Baloni”, nastavljaju …

Objava Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčane i danas očekuje puno zabave i zanimljivih događanja na “dnevnom boravku” na Starom placu, a navečer će sve biti garnirano prijenosom polufinalne utakmice SP Hrvatska – Engleska na velikom video zidu, nakon čega slijedi i koncert popularnih TRAM11.

Događanja će puno biti i prije – sve počinje u 18 sati dječjom predstavom “Baloni”, nastavljaju se i svakodnevne izložbe i radionice, a u 19:30 koncert će održati Ana B. Good. U 20 sati kreću nogometna uzbuđenja na velikom ekranu, a u poluvremenu slijedi mali predah uz break dance show. Nakon utakmice, u 22 sata, ili nešto kasnije bude li opet produžetaka i penala, slijedi koncert TRAM11.

Zabavno će biti i kod Knjižnice za mlade koja danas slavi 15 godina postojanja – već ujutro održana je radionica “Jednostavno…knjigastično!”, a od 17:30 slijedi radionica kaligrafije i tipografije “Umjetnost slova”. U 19 sati bit će otvorena izložba “Kako smo odrastali: 15 godina Knjižnice za mlade (i stare)” te kreće svirka bendova Zone Child i GunBlade koja će također biti prilagođena utakmica – svira se do utakmice i nakon nje! Nakon utakmice slijedi i vatreni nastup Magmatikke, a posjetitelje očekuje i nagradna igra.

U Gradskom muzeju u 19 sati bit će otvorena izložba “Zora pjeva” povodom 160. obljetnice Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora. Autorica izložbe je mr. sc. Sanda Kočevar.

KAportal.hr

Objava Na Starom placu opet bogat program u “Dnevnom boravku”, potom gledanje utakmice pa koncert TRAM11 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-starom-placu-opet-bogat-program-u-dnevnom-boravku-potom-gledanje-utakmice-pa-koncert-tram11/feed/ 0