GDJE I KAD? – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 21 May 2018 19:30:53 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/ http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/#respond Mon, 21 May 2018 08:56:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322638 Čitateljski klub Luda čajanka slavi rođendan uz Književni kviz. Pred godinu dana desetak knjigoljubiteljica susrelo se po prvi puta i osnovalo ovaj čitateljski klub zanimljivog imena. Otada su, kažu nam, pročitale i prokomentirale knjige koje možda same nikada ne bi odabrale, knjige koje su već pročitale, ali su im se s veseljem opet vratile, knjige …

Objava Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Čitateljski klub Luda čajanka slavi rođendan uz Književni kviz. Pred godinu dana desetak knjigoljubiteljica susrelo se po prvi puta i osnovalo ovaj čitateljski klub zanimljivog imena.

Otada su, kažu nam, pročitale i prokomentirale knjige koje možda same nikada ne bi odabrale, knjige koje su već pročitale, ali su im se s veseljem opet vratile, knjige koje više nikada ne bi pročitale, knjige uz koje su plakale i knjige uz koje su se smijale. Dio atmosfere s njihovih druženja rado bi podijelile i s drugim knjigoljupcima, a koja je bolja prigoda za to nego rođendanska proslava?

Naime, pozivaju Vas na druženje uz njihov prvorođendanski književni kviz! Jedini uvjeti su da volite knjige, imate 18-99 godina, skupite ekipu od 2,3 ili 4 člana i prijavite se na mail adresu: udrugakalibra©gmail.com. Prima se pet timova, a prijave traju dok se ne popune sva mjesta. Kotizacija za sudjelovanje u kvizu iznosi simboličnih 10 kn po članu ekipe, a prikupljeni novac iskoristit će se za kupnju nagrada za prvu i drugu najbolju ekipu.

Ekipe će trebati i podršku publike tako da su dobrodošli i oni koji se ne žele natjecati već samo iskusiti malo napete kvizaške atmosfere. Nadamo se da ćemo Vas vidjeti u što većem broju 24. 5. u 18 sati u knjižari Knjiguljica!

KAportal.hr

Objava Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/feed/ 0
U ponedjeljak u 12 sati u karlovačkoj knjižnici gostuje slovenska lutkarska predstava “Rdeča Kapica” http://kaportal.rtl.hr/ponedjeljak-12-sati-karlovackoj-knjiznici-gostuje-slovenska-lutkarska-predstava-rdeca-kapica/ http://kaportal.rtl.hr/ponedjeljak-12-sati-karlovackoj-knjiznici-gostuje-slovenska-lutkarska-predstava-rdeca-kapica/#respond Sun, 20 May 2018 11:31:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322546 U ponedjeljak u 12 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića na lutkarsku predstavu Valvasorjeve knjižnice Krško “Rdeča Kapica”. Riječ je, dakako, o predstavi nastaloj po klasičnoj Grimmovoj bajci “Crvenkapica”. U predstavi nastupaju Mojca Kerin Maglica, Melita Voglar i Milena Vodopivec (knjižničarke iz Valvasorjeve knjižnice Krško koje već pet godina priređuju lutkarske predstave). Predstava …

Objava U ponedjeljak u 12 sati u karlovačkoj knjižnici gostuje slovenska lutkarska predstava “Rdeča Kapica” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U ponedjeljak u 12 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića na lutkarsku predstavu Valvasorjeve knjižnice Krško “Rdeča Kapica”. Riječ je, dakako, o predstavi nastaloj po klasičnoj Grimmovoj bajci “Crvenkapica”. U predstavi nastupaju Mojca Kerin Maglica, Melita Voglar i Milena Vodopivec (knjižničarke iz Valvasorjeve knjižnice Krško koje već pet godina priređuju lutkarske predstave).

Predstava se izvodi u kombiniranoj tehnici, stolne lutke i gluma uživo. Pri izvedbi scene i izradi lutaka pomagali su Snježana i  Bernard Pungerčič iz Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica. Kazališna skupina Valvasorjeve knjižnice Krško gostuje u karlovačkoj knjižnici u okviru projekta Potpore razvoju knjižnične djelatnosti u pograničnim područjima povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti.

Predstava je namijenjena djeci od 4. do 9. godine starosti, ali i svima koji vole i uživaju u lutkarskom stvaralaštvu. Ograničenja nema, svi su dobrodošli!

KAportal.hr

Objava U ponedjeljak u 12 sati u karlovačkoj knjižnici gostuje slovenska lutkarska predstava “Rdeča Kapica” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ponedjeljak-12-sati-karlovackoj-knjiznici-gostuje-slovenska-lutkarska-predstava-rdeca-kapica/feed/ 0
U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/ http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/#respond Sat, 19 May 2018 06:44:53 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322441 Povodom Međunarodnog dana muzeja na Starom gradu Dubovcu otvorena je izložba “18 nam je godina već” povodom 18 godina organizirane muzejske pedagogije u karlovačkom Gradskom muzeju, te obilježen završetak 23. Edukativno – muzejske akcije s temom Lađa kojoj je domaćin upravo bio karlovački muzej. Po riječima ravnateljice Hrvojske Božić, muzejske radionice koje su namijenjene djeci …

Objava U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Povodom Međunarodnog dana muzeja na Starom gradu Dubovcu otvorena je izložba “18 nam je godina već” povodom 18 godina organizirane muzejske pedagogije u karlovačkom Gradskom muzeju, te obilježen završetak 23. Edukativno – muzejske akcije s temom Lađa kojoj je domaćin upravo bio karlovački muzej.

Po riječima ravnateljice Hrvojske Božić, muzejske radionice koje su namijenjene djeci tijekom godine posjeti više od 1.400 djece, dok je što se to tijekom godine događa u karlovačkom muzeju prikazano u izložbi.

U dvorištu dubovačke gradine bilo je izrazito živo za što su se s prigodnim programom pobrinula djeca iz osnovnih škola Dubovac i Draganić kao i Umjetnička organizacija “Lepeza”.

O važnosti promicanja muzejske baštine na mlade generacije govorila je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, Vlasta Krklec rekavši i koji je cilj Edukativno – muzejske akcije koja teče već 23 godine.

– Tema ovogodišnje akcije je bila lađa, a Karlovac je kao nositelj bio idealan kao grad na četiri rijeke. No lađa je širi pojam jer prenosi muzejske predmete širom svijeta, a mi tako pronosimo našu hrvatsku baštinu, kazala je Krklec te podsjetila da je u akciji ove godine sudjelovalo čak 65 muzeja.

KAportal.hr

Objava U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/feed/ 0
“Vino na usnama” – otkačeni trash party večeras na Maloj sceni Hrvatskog doma uz stare domaće pop hitove http://kaportal.rtl.hr/vino-usnama-otkaceni-trash-party-veceras-maloj-sceni-hrvatskog-doma-stare-domace-pop-hitove/ http://kaportal.rtl.hr/vino-usnama-otkaceni-trash-party-veceras-maloj-sceni-hrvatskog-doma-stare-domace-pop-hitove/#respond Fri, 18 May 2018 08:37:43 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322313 Na Maloj sceni Hrvatskog doma večeras će na svoje doći ljubitelji trash partyja, ovog puta posvećenog starim domaćim hitovima osamdesetih i ranih devedesetih. Očekuje vas plesnjak s hitovima iz doba kada su Novi Fosili, grupa Riva, Doris Dragović i Srebrna Krila dominirali Eurosongom, a klasici poput Tutti Fruttija, Tajči, ranog Magazina i Severine, Petra Graše, Vesne Pisarović, …

Objava “Vino na usnama” – otkačeni trash party večeras na Maloj sceni Hrvatskog doma uz stare domaće pop hitove pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na Maloj sceni Hrvatskog doma večeras će na svoje doći ljubitelji trash partyja, ovog puta posvećenog starim domaćim hitovima osamdesetih i ranih devedesetih.

Očekuje vas plesnjak s hitovima iz doba kada su Novi Fosili, grupa Riva, Doris Dragović i Srebrna Krila dominirali Eurosongom, a klasici poput Tutti Fruttija, Tajči, ranog Magazina i Severine, Petra Graše, Vesne Pisarović, Alena Vitasovića, Alke Vuice,
Plavog Orkestara, Daleke Obale, Jasne Zlokić i ostalih uglednika brojale desetke i stotine tisuća prodanih nosača zvuka! Tu je, dakako, i nezaobilazna disko revolucija uz E.T., Coloniju, Karmu, Dinu Dvornika, Denis & Denis i kultnog Sennu M, a DJ Vlaja koji je zadužen za dobru zabavu najavljuje i jedan vrući izlet u latino ritam salse uz set Vaya con Diosa, Antonia Banderasa, Davora Radolfija, Macarene i Gipsy Kingsa.

Početak je u 23 sata, a ranoranioci će biti nagrađeni i besplatnim ulazom sve do ponoći. Nakon ponoći, cijena upada je 20 kuna.

KAportal.hr

Objava “Vino na usnama” – otkačeni trash party večeras na Maloj sceni Hrvatskog doma uz stare domaće pop hitove pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vino-usnama-otkaceni-trash-party-veceras-maloj-sceni-hrvatskog-doma-stare-domace-pop-hitove/feed/ 0
U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/ http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/#respond Fri, 18 May 2018 06:53:16 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322301 Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića (na Odjelu audiovizualne građe) bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Željka Jelenskog “Ulje je na vodi”. Na izložbi će biti prikazano 40-ak fotografija s tri koncerta Darka Rundeka i Cargo Orkestra u Zagrebu – u Tvornici kulture, Domu sportova i VIP Clubu. Profesionalna koncertna fotografija, …

Objava U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića (na Odjelu audiovizualne građe) bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Željka Jelenskog “Ulje je na vodi”. Na izložbi će biti prikazano 40-ak fotografija s tri koncerta Darka Rundeka i Cargo Orkestra u Zagrebu – u Tvornici kulture, Domu sportova i VIP Clubu.

Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom zbog činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi, jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji. Primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješanost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talent osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata. Željko Jelenski umjetnički je fotograf koji stvara već 40 godina. Održao je preko 40 samostalnih izložbi. Specijalizirao se za portretnu koncertnu fotografiju, a fotografirao je mnoge svjetske glazbenike (Frank Zappa, Carlos Santana, David Bowie, Tina Turner, Keith Richards, Lou Reed, Skunk Anansie, John Mayall, Robert Plant, Jimmy Page, Joe Cocker, Sting, Bruce Springsteen, Lenny Kravitz, Fun Lovin’ Criminals, The Edge (U2), Mick Jones (The Clash), Alice Cooper, Robert Smith (The Cure), Moby, Iggy Pop, Nick Cave, B. B. King, Macy Gray, Stacey Kent, Patricia Barber, James Carter, Sonny Rollins, Steve Vai, Bryan Ferry, Peter Gabriel…). Uskoro priprema i fotomonografiju o svjetskim rock i jazz bubnjarima pod nazivom “Ritam i Strast”.

Izložba ostaje otvorena sve do kraja ljeta.

KAportal.hr

 

Objava U karlovačkoj knjižnici večeras u 19 sati otvaranje izložbe fotografija Željka Jesenskog “Ulje je na vodi” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovackoj-knjiznici-veceras-19-sati-otvaranje-izlozbe-fotografija-zeljka-jesenskog-ulje-vodi/feed/ 0
Mlada pulska DJ-ica Lila glavna gošća novog LiquidNight partyja u subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma http://kaportal.rtl.hr/mlada-pulska-dj-ica-lila-glavna-gosca-novog-liquidnight-partyja-subotu-maloj-sceni-hrvatskog-doma/ http://kaportal.rtl.hr/mlada-pulska-dj-ica-lila-glavna-gosca-novog-liquidnight-partyja-subotu-maloj-sceni-hrvatskog-doma/#respond Thu, 17 May 2018 17:47:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322139 U subotu je na Maloj sceni Hrvatskog doma na rasporedu novi LiquidNight party u organizaciji Infinituma. Glavna gošća je mlada i perspektivna pulska DJ-ica Lila. Nepuna godina dana na sceni donijela joj je mnoge nastupe te novogodišnji Seasplash festival, na kojem je nastupala uz bok sa DJ-ima kao što su Unique, Borut Cvajner, Adoo, Lemon i dr. Svoje setove …

Objava Mlada pulska DJ-ica Lila glavna gošća novog LiquidNight partyja u subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U subotu je na Maloj sceni Hrvatskog doma na rasporedu novi LiquidNight party u organizaciji Infinituma. Glavna gošća je mlada i perspektivna pulska DJ-ica Lila. Nepuna godina dana na sceni donijela joj je mnoge nastupe te novogodišnji Seasplash festival, na kojem je nastupala uz bok sa DJ-ima kao što su Unique, Borut Cvajner, Adoo, Lemon i dr. Svoje setove voli nadopunjavati progresivnim i groove zvokom. Odlično se osjeća uz progressive house, mada joj ni minimal i underground techno nije stran…

Za potporu tu je i jaka domaća DJ ekipa koju čine Vladimir Mrkša, Matej Hulak, Phill Dam i Thaitoy Tom.

Početak je u 22 sata, a upad je 20 kuna do 1 sat iza ponoći. Nakon toga cijena ulaznice bit će 30 kuna.

KAportal.hr

Objava Mlada pulska DJ-ica Lila glavna gošća novog LiquidNight partyja u subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/mlada-pulska-dj-ica-lila-glavna-gosca-novog-liquidnight-partyja-subotu-maloj-sceni-hrvatskog-doma/feed/ 0
U petak u podne u karlovačkoj knjižnici dječja predstava “Lice” u izvedbi križevačkih “Kolibrića” http://kaportal.rtl.hr/petak-podne-karlovackoj-knjiznici-djecja-predstava-lice-izvedbi-krizevackih-kolibrica/ http://kaportal.rtl.hr/petak-podne-karlovackoj-knjiznici-djecja-predstava-lice-izvedbi-krizevackih-kolibrica/#respond Thu, 17 May 2018 13:49:54 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322109 U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića u petak u podne odigrat će se predstava za djecu “Lice”, nastala prema istoimenom igrokazu Ratka Bjelčića. Predstavu je pripremila dječja dramska skupina “Kolibrići” iz Križevaca. “Kolibrići” su amaterska dječja dramska družina koja djeluje već godinu dana pri Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci, a volonterski je vodi …

Objava U petak u podne u karlovačkoj knjižnici dječja predstava “Lice” u izvedbi križevačkih “Kolibrića” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: prigorski.hr

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića u petak u podne odigrat će se predstava za djecu “Lice”, nastala prema istoimenom igrokazu Ratka Bjelčića. Predstavu je pripremila dječja dramska skupina “Kolibrići” iz Križevaca.

“Kolibrići” su amaterska dječja dramska družina koja djeluje već godinu dana pri Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci, a volonterski je vodi Sanja Marković. Družina trenutno broji 12 članova i predstava “Lice” im je treća predstava ove školske godine. Grad Križevci je prepoznao trud uložen u rad družine pa je odlučio nagraditi mlade glumce sponzoriranjem gostovanja predstave u karlovačkoj knjižnici.

Ratko je kul klinac. Ratko je zaljubljen. Ali, Ratko ne izgleda kao maneken, ne voli svoje lice i misli da će sve probleme riješiti plastičnom operacijom, iako nije siguran što to točno jest. No, ono što će se nakon operacije dogoditi nije ni blizu onome što je očekivao. Uz duhovite scene, glazbu i ples saznajemo kakve su sve nevolje snašle Ratka.

Predstava traje 40-ak minuta, a namijenjena je djeci od 4. do 8. razreda.

KAportal.hr

Objava U petak u podne u karlovačkoj knjižnici dječja predstava “Lice” u izvedbi križevačkih “Kolibrića” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/petak-podne-karlovackoj-knjiznici-djecja-predstava-lice-izvedbi-krizevackih-kolibrica/feed/ 0
PHPD Zora večeras će održati koncert u Zorin domu, u subotu gostuju u Šibeniku http://kaportal.rtl.hr/phpd-zora-veceras-ce-odrzati-koncert-glazbenom-paviljonu-subotu-gostuju-sibeniku/ http://kaportal.rtl.hr/phpd-zora-veceras-ce-odrzati-koncert-glazbenom-paviljonu-subotu-gostuju-sibeniku/#respond Thu, 17 May 2018 06:57:43 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322059 Večeras u 20.30 sati u Glazbenom paviljonu trebao se održati drugi svečani koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, u okviru ciklusa koncerata kojima ovo najstarije hrvatsko pjevačko društvo slavi 160. obljetnicu postojanja. No, zbog najavljenog hladnijeg vremena i moguće kiše, koncert je u posljednji trenutak u istom terminu ipak prebačen u Gradsko kazalište Zorin dom. Ulaz …

Objava PHPD Zora večeras će održati koncert u Zorin domu, u subotu gostuju u Šibeniku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Igor Čepurkovski/Zorin dom

Večeras u 20.30 sati u Glazbenom paviljonu trebao se održati drugi svečani koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, u okviru ciklusa koncerata kojima ovo najstarije hrvatsko pjevačko društvo slavi 160. obljetnicu postojanja. No, zbog najavljenog hladnijeg vremena i moguće kiše, koncert je u posljednji trenutak u istom terminu ipak prebačen u Gradsko kazalište Zorin dom. Ulaz ostaje besplatan za sve zainteresirane. Na ovom koncertu ujedno će biti obilježene i još dvije obljetnice – Dan hrvatskog zborskog pjevanja i 180 godina Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića.

Nakon ovog koncerta na dar sugrađanima, PHPD Zora putuje u Šibenik, gdje će u subotu nastupiti na 3. Međunarodnom natjecanju zborova “Aurora Cantat”.

KAportal.hr

Objava PHPD Zora večeras će održati koncert u Zorin domu, u subotu gostuju u Šibeniku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/phpd-zora-veceras-ce-odrzati-koncert-glazbenom-paviljonu-subotu-gostuju-sibeniku/feed/ 0
U petak u Zorin domu gostuje šibensko kazalište s predstavom “Ljepotica iz Leenanea” http://kaportal.rtl.hr/petak-zorin-domu-gostuje-sibensko-kazaliste-s-predstavom-ljepotica-iz-leenanea/ http://kaportal.rtl.hr/petak-zorin-domu-gostuje-sibensko-kazaliste-s-predstavom-ljepotica-iz-leenanea/#respond Wed, 16 May 2018 13:05:46 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321947 U Gradskom kazalištu Zorin dom u petak u 20 sati gostuje HNK Šibenik s predstavom Dražena Ferenčine “Ljepotica iz Leenanea”, na tekst suvremenog irskog dramatičara Martina McDonagha. “Ljepotica iz Leenanea” govori o pripovijedanju priče i važnosti pričanja priča i slušanja priča. Poput bilo koje uistinu dobre priče, priča o Mag Folan i njezinoj kćeri Maureen priča …

Objava U petak u Zorin domu gostuje šibensko kazalište s predstavom “Ljepotica iz Leenanea” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Gradskom kazalištu Zorin dom u petak u 20 sati gostuje HNK Šibenik s predstavom Dražena Ferenčine “Ljepotica iz Leenanea”, na tekst suvremenog irskog dramatičara Martina McDonagha.

“Ljepotica iz Leenanea” govori o pripovijedanju priče i važnosti pričanja priča i slušanja priča. Poput bilo koje uistinu dobre priče, priča o Mag Folan i njezinoj kćeri Maureen priča je koja utječe na slušatelja na nebrojene načine.Jedna će osoba stati na stranu majke, druga na stranu kćeri.  Kako čujemo priču, ovisi o tome kako se sučeljava s našim osobnim pričama i do koje mjere možemo tolerirati vježbanje tih priča u našem unutarnjem oku, dok gledamo kako se druga priča odigrava na pozornici.

U predstavi igraju Biserka Ipša, Franka Klarić, Jakov Bilić i Bojan Brajčić.

Podsjećamo i da se osim redovnih ulaznica, za ovu predstavu može kupiti i “paket” ulaznica za ovu predstavu i za gostovanje Histriona s predstavom “Famozna”, koje je na rasporedu 26. svibnja.

KAportal.hr

 

Objava U petak u Zorin domu gostuje šibensko kazalište s predstavom “Ljepotica iz Leenanea” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/petak-zorin-domu-gostuje-sibensko-kazaliste-s-predstavom-ljepotica-iz-leenanea/feed/ 0
U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/ http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/#respond Wed, 16 May 2018 12:01:27 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321943 U petak u 11 sati u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i Gradskog muzeja Karlovac održava se završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja te završetka 23. Edukativno-muzejske akcije “Lađa”. Program počinje svečanim otvorenjem izložbe o edukativnim programima Gradskog muzeja Karlovac pod nazivom “18 nam je godina već!” i izvlačenjem nagradnih kupona u sklopu 23. EMA-e u …

Objava U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U petak u 11 sati u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i Gradskog muzeja Karlovac održava se završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja te završetka 23. Edukativno-muzejske akcije “Lađa”.

Program počinje svečanim otvorenjem izložbe o edukativnim programima Gradskog muzeja Karlovac pod nazivom “18 nam je godina već!” i izvlačenjem nagradnih kupona u sklopu 23. EMA-e u izložbenom prostoru na 1. katu.

Program se nastavlja u atriju Starog grada Dubovca izvedbom “Bajke o ribaru i ribici” učenika OŠ Draganić, Pokupskim plesovima Umjetničke organizacije Lepeza i vokalno-instrumentalnom izvedbom “Boje su u nama” OŠ Dubovac.

U 14 sati, pak, u prostoru karlovačkog muzeja na Strossmayerovom trgu bit će otvorena nova suvenirnica.

KAportal.hr

Objava U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/feed/ 0