GDJE I KAD? – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 19 Sep 2018 08:29:10 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/ http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/#respond Tue, 18 Sep 2018 11:45:42 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338521 Karlovački SC u rujnu organizira razne zanimljive događaje za sve studente. Prva studentska atrakcija pod nazivom Karlovac Developers Meetup, održat će se danas s početkom u 18 sati. Ovo je 5. godina okupljanja karlovačkih progmera, a za sve posjetitelje održat će se predavanje s ovogodišnjeg .NET Conf-a. Predavanje je besplatno za sve uz obveznu prijavu …

Objava Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovački SC u rujnu organizira razne zanimljive događaje za sve studente. Prva studentska atrakcija pod nazivom Karlovac Developers Meetup, održat će se danas s početkom u 18 sati. Ovo je 5. godina okupljanja karlovačkih progmera, a za sve posjetitelje održat će se predavanje s ovogodišnjeg .NET Conf-a. Predavanje je besplatno za sve uz obveznu prijavu OVDJE.

U četvrtak slijedi druga mala manifestacija našeg Studentskog centra, riječ je o pub kvizu “Diplomac” – jesensko izdanje. Kviz će se održati u 19 sati u prostorijama Internet caffe-a Studentskog centra. Na kviz se najkasnije možete prijaviti u četvrtak u 12 sati, a iz SC ističu da nije bitno jeste li student ili niste. Pobjednicima će Caffe bar i Bistro Kupa i ovog puta pripremiti jumbo pizzu, a na grada za drugo mjesto je runda. Prijaviti se može maksimalno 12 ekipa i to putem linka OVDJE.

KAportal. hr

Objava Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/feed/ 0
Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/ http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/#respond Mon, 17 Sep 2018 13:29:02 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338407 – U vrijeme kada se trgovine u, nekada najfrekventnijoj ulici u gradu – Radićevoj, uglavnom zatvaraju i izlozi ostaju prazni, svoja vrata otvara Consume. Riječ je o novom umjetničkom konceptu karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams (Anđele Župčić), koji uključuje 7 kampanja za 7 različitih artikala, javili su iz udruge KA-MATRIX koja otvara Consum, kako nam …

Objava Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– U vrijeme kada se trgovine u, nekada najfrekventnijoj ulici u gradu – Radićevoj, uglavnom zatvaraju i izlozi ostaju prazni, svoja vrata otvara Consume. Riječ je o novom umjetničkom konceptu karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams (Anđele Župčić), koji uključuje 7 kampanja za 7 različitih artikala, javili su iz udruge KA-MATRIX koja otvara Consum, kako nam kažu, u okviru programa Nova kultura – Hibridni grad 018.

– Radi se o inicijalnoj fazi projekta koji služi kao eksperiment putem kojeg se participativnom metodom prikupljaju povratne informacije o pitanju javne potrebe van poduzetničkog konteksta. Namjera je da se nakon otvaranja trgovine Consume u Karlovcu format seli u druge poslovne prostore koji su izgubili svoju namjenu te da broj ponude odnosno artikala raste s povratnim ulaznim informacijama, pojasnili su iz udruge.

Consume će biti otvoren u srijedu 19. rujna na adresi Radićeva 15 u 19 sati.

Projekt podržava zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

KAportal.hr

Objava Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/feed/ 0
Američki a cappella bend Undivided po prvi put na hrvatskoj turneji – 26. rujna dolaze u Zorin dom http://kaportal.rtl.hr/americki-a-cappella-bend-undivided-po-prvi-put-na-hrvatskoj-turneji-26-rujna-dolaze-u-zorin-dom/ http://kaportal.rtl.hr/americki-a-cappella-bend-undivided-po-prvi-put-na-hrvatskoj-turneji-26-rujna-dolaze-u-zorin-dom/#respond Mon, 17 Sep 2018 12:25:07 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338418 Na turneji po Hrvatskoj i Sloveniji tijekom rujna po prvi puta će biti američki a cappella gospel bend Undivided, koji iza sebe ima šest albuma i gostovanja diljem svijeta, kao i nominaciju za Latin Grammy te šest nominacija i dvije CARA nagrade (nagrade za najbolje a cappella skupine). Bend čine šestorica pjevača iz Miamija, porijeklom …

Objava Američki a cappella bend Undivided po prvi put na hrvatskoj turneji – 26. rujna dolaze u Zorin dom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na turneji po Hrvatskoj i Sloveniji tijekom rujna po prvi puta će biti američki a cappella gospel bend Undivided, koji iza sebe ima šest albuma i gostovanja diljem svijeta, kao i nominaciju za Latin Grammy te šest nominacija i dvije CARA nagrade (nagrade za najbolje a cappella skupine).

Bend čine šestorica pjevača iz Miamija, porijeklom iz Venezuele, Kube i Dominikanske Republike, pa je i njihov izričaj raznovrstan. Razbijaju jezične barijere svirajući svoje pjesme na španjolskom, engleskom i portugalskom jeziku. Skupina uživa u izvodjenju raznovrsne glazbe s utjecajem raznih stilova kao što su R & B, Jazz, Pop, Reggae, Rock, Salsa, Merengue i druge latinske fuzije.

Undivided u Karlovcu gostuje u srijedu, 26. rujna u Gradskom kazalištu Zorin dom, gdje će održati koncert s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kuna već su u pretprodaji, a iz Zorin doma preporučaju da zainteresirani požure s kupnjom zbog velikog interesa.

KAportal.hr

Objava Američki a cappella bend Undivided po prvi put na hrvatskoj turneji – 26. rujna dolaze u Zorin dom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/americki-a-cappella-bend-undivided-po-prvi-put-na-hrvatskoj-turneji-26-rujna-dolaze-u-zorin-dom/feed/ 0
Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/ http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/#respond Mon, 17 Sep 2018 07:01:24 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338314 Na obali jezera Sabljaci u Ogulinu proteklog je vikenda održana likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz Zagreba, Varaždina, Ogulina, Popovače, Novske, Samobora, Plitvica i Zaprešića. Organizator kolonije je  Hrvatsko katoličko liječničko društvo odnosno njegova podružnica “Branimir Richter” iz Zagreba. Kako nam javljaju, umjetnici su imali mogućnost svoja djela raditi na otvorenome uz jezero …

Objava Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na obali jezera Sabljaci u Ogulinu proteklog je vikenda održana likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz Zagreba, Varaždina, Ogulina, Popovače, Novske, Samobora, Plitvica i Zaprešića. Organizator kolonije je  Hrvatsko katoličko liječničko društvo odnosno njegova podružnica “Branimir Richter” iz Zagreba.

Kako nam javljaju, umjetnici su imali mogućnost svoja djela raditi na otvorenome uz jezero i brojne šetače, dok je centar događanja bio i izletničkom restoranu Ive. Iz Zagreba je u jutarnjim satima bio organiziran prijevoz autobusom te je ugodno i korisno druženje umjetnika i katoličkih liječnika započelo već dosta rano. Programom je koordinirala prof. dr. sc. Danica Galešić-Ljubanović, predsjednica HKLD-a Podružnice “Branimir Richter” Zagreb te Slavica Grubišić, tajnica Podružnice. Sa svojom suprugom doktoricom i unukom Rokom ovom tradicionalnom događaju nazočio je dopredsjednik zagrebačke podružnice HKLD-a poznati zagrebački nefrolog prim. dr. Ivan Barišić. Također sa svojom suprugom i sinom Bornom, koji se odmah pridružio slikarima, stigao je i dr. med. dent. Žarko Udiljak, inače voditelj Sekcije doktora dentalne medicine i ljubitelj umjetnina te mr.sc. Stjepan Katić, član Upravnog odbora i slikar te dr. Gordana Rašić, dr. Galešić, umirovljena članica HKLD-a  i drugi.

Na koloniji su sudjelovali Nikica Jelić, Dražen Mileusnić, Ivana Pejnović Brajković (Gospić), Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić (Plitvice), Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Sandra Horvat, Nedjeljko Klarić (Varaždin), Mirjana Modrušan, Zdeslav Matković (Rakovica), Jasna Mihalić (Novska), Marija Pukec Žigić (Popovača), Ana Cerovski, Božena Havlik, Branka Kopeti, Ines Halaji Zgombić, Jadranka Pausić, Ljiljana Smontara, Ljubomir Radovančević, Nada Martinjak, Nevenka Vlašić, Robert Hinkelman, Sanja Kozlica, Snježana Babić, Željko Zima, Goran Čapljak (Zagreb), Milan Stunja (Samobor), Nikolina Bašić (Ogulin), Karolina Utović, Dragutin Perički-Piki, Stjepan Katić (Zaprešić).

Nastala djela bit će predstavljena javnosti na Božićnoj izložbi 19. prosinca 2018. godine u Domu HKLD-a u Zagrebu (Praška 6 – Marićev prolaz II), a nakon izložbe bit će ponuđena na aukciji za preostali otkup Doma, a svi sudionici dodađaja su pozvani.

Autori fotografija: Zdeslav Matković, Stjepan Katić

KAportal.hr

Objava Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/feed/ 0
Posljednja ljetna subota u Radićevoj protekla uz dobar jazz, zanimljivu izložbu i poklon priču http://kaportal.rtl.hr/posljednja-ljetna-subota-u-radicevoj-protekla-uz-dobar-jazz-zanimljivu-izlozbu-i-poklon-pricu/ http://kaportal.rtl.hr/posljednja-ljetna-subota-u-radicevoj-protekla-uz-dobar-jazz-zanimljivu-izlozbu-i-poklon-pricu/#respond Sun, 16 Sep 2018 10:21:46 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338205 Iako su “Dani Radićeve” završeni prošlog vikenda, na posljednju ljetnu subotu organizatori su priredili još jedno druženje u središnjoj karlovačkoj ulici. Nakon pravog ljetnog (pre)toplog dana, navečer je pomalo i zahladilo, ali prostor oko pozornice ipak se vrlo lijepo popunio na posljednjem ovogodišnjem ljetnom druženju u Radićevoj ulici. Zasvirao je vrlo dobri zagrebački jazz sastav …

Objava Posljednja ljetna subota u Radićevoj protekla uz dobar jazz, zanimljivu izložbu i poklon priču pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Filip Bojić

Iako su “Dani Radićeve” završeni prošlog vikenda, na posljednju ljetnu subotu organizatori su priredili još jedno druženje u središnjoj karlovačkoj ulici. Nakon pravog ljetnog (pre)toplog dana, navečer je pomalo i zahladilo, ali prostor oko pozornice ipak se vrlo lijepo popunio na posljednjem ovogodišnjem ljetnom druženju u Radićevoj ulici.

Zasvirao je vrlo dobri zagrebački jazz sastav Anamarija Žugić Jazz Quartet – u kombinaciji pjevačica, dva saksofona i gitara zadobili su puno simpatija posjetitelja i često su pozdravljani glasnim aplauzom nakon skladbi.

Vrijedilo je pogledati i izložbu mlade karlovačke slikarice Matee Škrtić, koja na vrlo zanimljiv i atraktivan način, pritom umjetnički itekako vješto, kombinira karlovačke motive s motivima najvećih svjetskih slikara. Nadamo se da ćemo ih vidjeti i u nekoj formalnijoj galeriji.

Posjetitelji su na poklon dobili i priču, odnosno nekoliko crtica iz ciklusa “Dnevnik s ulice” Darka Lisca.

KAportal.hr

Objava Posljednja ljetna subota u Radićevoj protekla uz dobar jazz, zanimljivu izložbu i poklon priču pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/posljednja-ljetna-subota-u-radicevoj-protekla-uz-dobar-jazz-zanimljivu-izlozbu-i-poklon-pricu/feed/ 0
Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest#respond Sun, 16 Sep 2018 06:15:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336970 Danas se na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer, održava 3. Štrudla Fest. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem, a nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno …

Objava Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Danas se na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer, održava 3. Štrudla Fest. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem, a nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Na 3. ŠtrudlaFestu pripremljeno je preko 60 punjenja štrudli, u ponudi će biti proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, akademski kipar Nikola Faller izrađivat će višemetarske skulpture od slame, a posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro – radionicama.
Ove godine u Jaškovu će se predstaviti i koprivnički Renesansni festival, u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremit će tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Svakako atraktivne su gastro radionice, gdje će osim gostiju svoje tajne otkriti već legendarna teta Marica, ambasadorice štrudle iz Jaškova – sela štrudle, koja će podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.

Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.

KAportal.hr

Objava Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest/feed/ 0
Večeras u Radićevoj zagrebački jazz kvartet, slikarica Matea Škrtić i poklon-priča za posjetitelje http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-radicevoj-zagrebacki-jazz-kvartet-slikarica-matea-skrtic-i-poklon-prica-za-posjetitelje/ http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-radicevoj-zagrebacki-jazz-kvartet-slikarica-matea-skrtic-i-poklon-prica-za-posjetitelje/#respond Sat, 15 Sep 2018 09:28:01 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338120 “Dani Radićeve” su završili, no kako su organizatori najavili ove subote održat će se još jedna kulturno-zabavna večer u Radićevoj ulici. S početkom u 20 sati bit će postavljena izložba Matee Škrtić, koja će tijekom večeri i raditi na svom novom djelu, a posjetitelje očekuje i poklon-priča. U 21 sat kreće koncert Anamarija Žugić Jazz …

Objava Večeras u Radićevoj zagrebački jazz kvartet, slikarica Matea Škrtić i poklon-priča za posjetitelje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
“Dani Radićeve” su završili, no kako su organizatori najavili ove subote održat će se još jedna kulturno-zabavna večer u Radićevoj ulici.

S početkom u 20 sati bit će postavljena izložba Matee Škrtić, koja će tijekom večeri i raditi na svom novom djelu, a posjetitelje očekuje i poklon-priča.

U 21 sat kreće koncert Anamarija Žugić Jazz Quarteta iz Zagreba.

KAportal.hr

Objava Večeras u Radićevoj zagrebački jazz kvartet, slikarica Matea Škrtić i poklon-priča za posjetitelje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/veceras-u-radicevoj-zagrebacki-jazz-kvartet-slikarica-matea-skrtic-i-poklon-prica-za-posjetitelje/feed/ 0
Nakon Karlovca i Ozlja, i u Plaški stižu filmovi u projektu “Film za van” – prvi na rasporedu 17. i 18. rujna http://kaportal.rtl.hr/nakon-karlovca-i-ozlja-i-u-plaski-stizu-filmovi-u-projektu-film-za-van-prvi-na-rasporedu-17-i-18-rujna/ http://kaportal.rtl.hr/nakon-karlovca-i-ozlja-i-u-plaski-stizu-filmovi-u-projektu-film-za-van-prvi-na-rasporedu-17-i-18-rujna/#respond Fri, 14 Sep 2018 14:31:55 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338095 Nakon Karlovca i Ozlja, projekt “Film za van” stiže i na atraktivnu lokaciju uz Osnovnu školu Plaški, gdje publiku očekuje sjajan filmski provod u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. rujna. Izravno iz dječjih selekcija Pulskog filmskog festivala i Motovun Film Festivala u Plaški 17. rujna dolazi “Los Bando”, urnebesna komedija ceste o najboljim prijateljima …

Objava Nakon Karlovca i Ozlja, i u Plaški stižu filmovi u projektu “Film za van” – prvi na rasporedu 17. i 18. rujna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon Karlovca i Ozlja, projekt “Film za van” stiže i na atraktivnu lokaciju uz Osnovnu školu Plaški, gdje publiku očekuje sjajan filmski provod u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. rujna.

Izravno iz dječjih selekcija Pulskog filmskog festivala i Motovun Film Festivala u Plaški 17. rujna dolazi “Los Bando”, urnebesna komedija ceste o najboljim prijateljima Grimu i Axelu, koji od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj. Los Bando Immortale je njihov bend kojemu nedostaje basist, a Axel, pjevač i gitarist, ne zna pjevati. Kad im prihvate prijavu za sudjelovanjem na natjecanju, hitno treba naći rješenje…

A da najveće avanture dolaze neočekivano, saznajemo od najboljih prijatelja, slona Sebastijana i mačke Prugice, koji žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Tamo svi žive sretno dok, iznenada, omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi poruku u boci od Đibija, koji piše da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da
ga treba doći spasiti… “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” snimljena je prema istoimenoj dječjoj slikovnici i sinkronizirana na hrvatski jezik, a u Plaškom se prikazuje 18. rujna, također u 20 sati.

FILM ZA VAN u Plaški donosi tvrtka RADAR uz potporu Općine Plaški i Hrvatskog audiovizualnog centra. Podsjećamo da i Karlovčane narednog tjedna očekuju najnoviji filmski hitovi – 21. rujna “Predator: Evolucija”, a 22. rujna “Tajni život mačaka” – pratite www.kino.hr za sve detalje o programu.

KAportal.hr

Objava Nakon Karlovca i Ozlja, i u Plaški stižu filmovi u projektu “Film za van” – prvi na rasporedu 17. i 18. rujna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nakon-karlovca-i-ozlja-i-u-plaski-stizu-filmovi-u-projektu-film-za-van-prvi-na-rasporedu-17-i-18-rujna/feed/ 0
Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/ http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/#respond Fri, 14 Sep 2018 08:36:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337906 Karlovačke udruge Daj 5 i Jak kao Jakov u subotu, od 10 do 12 sati na Promenadi organiziraju karlovačku humanitarnu glazbenu akciju pod nazivom “Ako imaš kunu viška”. Na ovoj humanitarnoj akciji nastupat će četiri karlovačka tamburaška benda: Boemi, Forte, Kolege i Daj 5. – Na prigodnim štadnovima naše udruge, volonteri i volonterke ponudit će …

Objava Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovačke udruge Daj 5 i Jak kao Jakov u subotu, od 10 do 12 sati na Promenadi organiziraju karlovačku humanitarnu glazbenu akciju pod nazivom “Ako imaš kunu viška”.

Na ovoj humanitarnoj akciji nastupat će četiri karlovačka tamburaška benda: Boemi, Forte, Kolege i Daj 5.

– Na prigodnim štadnovima naše udruge, volonteri i volonterke ponudit će vam suvenire naše udruge, te fine mafine koje pripremaju naše volonterke, a sve u korist naših malenih, djece oboljele od malignih bolesti, javljaju iz udruge Jak kao Jakov.

KAportal. hr

 

Objava Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/feed/ 0
Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/ http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/#respond Fri, 14 Sep 2018 07:07:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338045 U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena je izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca, pod tematskim nazivom “Ljeto u gradu”. Poznat po veličanstvenim muralima koje izrađuje diljem svijeta, Lonac se predstavlja karlovačkoj publici posve novim, dosada neizlaganim ciklusom crteža intimnog formata koji je nastao u proteklih nekoliko mjeseci.  Za razliku od murala, protagonisti na površini …

Objava Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena je izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca, pod tematskim nazivom “Ljeto u gradu”.

Poznat po veličanstvenim muralima koje izrađuje diljem svijeta, Lonac se predstavlja karlovačkoj publici posve novim, dosada neizlaganim ciklusom crteža intimnog formata koji je nastao u proteklih nekoliko mjeseci.  Za razliku od murala, protagonisti na površini papira nisu umjetniku poznata lica već anonimni likovi zabilježeni u prolazu. Crteži su studije spontanih situacija i nepoznatih ljudi nastale crnom i bijelom tintom na toniranom papiru. Umjetnik ljude često prikazuje iz profila ili s leđa, zaokupljene u svojoj priči i svojem svijetu bez intruzije ili nametanja vlastite prisutnosti.

Iako je novi ciklus radova nastao u ateljeu, on je temom vezan uz život ulice odnosno bilježi puls gradskog života tijekom ljetnih mjeseci. Lonac je stvorio vizualni dnevnik ljeta u gradu prikazujući kroz svakodnevne scene sve aspekte gradskog života. Bez umotavanja, uljepšavanja ili maskiranja neprimjerenih scena, ciklus crteža predstavlja srž i sukus grada. Lonac je grad prikazao onakvim kakav on uistinu jest, bilježeći pritom situacije s kojima se možemo poistovjetiti, jer smo ih većinu i sami doživjeli.

O izložbi i umjetniku govorila je kustosica izložbe Sonja Švec Španjol, a otvorenom ju je proglasila Nataša Horvat, ravnateljica Doma Vladimir Nazor. Publika je, osim u crtežima, mogla uživati i u kratkom nastupu učenika Glazbene škole Karlovac.

Izložba ostaje otvorena do 27. rujna.

KAportal.hr

 

Objava Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/feed/ 0