DOGAĐAJI – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Thu, 24 May 2018 19:24:09 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Volonteri Carpe Diema uljepšali Vrbanićev perivoj i prostor ispred “Zvončića”, sutra prolaznicima dijele slatkiše za osmijeh! http://kaportal.rtl.hr/volonteri-carpe-diema-uljepsali-perivoj-svarcu http://kaportal.rtl.hr/volonteri-carpe-diema-uljepsali-perivoj-svarcu#respond Thu, 24 May 2018 15:31:59 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323482 U okviru akcije “Hrvatska volontira” vrlo marljivi tijekom ovog tjedna bili su volonteri udruge Carpe Diem. Između ostalog, uljepšavali su klupice u Vrbanićevom perivoju, kao i prostor ispred udruge “Zvončići”. Posebno simpatična akcija bit će u petak, kada će prolaznicima dijeliti slatkiše, a zauzvrat traže – osmijeh! U okviru akcije “Hrvatska volontira” odrađena je i …

Objava Volonteri Carpe Diema uljepšali Vrbanićev perivoj i prostor ispred “Zvončića”, sutra prolaznicima dijele slatkiše za osmijeh! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Carpe Diem

U okviru akcije “Hrvatska volontira” vrlo marljivi tijekom ovog tjedna bili su volonteri udruge Carpe Diem. Između ostalog, uljepšavali su klupice u Vrbanićevom perivoju, kao i prostor ispred udruge “Zvončići”.

Posebno simpatična akcija bit će u petak, kada će prolaznicima dijeliti slatkiše, a zauzvrat traže – osmijeh!

U okviru akcije “Hrvatska volontira” odrađena je i velika volonterska akcija u Plaškom, a danas je Carpe Diem imao i Dan otvorenih vrata u Centru za mlade Grabrik, gdje još stignete na Hengaonicu u 18 sati uz igranje društvenih igara te na projekciju dokumentarca “Hvala na kiši!” u 20 sati.

KAportal.hr

Objava Volonteri Carpe Diema uljepšali Vrbanićev perivoj i prostor ispred “Zvončića”, sutra prolaznicima dijele slatkiše za osmijeh! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/volonteri-carpe-diema-uljepsali-perivoj-svarcu/feed/ 0
Danas zanimljivo predavanje, koncerti, sport i rekreacija, druženje i filmska večer… http://kaportal.rtl.hr/danas-zanimljivo-predavanje-koncerti-sport-i-rekreacija-druzenje-i-filmska-vecer/ http://kaportal.rtl.hr/danas-zanimljivo-predavanje-koncerti-sport-i-rekreacija-druzenje-i-filmska-vecer/#respond Thu, 24 May 2018 07:15:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323398 Udruga Carpe Diem danas ima Dan otvorenih vrata – potrajat će tijekom cijelog dana, a od konkretnih događanja za sve građane treba istaknuti Hengaonicu u 18 sati, odnosno druženje uz društvene igre, te projekciju dokumentarca “Hvala na kiši” s početkom u 20 sati. U 13:15 u Knjižnici za mlade zanimljivo predavanje održat će Draženka Polović …

Objava Danas zanimljivo predavanje, koncerti, sport i rekreacija, druženje i filmska večer… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Udruga Carpe Diem danas ima Dan otvorenih vrata – potrajat će tijekom cijelog dana, a od konkretnih događanja za sve građane treba istaknuti Hengaonicu u 18 sati, odnosno druženje uz društvene igre, te projekciju dokumentarca “Hvala na kiši” s početkom u 20 sati.

U 13:15 u Knjižnici za mlade zanimljivo predavanje održat će Draženka Polović – ona će govoriti o najpoznatijim i najzanimljivijim autobiografskim zapisima Karlovčana. Kada smo pri tom predavanju spomenimo i kako je ono prebačeno u Knjižnicu za mlade zbog radova na elektroenergetskom postrojenju zbog kojih u karlovačkoj knjižnici danas ujutro neće biti struje – predviđeno je da će knjižnica otvoriti svoja vrata u poslijepodnevnim satima.

U 18 sati bit će otvorena uređena stara atletska staza na Foginovom, a tom prigodom organizira se i mala škola trčanja, dok će na obližnjim terenima za odbojku na pijesku, koji su dobili novu pješčanu podlogu, biti održan i odbojkaški turnir. Ljubitelji sporta mogu pogledati i nogometnu utakmicu između Karlovca 1919 i Gradića, koja je na rasporedu u 17:30 sati na Čavlekovom stadionu.

Napokon, u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom na rasporedu je lijep i zasigurno vrlo kvalitetan koncert. Riječ je o “Koncertu izvrsnih” kojim Glazbena škola Karlovac predstavlja svoje najuspješnije mlade glazbenike, među kojima su i osvajači čak 16 prvih nagrada na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Podsjećamo vas i da raspored zbivanja u gradu možete pratiti i u našem kalendaru – na ovom linku.

KAportal.hr

Objava Danas zanimljivo predavanje, koncerti, sport i rekreacija, druženje i filmska večer… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/danas-zanimljivo-predavanje-koncerti-sport-i-rekreacija-druzenje-i-filmska-vecer/feed/ 0
Završio natječaj “Moja prva knjiga” udruge Kalibra – ogroman interes, izabrane slikovnice za tiskanje http://kaportal.rtl.hr/zavrsio-natjecaj-moja-prva-knjiga-udruge-kalibra-ogroman-interes-izabrane-slikovnice-za-tiskanje/ http://kaportal.rtl.hr/zavrsio-natjecaj-moja-prva-knjiga-udruge-kalibra-ogroman-interes-izabrane-slikovnice-za-tiskanje/#respond Wed, 23 May 2018 14:35:10 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323230 Objavom rezultata nagrađenih učenika završio je 14. natječaj „Moja prva knjiga“ udruge Kalibra. Ovaj državni natječaj provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova. Interes ne opada tijekom godina, pa je i ovoga puta na adresu organizatora stiglo čak …

Objava Završio natječaj “Moja prva knjiga” udruge Kalibra – ogroman interes, izabrane slikovnice za tiskanje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Objavom rezultata nagrađenih učenika završio je 14. natječaj „Moja prva knjiga“ udruge Kalibra. Ovaj državni natječaj provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Interes ne opada tijekom godina, pa je i ovoga puta na adresu organizatora stiglo čak 726 slikovnica pod mentorstvom 249 mentora i mentorica iz 181 osnovne škole iz svih dijelova Republike Hrvatske, , a njih sedmero doživjet će zaista lijepu čast da im prva slikovnica bude i tiskana.

Hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto odlučile su da će ove godine biti tiskane slikovnice: “Kockavica” Asje Grakalić iz OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno polje, “Knjiška pustolovina” Eme Juzbašić iz OŠ Ivana Kozarca Županja, “Izgubljeno blago” Ive Plemenčić iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, “Crvena raketa” Ivane Žukine iz OŠ Donja Stubica, “Sreća” Karla Sente iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, “Svađa godišnjih doba” Lane Vujinovac iz OŠ Ivana Kukuljevića Belišće i “Kako živi obitelj Ježić” Nike Halić iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Na ovom natječaju često sudjeluju karlovački učenici i učenice, iako nitko nije uspio ući među sedam autora nagrađenih prvom nagradom i ove su godine ostvarili odlične rezultate.

Zara Družak, učenica OŠ Turanj osvojila je drugu nagradu sa slikovnicom „Flekijeva avantura“, a treću nagradu iz iste škole osvojila je Matea Jakovović sa slikovnicom „Modre tajne pustog otoka“.

Poticajnom nagradom nagrađen je veliki broj malih autora Karlovačke županije kojima će ovo biti lijepa motivacija za daljnji rad.  To su:  Barbara Maduna (1.r), Katja Kosturić  (1.r), Lara Tuškan (2.r), Stella Bošnjak (3.r), Gabrijela Šošić (4.r), Lorena Čurčinac (4.r) iz OŠ Turanj,  Ivona Perin (2.r) iz PŠ Ladvenjak,  Ana Ribičić (4.r) i Lorien Mahmutović (4.r) iz OŠ Dubovac, Ema Vojak (4.r) i  Magdalena Penić (4.r)  iz OŠ Banija, Jana Prpić (1.r) i Nea Mrkša (1.r) iz OŠ Dragojle Jarnević, Aurora Latin (4.r) iz PŠ Mali Erjavec, Gita Kovačević (2 r.),Luka Marković – Mikoć (2 r.) iz OŠ Slava Raškaj Ozalj, Nikolina Luketić (4.r), Sara Blašković (4.r), Ema Stipetić (3. r), Gabriel Puškarić (3. r) i Leona Blašković (4.r) iz Prve osnovne škole Ogulin, Sara Radočaj (4.r) iz OŠ Generalski stol, Katarina Stepinac (8.r), Maria Petković Fajnik (4.r) i Viktoria Milašinčić (4.r.) iz OŠ Kardinal A. Stepinac, Magdalena Marok (4.r) iz PŠ Kostanjevac.

Završna svečanost natječaja Moja prva knjiga za 2018. godinu i uručenje nagrada održat će u četvrtak 27. rujna 2018. godine u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu. Organizatori će pojedinosti pravodobno objaviti na njihovoj web stranici i Facebook profilu.

KAportal.hr

Objava Završio natječaj “Moja prva knjiga” udruge Kalibra – ogroman interes, izabrane slikovnice za tiskanje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zavrsio-natjecaj-moja-prva-knjiga-udruge-kalibra-ogroman-interes-izabrane-slikovnice-za-tiskanje/feed/ 0
Na Starom gradu Dubovcu u nedjelju Sajam vlastelinstva – donosi i “teaser” za lipanjsku veliku “Bitku za Karlovac” http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-dubovcu-u-nedjelju-sajam-vlastelinstva-donosi-i-teaser-za-lipanjsku-veliku-bitku-za-karlovac/ http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-dubovcu-u-nedjelju-sajam-vlastelinstva-donosi-i-teaser-za-lipanjsku-veliku-bitku-za-karlovac/#respond Wed, 23 May 2018 12:31:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323305 Na Starom gradu Dubovcu ove nedjelje održava se tradicionalni Sajam vlastelinstva, koji će tijekom cijelog dana nuditi posjetiteljima brojne zanimljive i zabavne sadržaje vezane uz prošla vremena. Sve počinje u 10 sati ujutro, a potrajat će do 23 sata – tijekom cijelog dana posjetiteljima su na raspolaganju glagoljaška radionica, streličarstvo, jahanje konja, “Klade i krvnici”, …

Objava Na Starom gradu Dubovcu u nedjelju Sajam vlastelinstva – donosi i “teaser” za lipanjsku veliku “Bitku za Karlovac” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na Starom gradu Dubovcu ove nedjelje održava se tradicionalni Sajam vlastelinstva, koji će tijekom cijelog dana nuditi posjetiteljima brojne zanimljive i zabavne sadržaje vezane uz prošla vremena. Sve počinje u 10 sati ujutro, a potrajat će do 23 sata – tijekom cijelog dana posjetiteljima su na raspolaganju glagoljaška radionica, streličarstvo, jahanje konja, “Klade i krvnici”, izložbe Mire Marković Mikoć, Voje Vukičevića i Maje Nikolovske te bogata ugostiteljska ponuda.

Iz programa, pak, posebno treba izdvojiti svojevrsni “teaser” za veliku “Bitku za Karlovac” koja će Karlovčanima biti prezentirana u Šancu 30. lipnja. Na rasporedu je u 19 sati pod nazivom “Bitka za Dubovac 1511.”.

Program će već po tradiciji otvoriti Karlovački bubnjari Carolosboom, slijede brojne radionice, plesni nastupi, igrokazi, streličarski turnir za sve zainteresirane, iluzionistički show, alkemičari… a u 21 sat zaključni vatreni spektakl, nakon kojega ipak još nije kraj, jer slijedi svirka dueta Tonči & Jopa.

KAportal.hr

Objava Na Starom gradu Dubovcu u nedjelju Sajam vlastelinstva – donosi i “teaser” za lipanjsku veliku “Bitku za Karlovac” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-starom-gradu-dubovcu-u-nedjelju-sajam-vlastelinstva-donosi-i-teaser-za-lipanjsku-veliku-bitku-za-karlovac/feed/ 0
U četvrtak “Koncert izvrsnih” u Zorin domu – mladi glazbenici osvojili čak 16 prvih nagrada na natjecanjima http://kaportal.rtl.hr/u-cetvrtak-koncert-izvrsnih-u-zorin-domu-mladi-glazbenici-osvojili-cak-16-prvih-nagrada-na-natjecanjima/ http://kaportal.rtl.hr/u-cetvrtak-koncert-izvrsnih-u-zorin-domu-mladi-glazbenici-osvojili-cak-16-prvih-nagrada-na-natjecanjima/#respond Tue, 22 May 2018 09:31:57 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322913 U četvrtak će se u Gradskom kazalištu Zorin dom održati „Koncert izvrsnih“ u organizaciji Glazbene škole Karlovac. Na koncertu će nastupiti nagrađeni učenici Glazbene škole Karlovac koji su u školskoj godini 2017./18. osvojili 29 nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima, među kojima je i 13 prvih međunarodnih nagrada te tri prve i četiri druge državne …

Objava U četvrtak “Koncert izvrsnih” u Zorin domu – mladi glazbenici osvojili čak 16 prvih nagrada na natjecanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U četvrtak će se u Gradskom kazalištu Zorin dom održati „Koncert izvrsnih“ u organizaciji Glazbene škole Karlovac. Na koncertu će nastupiti nagrađeni učenici Glazbene škole Karlovac koji su u školskoj godini 2017./18. osvojili 29 nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima, među kojima je i 13 prvih međunarodnih nagrada te tri prve i četiri druge državne nagrade.

Državni prvaci su Bruno Bilić, Marija Arlešić i Stjepan Magdić, koji je osvojio i Oskara znanja. Publici će se predstaviti i svi ostali nagrađeni učenici oboe, klavira, saksofona, violine, harmonike, orgulja i solo pjevanja. Pored solista, nastupit će Mali zbor Glazbene škole Karlovac kao i učenici komorne glazbe gitare i ansambl saksofona te harmonikaški orkestar.

„Koncert izvrsnih“ počinje u 20 sati, a besplatne ulaznice mogu se rezervirati u Glazbenoj školi Karlovac.

KAportal.hr

Objava U četvrtak “Koncert izvrsnih” u Zorin domu – mladi glazbenici osvojili čak 16 prvih nagrada na natjecanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-cetvrtak-koncert-izvrsnih-u-zorin-domu-mladi-glazbenici-osvojili-cak-16-prvih-nagrada-na-natjecanjima/feed/ 0
U nedjelju u Papas baru peto karlovačko gostovanje popularnog pub kviza općeg znanja KOZ-a http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-u-papas-baru-peto-karlovacko-gostovanje-popularnog-pub-kviza-opceg-znanja-koz-a/ http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-u-papas-baru-peto-karlovacko-gostovanje-popularnog-pub-kviza-opceg-znanja-koz-a/#respond Tue, 22 May 2018 07:19:57 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322898 U nedjelju u 19 sati u Papas baru po peti put u Karlovcu gostuje jedan od najpopularnijih hrvatskih pub kvizova – Kviz općeg znanja KOZ-a. Svaka ekipa može se sastojati od dvije do četiri osobe, a kotizacija je 20 kuna po članu. Zbog ograničenog broja mjesta u Papasu pozivaju se svi zainteresirani da se prijave što …

Objava U nedjelju u Papas baru peto karlovačko gostovanje popularnog pub kviza općeg znanja KOZ-a pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U nedjelju u 19 sati u Papas baru po peti put u Karlovcu gostuje jedan od najpopularnijih hrvatskih pub kvizova – Kviz općeg znanja KOZ-a. Svaka ekipa može se sastojati od dvije do četiri osobe, a kotizacija je 20 kuna po članu. Zbog ograničenog broja mjesta u Papasu pozivaju se svi zainteresirani da se prijave što je prije moguće na ovoj poveznici http://koza.fak.hr/koza-prijave-karlovac/

Natjecatelje očekuje stotinjak pitanja u pet različitih kategorija. “Opći kaos” donosi 25 pitanja iz svih područja općeg znanja. Nakon ove klasične kategorije slijedi “Sofijin izbor” u kojem natjecatelji od ponuđenih tema biraju one koji im najviše odgovaraju. “Multimedijalna kaljuža” traži paralelno analiziranje slike, zvuka i teksta, a “Čija mama crne brege dere”, gotovo pa klasična igra asocijacija, traži da uz pomoć hintova odgonetnete osobu iz stvarnog svijeta.

Finale pod nazivom “Točno u podne” okupit će dvije najbolje plasirane ekipe i brzopoteznom igrom “rešetanja” u 90 sekundi odredit će pobjednika KOZ-e.

Najbolje i najsretnije sudionike, dakako, očekuju vrijedne nagrade koje će osigurati naši dragi sponzori.

KAportal.hr

Objava U nedjelju u Papas baru peto karlovačko gostovanje popularnog pub kviza općeg znanja KOZ-a pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-u-papas-baru-peto-karlovacko-gostovanje-popularnog-pub-kviza-opceg-znanja-koz-a/feed/ 0
Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/ http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/#respond Mon, 21 May 2018 08:56:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322638 Čitateljski klub Luda čajanka slavi rođendan uz Književni kviz. Pred godinu dana desetak knjigoljubiteljica susrelo se po prvi puta i osnovalo ovaj čitateljski klub zanimljivog imena. Otada su, kažu nam, pročitale i prokomentirale knjige koje možda same nikada ne bi odabrale, knjige koje su već pročitale, ali su im se s veseljem opet vratile, knjige …

Objava Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Čitateljski klub Luda čajanka slavi rođendan uz Književni kviz. Pred godinu dana desetak knjigoljubiteljica susrelo se po prvi puta i osnovalo ovaj čitateljski klub zanimljivog imena.

Otada su, kažu nam, pročitale i prokomentirale knjige koje možda same nikada ne bi odabrale, knjige koje su već pročitale, ali su im se s veseljem opet vratile, knjige koje više nikada ne bi pročitale, knjige uz koje su plakale i knjige uz koje su se smijale. Dio atmosfere s njihovih druženja rado bi podijelile i s drugim knjigoljupcima, a koja je bolja prigoda za to nego rođendanska proslava?

Naime, pozivaju Vas na druženje uz njihov prvorođendanski književni kviz! Jedini uvjeti su da volite knjige, imate 18-99 godina, skupite ekipu od 2,3 ili 4 člana i prijavite se na mail adresu: udrugakalibra©gmail.com. Prima se pet timova, a prijave traju dok se ne popune sva mjesta. Kotizacija za sudjelovanje u kvizu iznosi simboličnih 10 kn po članu ekipe, a prikupljeni novac iskoristit će se za kupnju nagrada za prvu i drugu najbolju ekipu.

Ekipe će trebati i podršku publike tako da su dobrodošli i oni koji se ne žele natjecati već samo iskusiti malo napete kvizaške atmosfere. Nadamo se da ćemo Vas vidjeti u što većem broju 24. 5. u 18 sati u knjižari Knjiguljica!

KAportal.hr

Objava Čitateljski klub Luda čajanka slavi prvi rođendan i poziva sve knjigoljupce na književni kviz – javite se pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/citateljski-klub-luda-cajanka-slavi-prvi-rodendan-i-poziva-sve-knjigoljupce-na-knjizevni-kviz-javite-se/feed/ 0
U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/ http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/#respond Sat, 19 May 2018 06:44:53 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322441 Povodom Međunarodnog dana muzeja na Starom gradu Dubovcu otvorena je izložba “18 nam je godina već” povodom 18 godina organizirane muzejske pedagogije u karlovačkom Gradskom muzeju, te obilježen završetak 23. Edukativno – muzejske akcije s temom Lađa kojoj je domaćin upravo bio karlovački muzej. Po riječima ravnateljice Hrvojske Božić, muzejske radionice koje su namijenjene djeci …

Objava U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Povodom Međunarodnog dana muzeja na Starom gradu Dubovcu otvorena je izložba “18 nam je godina već” povodom 18 godina organizirane muzejske pedagogije u karlovačkom Gradskom muzeju, te obilježen završetak 23. Edukativno – muzejske akcije s temom Lađa kojoj je domaćin upravo bio karlovački muzej.

Po riječima ravnateljice Hrvojske Božić, muzejske radionice koje su namijenjene djeci tijekom godine posjeti više od 1.400 djece, dok je što se to tijekom godine događa u karlovačkom muzeju prikazano u izložbi.

U dvorištu dubovačke gradine bilo je izrazito živo za što su se s prigodnim programom pobrinula djeca iz osnovnih škola Dubovac i Draganić kao i Umjetnička organizacija “Lepeza”.

O važnosti promicanja muzejske baštine na mlade generacije govorila je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, Vlasta Krklec rekavši i koji je cilj Edukativno – muzejske akcije koja teče već 23 godine.

– Tema ovogodišnje akcije je bila lađa, a Karlovac je kao nositelj bio idealan kao grad na četiri rijeke. No lađa je širi pojam jer prenosi muzejske predmete širom svijeta, a mi tako pronosimo našu hrvatsku baštinu, kazala je Krklec te podsjetila da je u akciji ove godine sudjelovalo čak 65 muzeja.

KAportal.hr

Objava U Starom gradu Dubovcu obilježen Međunarodni dan muzeja i završetak 23. EMA-e kojoj je karlovački muzej bio domaćin pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/starom-gradu-dubovcu-obiljezen-medunarodni-dan-muzeja-zavrsetak-23-ema-e-kojoj-karlovacki-muzej-domacin/feed/ 0
U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/ http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/#respond Wed, 16 May 2018 12:01:27 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321943 U petak u 11 sati u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i Gradskog muzeja Karlovac održava se završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja te završetka 23. Edukativno-muzejske akcije “Lađa”. Program počinje svečanim otvorenjem izložbe o edukativnim programima Gradskog muzeja Karlovac pod nazivom “18 nam je godina već!” i izvlačenjem nagradnih kupona u sklopu 23. EMA-e u …

Objava U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U petak u 11 sati u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i Gradskog muzeja Karlovac održava se završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja te završetka 23. Edukativno-muzejske akcije “Lađa”.

Program počinje svečanim otvorenjem izložbe o edukativnim programima Gradskog muzeja Karlovac pod nazivom “18 nam je godina već!” i izvlačenjem nagradnih kupona u sklopu 23. EMA-e u izložbenom prostoru na 1. katu.

Program se nastavlja u atriju Starog grada Dubovca izvedbom “Bajke o ribaru i ribici” učenika OŠ Draganić, Pokupskim plesovima Umjetničke organizacije Lepeza i vokalno-instrumentalnom izvedbom “Boje su u nama” OŠ Dubovac.

U 14 sati, pak, u prostoru karlovačkog muzeja na Strossmayerovom trgu bit će otvorena nova suvenirnica.

KAportal.hr

Objava U petak uz Međunarodni dan muzeja brojni programi na Starom gradu i otvaranje suvenirnice u Gradskom muzeju pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/petak-medunarodni-dan-muzeja-brojni-programi-starom-gradu-otvaranje-suvenirnice-gradskom-muzeju/feed/ 0
Rotary klub Karlovac – Dubovac obilježava 10 godina rada humanitarnim koncertom – glazbena poslastica u subotu u Zorin domu http://kaportal.rtl.hr/rotary-klub-karlovac-dubovac-obiljezava-10-godina-rada-humanitarnim-koncertom-glazbena-poslastica-subotu-zorin-domu/ http://kaportal.rtl.hr/rotary-klub-karlovac-dubovac-obiljezava-10-godina-rada-humanitarnim-koncertom-glazbena-poslastica-subotu-zorin-domu/#respond Tue, 15 May 2018 19:22:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321846 Karlovački “rotarijanci” okupljeni u Rotary klubu Karlovac – Dubovac obilježavaju 10. godišnjicu rada i to glazbenom poslasticom uz koju, naravno, ide i humanitarna akcija. Ovog je puta akcija Rotary kluba usmjerena na mlade štićenike Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, odnosno za opremanje učionice za domaćinstvo u Centru. U subotu 19. svibnja …

Objava Rotary klub Karlovac – Dubovac obilježava 10 godina rada humanitarnim koncertom – glazbena poslastica u subotu u Zorin domu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovački “rotarijanci” okupljeni u Rotary klubu Karlovac – Dubovac obilježavaju 10. godišnjicu rada i to glazbenom poslasticom uz koju, naravno, ide i humanitarna akcija.

Ovog je puta akcija Rotary kluba usmjerena na mlade štićenike Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, odnosno za opremanje učionice za domaćinstvo u Centru.

U subotu 19. svibnja u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom bit će održan koncert Kvartera Rucner i posebnog gosta Maria Rucnera, s početkom u 20 sati.

– Kupnjom ulaznice po cijeni od 150 kuna podržat ćete našu humanitarnu akciju, kažu iz Rotary Cluba te napominju da se donacija može uplatiti i na žiro – račun IBAN HR3024020061500061808 s naznakom “Želimo postati samostalni”.

Uživajte u koncertu i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

KAportal.hr

 

Objava Rotary klub Karlovac – Dubovac obilježava 10 godina rada humanitarnim koncertom – glazbena poslastica u subotu u Zorin domu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rotary-klub-karlovac-dubovac-obiljezava-10-godina-rada-humanitarnim-koncertom-glazbena-poslastica-subotu-zorin-domu/feed/ 0