DOGAĐAJI – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 19 Sep 2018 09:21:13 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/ http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/#respond Tue, 18 Sep 2018 11:45:42 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338521 Karlovački SC u rujnu organizira razne zanimljive događaje za sve studente. Prva studentska atrakcija pod nazivom Karlovac Developers Meetup, održat će se danas s početkom u 18 sati. Ovo je 5. godina okupljanja karlovačkih progmera, a za sve posjetitelje održat će se predavanje s ovogodišnjeg .NET Conf-a. Predavanje je besplatno za sve uz obveznu prijavu …

Objava Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovački SC u rujnu organizira razne zanimljive događaje za sve studente. Prva studentska atrakcija pod nazivom Karlovac Developers Meetup, održat će se danas s početkom u 18 sati. Ovo je 5. godina okupljanja karlovačkih progmera, a za sve posjetitelje održat će se predavanje s ovogodišnjeg .NET Conf-a. Predavanje je besplatno za sve uz obveznu prijavu OVDJE.

U četvrtak slijedi druga mala manifestacija našeg Studentskog centra, riječ je o pub kvizu “Diplomac” – jesensko izdanje. Kviz će se održati u 19 sati u prostorijama Internet caffe-a Studentskog centra. Na kviz se najkasnije možete prijaviti u četvrtak u 12 sati, a iz SC ističu da nije bitno jeste li student ili niste. Pobjednicima će Caffe bar i Bistro Kupa i ovog puta pripremiti jumbo pizzu, a na grada za drugo mjesto je runda. Prijaviti se može maksimalno 12 ekipa i to putem linka OVDJE.

KAportal. hr

Objava Rujan bogat sadržajima u karlovačkom Studentskom centru – pogledajte što je na rasporedu ovog tjedna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rujan-bogat-sadrzajima-u-karlovackom-studentskom-centru-pogledajte-sto-je-na-rasporedu-ovog-tjedna/feed/ 0
Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/ http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/#respond Mon, 17 Sep 2018 13:29:02 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338407 – U vrijeme kada se trgovine u, nekada najfrekventnijoj ulici u gradu – Radićevoj, uglavnom zatvaraju i izlozi ostaju prazni, svoja vrata otvara Consume. Riječ je o novom umjetničkom konceptu karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams (Anđele Župčić), koji uključuje 7 kampanja za 7 različitih artikala, javili su iz udruge KA-MATRIX koja otvara Consum, kako nam …

Objava Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– U vrijeme kada se trgovine u, nekada najfrekventnijoj ulici u gradu – Radićevoj, uglavnom zatvaraju i izlozi ostaju prazni, svoja vrata otvara Consume. Riječ je o novom umjetničkom konceptu karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams (Anđele Župčić), koji uključuje 7 kampanja za 7 različitih artikala, javili su iz udruge KA-MATRIX koja otvara Consum, kako nam kažu, u okviru programa Nova kultura – Hibridni grad 018.

– Radi se o inicijalnoj fazi projekta koji služi kao eksperiment putem kojeg se participativnom metodom prikupljaju povratne informacije o pitanju javne potrebe van poduzetničkog konteksta. Namjera je da se nakon otvaranja trgovine Consume u Karlovcu format seli u druge poslovne prostore koji su izgubili svoju namjenu te da broj ponude odnosno artikala raste s povratnim ulaznim informacijama, pojasnili su iz udruge.

Consume će biti otvoren u srijedu 19. rujna na adresi Radićeva 15 u 19 sati.

Projekt podržava zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

KAportal.hr

Objava Nakon podužeg vremena u Radićevoj se otvara trgovina – provjerite što se krije iza imena Consume pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nakon-poduzeg-vremena-u-radicevoj-se-otvara-trgovina-provjerite-sto-se-krije-iza-imena-consume/feed/ 0
Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/ http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/#respond Mon, 17 Sep 2018 07:01:24 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338314 Na obali jezera Sabljaci u Ogulinu proteklog je vikenda održana likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz Zagreba, Varaždina, Ogulina, Popovače, Novske, Samobora, Plitvica i Zaprešića. Organizator kolonije je  Hrvatsko katoličko liječničko društvo odnosno njegova podružnica “Branimir Richter” iz Zagreba. Kako nam javljaju, umjetnici su imali mogućnost svoja djela raditi na otvorenome uz jezero …

Objava Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na obali jezera Sabljaci u Ogulinu proteklog je vikenda održana likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz Zagreba, Varaždina, Ogulina, Popovače, Novske, Samobora, Plitvica i Zaprešića. Organizator kolonije je  Hrvatsko katoličko liječničko društvo odnosno njegova podružnica “Branimir Richter” iz Zagreba.

Kako nam javljaju, umjetnici su imali mogućnost svoja djela raditi na otvorenome uz jezero i brojne šetače, dok je centar događanja bio i izletničkom restoranu Ive. Iz Zagreba je u jutarnjim satima bio organiziran prijevoz autobusom te je ugodno i korisno druženje umjetnika i katoličkih liječnika započelo već dosta rano. Programom je koordinirala prof. dr. sc. Danica Galešić-Ljubanović, predsjednica HKLD-a Podružnice “Branimir Richter” Zagreb te Slavica Grubišić, tajnica Podružnice. Sa svojom suprugom doktoricom i unukom Rokom ovom tradicionalnom događaju nazočio je dopredsjednik zagrebačke podružnice HKLD-a poznati zagrebački nefrolog prim. dr. Ivan Barišić. Također sa svojom suprugom i sinom Bornom, koji se odmah pridružio slikarima, stigao je i dr. med. dent. Žarko Udiljak, inače voditelj Sekcije doktora dentalne medicine i ljubitelj umjetnina te mr.sc. Stjepan Katić, član Upravnog odbora i slikar te dr. Gordana Rašić, dr. Galešić, umirovljena članica HKLD-a  i drugi.

Na koloniji su sudjelovali Nikica Jelić, Dražen Mileusnić, Ivana Pejnović Brajković (Gospić), Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić (Plitvice), Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Sandra Horvat, Nedjeljko Klarić (Varaždin), Mirjana Modrušan, Zdeslav Matković (Rakovica), Jasna Mihalić (Novska), Marija Pukec Žigić (Popovača), Ana Cerovski, Božena Havlik, Branka Kopeti, Ines Halaji Zgombić, Jadranka Pausić, Ljiljana Smontara, Ljubomir Radovančević, Nada Martinjak, Nevenka Vlašić, Robert Hinkelman, Sanja Kozlica, Snježana Babić, Željko Zima, Goran Čapljak (Zagreb), Milan Stunja (Samobor), Nikolina Bašić (Ogulin), Karolina Utović, Dragutin Perički-Piki, Stjepan Katić (Zaprešić).

Nastala djela bit će predstavljena javnosti na Božićnoj izložbi 19. prosinca 2018. godine u Domu HKLD-a u Zagrebu (Praška 6 – Marićev prolaz II), a nakon izložbe bit će ponuđena na aukciji za preostali otkup Doma, a svi sudionici dodađaja su pozvani.

Autori fotografija: Zdeslav Matković, Stjepan Katić

KAportal.hr

Objava Tridesetak umjetnika stvaralo na likovnoj koloniji uz jezero Sabljaci u Ogulinu – organizator Hrvatsko katoličko liječničko društvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/tridesetak-umjetnika-stvaralo-na-likovnoj-koloniji-uz-jezero-sabljaci-u-ogulinu-organizator-hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo/feed/ 0
Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest#respond Sun, 16 Sep 2018 06:15:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336970 Danas se na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer, održava 3. Štrudla Fest. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem, a nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno …

Objava Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Danas se na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer, održava 3. Štrudla Fest. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem, a nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Na 3. ŠtrudlaFestu pripremljeno je preko 60 punjenja štrudli, u ponudi će biti proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, akademski kipar Nikola Faller izrađivat će višemetarske skulpture od slame, a posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro – radionicama.
Ove godine u Jaškovu će se predstaviti i koprivnički Renesansni festival, u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremit će tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Svakako atraktivne su gastro radionice, gdje će osim gostiju svoje tajne otkriti već legendarna teta Marica, ambasadorice štrudle iz Jaškova – sela štrudle, koja će podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.

Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.

KAportal.hr

Objava Danas u Jaškovu 3. Štrudla Fest, uz brojne domaće kuhare gostuju i štrudl-majstori iz Koprivnice i Bihaća pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/danas-u-jaskovu-3-strudla-fest/feed/ 0
Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/ http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/#respond Fri, 14 Sep 2018 08:36:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337906 Karlovačke udruge Daj 5 i Jak kao Jakov u subotu, od 10 do 12 sati na Promenadi organiziraju karlovačku humanitarnu glazbenu akciju pod nazivom “Ako imaš kunu viška”. Na ovoj humanitarnoj akciji nastupat će četiri karlovačka tamburaška benda: Boemi, Forte, Kolege i Daj 5. – Na prigodnim štadnovima naše udruge, volonteri i volonterke ponudit će …

Objava Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovačke udruge Daj 5 i Jak kao Jakov u subotu, od 10 do 12 sati na Promenadi organiziraju karlovačku humanitarnu glazbenu akciju pod nazivom “Ako imaš kunu viška”.

Na ovoj humanitarnoj akciji nastupat će četiri karlovačka tamburaška benda: Boemi, Forte, Kolege i Daj 5.

– Na prigodnim štadnovima naše udruge, volonteri i volonterke ponudit će vam suvenire naše udruge, te fine mafine koje pripremaju naše volonterke, a sve u korist naših malenih, djece oboljele od malignih bolesti, javljaju iz udruge Jak kao Jakov.

KAportal. hr

 

Objava Glazbena humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u subotu od 10 do 12 sati na promenadi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/glazbena-humanitarna-akcija-ako-imas-kunu-viska-u-subotu-od-10-do-12-sati-na-promenadi/feed/ 0
Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/ http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/#respond Fri, 14 Sep 2018 07:07:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338045 U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena je izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca, pod tematskim nazivom “Ljeto u gradu”. Poznat po veličanstvenim muralima koje izrađuje diljem svijeta, Lonac se predstavlja karlovačkoj publici posve novim, dosada neizlaganim ciklusom crteža intimnog formata koji je nastao u proteklih nekoliko mjeseci.  Za razliku od murala, protagonisti na površini …

Objava Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvorena je izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca, pod tematskim nazivom “Ljeto u gradu”.

Poznat po veličanstvenim muralima koje izrađuje diljem svijeta, Lonac se predstavlja karlovačkoj publici posve novim, dosada neizlaganim ciklusom crteža intimnog formata koji je nastao u proteklih nekoliko mjeseci.  Za razliku od murala, protagonisti na površini papira nisu umjetniku poznata lica već anonimni likovi zabilježeni u prolazu. Crteži su studije spontanih situacija i nepoznatih ljudi nastale crnom i bijelom tintom na toniranom papiru. Umjetnik ljude često prikazuje iz profila ili s leđa, zaokupljene u svojoj priči i svojem svijetu bez intruzije ili nametanja vlastite prisutnosti.

Iako je novi ciklus radova nastao u ateljeu, on je temom vezan uz život ulice odnosno bilježi puls gradskog života tijekom ljetnih mjeseci. Lonac je stvorio vizualni dnevnik ljeta u gradu prikazujući kroz svakodnevne scene sve aspekte gradskog života. Bez umotavanja, uljepšavanja ili maskiranja neprimjerenih scena, ciklus crteža predstavlja srž i sukus grada. Lonac je grad prikazao onakvim kakav on uistinu jest, bilježeći pritom situacije s kojima se možemo poistovjetiti, jer smo ih većinu i sami doživjeli.

O izložbi i umjetniku govorila je kustosica izložbe Sonja Švec Španjol, a otvorenom ju je proglasila Nataša Horvat, ravnateljica Doma Vladimir Nazor. Publika je, osim u crtežima, mogla uživati i u kratkom nastupu učenika Glazbene škole Karlovac.

Izložba ostaje otvorena do 27. rujna.

KAportal.hr

 

Objava Vrijedna izložba u Galeriji ZILIK – Lonac se predstavlja ciklusom crteža “Ljeto u gradu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vrijedna-izlozba-u-galeriji-zilik-lonac-se-predstavlja-ciklusom-crteza-ljeto-u-gradu/feed/ 0
Plesni klub CasaBlanka poklanja sljedećeg tjedna zainteresiranima besplatne sate salse i bachate http://kaportal.rtl.hr/plesni-klub-casablanka-poklanja-sljedeceg-tjedna-zainteresiranima-besplatne-sate-salse-i-bachate/ http://kaportal.rtl.hr/plesni-klub-casablanka-poklanja-sljedeceg-tjedna-zainteresiranima-besplatne-sate-salse-i-bachate/#respond Wed, 12 Sep 2018 10:39:59 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337724 Sportsko rekreacijski i plesni klub CasaBlanka poklanja sljedećeg tjedna po jedan besplatni sat salse i bachate s voditeljima Emilienom i Blankom. U ponedjeljak, 17. rujna, u 20:45 održat će se besplatni sat za odrasle, a dan kasnije, u utorak, u 19:30 sati na rasporedu je besplatni sat za djecu (osnovnoškolce). Svi su dobrodošli na besplatne …

Objava Plesni klub CasaBlanka poklanja sljedećeg tjedna zainteresiranima besplatne sate salse i bachate pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Sportsko rekreacijski i plesni klub CasaBlanka poklanja sljedećeg tjedna po jedan besplatni sat salse i bachate s voditeljima Emilienom i Blankom. U ponedjeljak, 17. rujna, u 20:45 održat će se besplatni sat za odrasle, a dan kasnije, u utorak, u 19:30 sati na rasporedu je besplatni sat za djecu (osnovnoškolce).

Svi su dobrodošli na besplatne sate bez obaveze upisa, a prijaviti se možete na 092 278 2802 (Blanka).

KAportal.hr

Objava Plesni klub CasaBlanka poklanja sljedećeg tjedna zainteresiranima besplatne sate salse i bachate pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/plesni-klub-casablanka-poklanja-sljedeceg-tjedna-zainteresiranima-besplatne-sate-salse-i-bachate/feed/ 0
Od četvrtka u Galeriji ZILIK nova izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca http://kaportal.rtl.hr/od-cetvrtka-u-galeriji-zilik-nova-izlozba-poznatog-hrvatskog-vizualnog-umjetnika-lonca/ http://kaportal.rtl.hr/od-cetvrtka-u-galeriji-zilik-nova-izlozba-poznatog-hrvatskog-vizualnog-umjetnika-lonca/#respond Tue, 11 Sep 2018 18:15:04 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336395 U četvrtak 13. rujna u 19 sati u Galeriji ZILIK, otvara se samostalna izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca. Umjetnik će se publici predstaviti posve novim ciklusom nastalih u posljednjih nekoliko mjeseci. Izložba će za sve zainteresirane biti otvorena do 27. rujna. Lonac je kroz svoje radove stvorio simpatični vizualni dnevnik ljeta, prikazujući svakodnevne aktivnosti …

Objava Od četvrtka u Galeriji ZILIK nova izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U četvrtak 13. rujna u 19 sati u Galeriji ZILIK, otvara se samostalna izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca. Umjetnik će se publici predstaviti posve novim ciklusom nastalih u posljednjih nekoliko mjeseci. Izložba će za sve zainteresirane biti otvorena do 27. rujna.

Lonac je kroz svoje radove stvorio simpatični vizualni dnevnik ljeta, prikazujući svakodnevne aktivnosti gradskog života, s kojima se većina može poistovjetiti.

– Umjetnika poznatog po grandioznim muralima sada upoznajemo u novom svjetlu, u području intimnog formata crteža lišenog boje i suvišnih detalja pozadine. Za razliku od murala, protagonisti na površini papira nisu umjetniku poznate crte lica već anonimni likovi zabilježeni u prolazu. Crteži su studije spontanih situacija i nepoznatih ljudi nastale crnom i bijelom tintom na toniranom papiru, ističe Sonja Švec Španjol u predgovoru izložbi.

KAportal. hr

Objava Od četvrtka u Galeriji ZILIK nova izložba poznatog hrvatskog vizualnog umjetnika Lonca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/od-cetvrtka-u-galeriji-zilik-nova-izlozba-poznatog-hrvatskog-vizualnog-umjetnika-lonca/feed/ 0
Karlovac je od večeras svjetsko filmsko središte uz filmove mladih iz 50 zemalja i bogat popratni program http://kaportal.rtl.hr/karlovac-od-veceras-svjetsko-filmsko-srediste-mladih-filma http://kaportal.rtl.hr/karlovac-od-veceras-svjetsko-filmsko-srediste-mladih-filma#respond Tue, 11 Sep 2018 08:21:39 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336978 Karlovac je od danas do 15. rujna, domaćin 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza. Na festival su pristigle prijave iz cijelog svijeta – iz Armenije, Arube, Australije, Bjelorusije, Belgije, BiH, Brazila, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Gruzije, Grčke, Hong Konga, Indije, Irana, Irske, Italije, …

Objava Karlovac je od večeras svjetsko filmsko središte uz filmove mladih iz 50 zemalja i bogat popratni program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovac je od danas do 15. rujna, domaćin 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza. Na festival su pristigle prijave iz cijelog svijeta – iz Armenije, Arube, Australije, Bjelorusije, Belgije, BiH, Brazila, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Gruzije, Grčke, Hong Konga, Indije, Irana, Irske, Italije, Kosova, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Nizozemske, Nigerije, Njemačke, Poljske, SAD-a, Srbije, Slovenije, Španjolske, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine.

Svečano otvaranje je večeras na Korani u 20 sati uz sjajan dokumentarni film “Srbenka”, redatelja Nebojše Slijepčevića, dobitnik Srca Sarajeva, film proglašen dokumentarcem godine prema izboru žirija filmskih kritičara, sastavljenih od članova 7 prestižnih filmskih festivala Europe, te brojnih nagrada publike. No, programi su počeli već ujutro uz radionice, debate i program “Najbolje iz dječje filmske kuhinje” u Gradskom muzeju. Navečer je zabava uz Bob Milana u Ziggyju, a sutra već u 9:30 ujutro u Zorin domu kreću prve natjecateljske projekcije.

U natjecateljskom programu, svakog dana u Gradskom kazalištu Zorin dom, bit će prikazano ukupno 76 filmova – po 38 u nacionalnom programu i međunarodnoj konkurenciji. Za publiku su pripremljene i atraktivne filmske večeri na četiri rijeke – Korani u Karlovcu, Mrežnici u Dugoj Resi, Dobri u Novigradu te Kupi u Ozlju. U srijedu na Mrežnici publika će moći vidjeti španjolski igrani film “Sakriveni”; u četvrtak na Dobri domaći hit “Osmi povjerenik”, a u petak na Kupi američki igrani film “Ljeto u Brooklynu”.

Među mnogobrojnim popratnim programima svakako se izdvaja onaj koji mladog filmaša s najboljom filmskom idejom vodi pravo u Hollywood, u srce svjetske filmske industrije, gdje će imati priliku raditi na svom filmu!

O nagradama će, pak, i ove godine odlučivati eminentni međunarodni žiri koji čine mlada hrvatska redateljica Barbara Vekarić, američki redatelj Rick Stevenson te mladi montažer i dugogodišnji prijatelj festivala Nikola Janković iz Srbije.

Uz bogat filmski program bit će i glazbene zabave u Ziggyju, a kompletan program Revije i Festivala možete pronaći na OVOM LINKU.

KAportal.hr

 

Objava Karlovac je od večeras svjetsko filmsko središte uz filmove mladih iz 50 zemalja i bogat popratni program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovac-od-veceras-svjetsko-filmsko-srediste-mladih-filma/feed/ 0
Kamanje sadržajno, uz zabavu za sve ukuse i uzraste, trodnevnim Festivalom DOK obilježilo Dan općine http://kaportal.rtl.hr/kamanje-sadrzajno-uz-zabavu-za-sve-ukuse-i-uzraste-trodnevnim-festivalom-dok-obiljezilo-dan-opcine/ http://kaportal.rtl.hr/kamanje-sadrzajno-uz-zabavu-za-sve-ukuse-i-uzraste-trodnevnim-festivalom-dok-obiljezilo-dan-opcine/#respond Mon, 10 Sep 2018 19:45:22 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337491 Završeno je treće izdanje DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kojim je obilježen Dan Općine Kamanje. Deseci umjetnika-izvođača sudjelovali su u programu za tisuće posjetitelja ovog pitoresknog pograničnog i pokupskog mjesta. Koncept festivala, kojeg je osmislio producent Nikola Vukmanić, predstavlja spoj tradicijske i suvremene umjetnosti, pučke zabave i vrhunskih suvremenih umjetničkih sadržaja, čime …

Objava Kamanje sadržajno, uz zabavu za sve ukuse i uzraste, trodnevnim Festivalom DOK obilježilo Dan općine pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Završeno je treće izdanje DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kojim je obilježen Dan Općine Kamanje. Deseci umjetnika-izvođača sudjelovali su u programu za tisuće posjetitelja ovog pitoresknog pograničnog i pokupskog mjesta.

Koncept festivala, kojeg je osmislio producent Nikola Vukmanić, predstavlja spoj tradicijske i suvremene umjetnosti, pučke zabave i vrhunskih suvremenih umjetničkih sadržaja, čime je zadovoljen širok raspon ukusa. Ujedno, festival ima i rekreativni značaj zbog nordijskog hodanja, biciklijade i atletske utrke na 10.000 metara.

Sve je započelo u petak šetnjom, tzv. nordijskim hodanjem, na kojemu su sudjelovali umirovljenici iz Kamanja te ostatka Karlovačke županije, ali i susjedi iz Slovenije. Na platou iznad špilje Vrlovke, koja je bila otvorena za javnost, uz besplatno stručno vodstvo, za čitavog trajanja festivala, nastupio je ljudski džuboks Milan Prša, poznat i kao Bob Milan, jedan od kućnih glazbenika festivala. Na istom mjestu je u 20 sati nastupio najpoznatiji hrvatski džez pijanist Matija Dedić koji je interpretirao skladbe svojeg oca Arsena u programu „Matija svira Arsena“, na oduševljenje publike. Potom je do ranih jutarnjih sati okupljene zabavljao disk-džokej Dabi.

U subotu u kutku namijenjenom obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima koji su, kao i svake godine, predstavili svoje proizvode, u 11 sati je održana predstava za djecu kazališnog redatelja, kvizaša i DJ-a Marija Kovača „Grašak na zrnu kraljevne“, a ujedno su otvoreni i napuhanci za djecu, koji su za čitavog trajanja festivala bili besplatni. U 15 sati je započela biciklijada koja je okupila mnoge zaljubljenike u ovakvu rekreaciju. U isto vrijeme je u središtu mjesta ostale zabavljao Kovač kao DJ, dok su animatori zabavljali djecu u programu „Kamaniranje i cirkusiranje“. Puno zanimanja izazvala je i atletska utrka u kojoj je između 38 natjecatelja najbrži bio Neven Čorko koji je 10 kilometara pretrčao za 40 minuta i 3 sekunde, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Maja Perišić.

Nikša Marinović i Mario Kovač su odigrali predstavu “Krležine šetnje” na početku večernjeg programa, a na središnjoj pozornici nastupila je nekadašnja pjevačica grupe Detour Maja Posavec nakon čega je uslijedio nastup legendarnih punk-rockera Psihomodo popa predvođenih Davorom Gopcem. Povodom 35 godina karijere i 30 godina od objave albuma prvijenca „Godina zmaja“ oduševili su prisutne izvedbom svojih najvećih hitova. Dan su zaključili The Nipples, karlovački sastav kojeg DOK također smatra kućnim bendom.

Nedjelja je, već tradicionalno, predviđena za proštenje. U župnoj crkvi je održana misa za domaćice, a zatim i misa na slovenskom jeziku, proštenjarska misa, a poslijepodne zahvalna misa i blagoslov djece. Brojni mještani i posjetitelji su se okrijepili vrhunskim vinima i vrućom janjetinom. KUD Kamanje je, kao i svake godine, nastupom predstavilo bogatu nematerijalnu baštinu svog kraja, a pridružili su im se i gosti iz karlovačkog FA Matija Gubec te Folklorni sastav Kries iz Novog Mesta. Čitavog dana posjetitelje su zabavljali klaunovi iz kolektiva „Divo sportivo“ i „Viva sportivo“. Održana je predstava za djecu „Živ-živ-živ“, nastupio je i Bob Milan, kao i Tip-top bend predvođen radijskim voditeljem i komičarom Damirom Valentom. Valent i Prša su kasnije u OPG kutku nasmijavali prisutne zajedničkim stand-upom. Zrinka Posavec je oduševila nastupom izvodeći etno pjesme iz različitih podneblja, a zabava je potom potrajala do ranih jutarnjih sati nastupom Mistik benda.

Poznati hrvatski konceptualni umjetnik Siniša Labrović „pecao“ je ribe iz konzerve slovenskog i hrvatskog porijekla, a taj njegov performans je oduševio prolaznike. Umjetnici Nikola Vukmanić, Daniel Kovač i Predrag Todorović su obogatili ambijent prostornim instalacijama.

Svi sadržaji su bili besplatni.

KAportal.hr

Objava Kamanje sadržajno, uz zabavu za sve ukuse i uzraste, trodnevnim Festivalom DOK obilježilo Dan općine pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kamanje-sadrzajno-uz-zabavu-za-sve-ukuse-i-uzraste-trodnevnim-festivalom-dok-obiljezilo-dan-opcine/feed/ 0