KAportal Gazda kafića u Karlovcu nokautirao gosta: "Bio je dosadan i agresivan, maltretirao je druge goste i konobaricu" | Karlovački informativni web portal

Gazda kafića u Karlovcu nokautirao gosta: “Bio je dosadan i agresivan, maltretirao je druge goste i konobaricu”

foto ilustracija: Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv karlovačkog ugostitelja, 38-godišnjeg suvlasnika kafića, jer je teško ozlijedio sugrađanina, gosta svojeg kafića. Incident se zbio 12. svibnja između 22 i 23 sata na travnatom dijelu pored kafića. Gosta je udario šakom u predjelu lica te mu zadao prijelom nosne kosti s pomakom, odnosno ozljedu teške naravi. Tužiteljstvo za napadača traži uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Pio je na dug

Okrivljenik je u svojoj obrani iskazao da je kobne večeri oko 22 sata došao u ugostiteljski objekt pomoći složiti terasu, te je tamo zatekao poznatog gosta, koji je bio vidno alkoholiziran, pio je na dug, maltretirao druge goste, konobaricu i njega osobno.

 • – Nisam ga mogao nagovoriti da se makne i da više ne dolazi jer je bio agresivan, pa sam mu u jednom trenutku rekao da izađe van i odgurnuo ga do kraja terase. Tu je postao agresivan i nasrnuo na mene, pa sam ga udario šakom u lice. Pao je na travnati dio terase. Otišao sam u kafić i zatvorio ga za nekih pola sata, te u međuvremenu čuo da su ovoga digli i odveli kući – kazao je ugostitelj, napominjući da je udario u samoobrani, kao i da je gostu često pozajmljivao novac i dopuštao mu da pije na dug.

  Oštećeni tvrdi da je u kafić došao na pivo te rekao vlasniku da je podmirio 65 kuna duga i pitao ga je li sada sve u redu. Ovaj mu je, navodi, rekao da ne bude dosadan.

  Natekao mu nos

  -Još sam s njime razmijenio par riječi, te onda izašao ne terasu, odnosno na livadu koja se nalazi kraj terase, kada je on iznenada došao i udario me šakom u glavu. Pao sam na pod i izgubio svijest i ne sjećam se ničega. Poznanik mi je rekao da me tamo vidio, polio vodom i otpratio do stana. Sutradan nisam potražio liječničku pomoć, jer nisam mislio da sam teže ozlijeđen, ali nakon što mi je dan kasnije nos natekao, otišao sam u Opću bolnicu Karlovac, gdje mi je pružena hitna medicinska pomoć – kaže oštećeni.

  Liječnici su utvrdili da je zadobio prijelom nosa s pomakom uz podljeve mekih tkiva oko očiju i krvarenje u sluznicu lijeve očne jabučice. Medicinski vještak je ustvrdio da je ozljeda vjerojatno nastala uslijed jednog do dva udarca tupotvrdog predmeta u područje korijena nosa i lijeve strane lica, kao i da takve ozljede najčešće nastaju uslijed udarca šakom.

  Sve okolnosti, kao i moguća krivnja karlovačkog ugostitelja, utvrđivat će se tijekom sudskog postupka koji će uslijediti na Općinskom sudu u Karlovcu.

  KAportal.hr

 • Odgovori