KAportal Gastro majstori: U okviru europskog projekta djelatnici Trgovačko - ugostiteljske škole i partneri posjetili Portugal | Karlovački informativni web portal

Gastro majstori: U okviru europskog projekta djelatnici Trgovačko – ugostiteljske škole i partneri posjetili Portugal

Na studijskom putovanju u Portugal u okviru projekta “Gastro majstori” od 4. do 8. veljače bilo je 14 djelatnika karlovačke Trgovačko – ugostiteljske škole, te predstavnici partnerskih organizacija s kojima se radi na projektu financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda od čak 1,4 milijuna kuna.

– Odredišta u Portugalu su bili gradovi Alvito, Evora (koja je UNESCO grad kulturne baštine) i Lisabon. Posjećena je škola Alvito Professional School u kojoj je organizirana i radionica pripreme lokalnih delicija koju je vodio Chef. Fenando Pena, organiziran je susret s zamjenikom gradonačelnika Alvita, zatim susret s zamjenikom ministra obrazovanja, posjećeni su dvorci Pousada Castelo de Alvito i Convento do Espinheiro koji su renovirani i pretvoreni u povijesne hotele. U sva tri grada su obiđene brojne povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti: gradska vijećnica i knjižnica u Alvitu, Cromoleques de Evora, Padrão dos Descobrimentos u Lisabonu, crkve, katedrale i muzeji, kažu nam u školi.

– Novostečena znanja djelatnici škole moći će primijeniti u nastavku projekta „Gastro majstori“, ali i za obrazovanje redovnih učenika Škole. Također, tijekom boravka u Portugalu sa predstavnicima partnerskih hotela razmatrana je mogućnost, te je postignut i konkretan dogovor oko održavanja skorašnjih radionica u prostoru školskog praktikuma „Pod starimi krovovi“, unutar kojih će neki od vrhunskih chef-ova poznatih dalmatinskih restorana prezentirati svoje umijeće u pripremi hrane i slastica. Radionice su namijenjene prvenstveno učenicima, strukovnim učiteljima i suradnicima u praktičnoj nastavi odgovarajućih programa, ali namjeravamo pozvati i glavne kuhare iz restorana iz naše Županije. Priliku kušati vrhunska dalmatinska jela i slastice, imat će i naši sugrađani, dodaju.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori