KAportal Gas do daske na autocesti A-1: Jurio 244 km/h ali ne zadugo - uhvatila ga policija, naplatila mu kaznu i uzela vozačku | Karlovački informativni web portal

Gas do daske na autocesti A-1: Jurio 244 km/h ali ne zadugo – uhvatila ga policija, naplatila mu kaznu i uzela vozačku

Čak 244 km/h potegao je 53-godišnji vozač na autocesti, gdje je ograničenje brzine 130 km/h, pa platio kaznu i ostao bez vozačke na mjesec dana.

S tolikom brzinom apsolutni je rekorder proteklog vikenda na području koje je u nadležnosti PU ličko-senjske.

– Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Gospić i Svetog Roka, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca, izvijestila je policija.

  • Inače su ovaj vikend, za trajanja preventivno-represivne akcije, zabilježili 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine i pet slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio 25-godišnjak, zaustavljen u Korenici, s 1,9 promila alkohola u krvi.

    KAportal.hr

  • Odgovori