KAportal U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras se otvara izložba karlovačkog likovnog umjetnika Božidara Crneca | Karlovački informativni web portal

U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras se otvara izložba karlovačkog likovnog umjetnika Božidara Crneca

U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras u 19 sati otvara se izložba karlovačkog likovnog umjetnika Božidara Crneca.

Izložba je koncipirana unutar 17 digitalno generiranih slika velikog formata (100cm x 70cm) koje na nadrealan, metafizički način progovaraju o situaciji u kojoj se društvo nalazi kao i o unutarnjoj borbi pojedinca za očuvanje identiteta („ … ostajući vjeran svom slikarstvu, koje je u suštini vođeno podsvjesnim impulsima, Crnec nam daje naslutiti kako ništa nije jednoznačno i tek doslovno određeno, kako je svaki prikazani oblik nužno na pragu dvostranosti i višeznačnosti“).

Božidar Crnec rođen je 1955. godine u Karlovcu, a 1980. godine diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od slikarskih tehnika koristi akrilik na platnu, pastel i akvarel. Tematski, bavi se nadrealnim odnosima ljudskih figura i interijera (akrilik na platnu, kombinirana tehnika, digitalni medij) i pejzažima (suhi pastel i akvarel). Bavi se kompjuterskim dizajnom (vizualni identitet tvrtki i institucija, reklame, katalozi izložbi) i kompjuterskom grafikom. Realizirao je devet samostalnih izložbi i sudjelovao na mnoštvu skupnih izložbi i likovnih kolonija. Bavi se muzikom (rock, jazz) kao diskofil i gitarist. 2009. snimio audio CD “Sound On Canvas”, u vlastitoj produkciji.

  • Izložba ostaje otvorena do 29. studenog.

    KAportal.hr

  • Odgovori