KAportal FOTO, VIDEO: Obilna kiša u Rijeci izazvala kaos - bujice i nestanak struje, na Platku pada obilan snijeg | Karlovački informativni web portal

FOTO, VIDEO: Obilna kiša u Rijeci izazvala kaos – bujice i nestanak struje, na Platku pada obilan snijeg

Zbog obilne kiše koja u nedjelju pada na Kvarneru, velika količina vode slijevala se riječkim ulicama i prometnicama, promet je bio otežan, a vatrogasci su popodne, kada je kiša najjače padala,  imali 15-ak intervencija.

Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati.

 • Po riječima vatrogasaca, nakon 20 sati stanje je bolje i smiruje se.

  Kišno nevrijeme uzrokovalo poplave, nestanak struje i velike gužve u garažama i na prilaznim cestama

  (Foto: Rijecanin.hr)

  U jednom trenutku danas predvečer uslijed kišnog nevremena došlo je i do nestanka struje u riječkom Tower centru što je dovelo do niza neugodnosti kako za posjetitelje tako i za zaposlenike Centra, javlja Rijecanin.hr.

  Najviše nevolja nestanak struje izazvao je u trenutku kada je velik broj ljudi odjednom odlučio otići iz Centra svojim automobilima, što je u garažama Centra stvorilo velike gužve. Gužva se očekivano prenijela i na prilazne ceste, pa se na odlazak iz Centra čekalo i do pola sata. Što je najgore, mnogi su u nevolji vozili i u suprotnom smjeru!

  Također, na jednom od gornjih katova Tower centra došlo je i do proboja vode na hodnik. Zasad nemamo službenih informacija o tome, samo svjedočansva čitatelja koji su vidjeli poplavljene pješačke hodnike i djelatnike Centra kako ubrzano pokušavaju pokupiti vodu s hodnika. Čitatelji javljaju kako je na nekim hodnicima Towera bilo i 10 centimetara vode!

  Inače, širom grada na terenu su brojne vatrogasne ekipe koje pokušavaju sanirati štete od velike koliine kiše.

  Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala narančasto upozorenje i najavu obilne kiše te bujične poplave a nakon toga jaku buru s mjestimično olujnim udarima. Istramet javlja kako je na Platku i jaka mećava, što dokazuje i ovaj video:

  DHMZ prognozira kako će kiša padati cijelu noć, ali i sutra prijepodne. Od ponedjeljka poslijepodne i u utorak trebalo bi biti stabilno i sunčano ali ne i pretoplo, uz dnevno maksimalnu temperaturu od 15 stupnjeva.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori