KAportal Folklor: KUD Sveta Ana Vučjak nagrađen u Donjim Raštanima, Rečičani gostovali u Mađarskoj | Karlovački informativni web portal

Folklor: KUD Sveta Ana Vučjak nagrađen u Donjim Raštanima, Rečičani gostovali u Mađarskoj

KUD “Sveta Ana – Vučjak” nastupio je na 14. Festivalu folklora i starih običaja pod nazivom “Pisme moje u škatuli stoje” u organizaciji KUD-a “Sveti Ivan Glavosijek” Donji Raštani, a pod pokroviteljstvom Općine Sveti Filip i Jakov i Turističke zajednice općine. Festival je ujedno bio i proslava 15 godina rada ovog ravnokotarskog društva, a bio je i natjecateljskog karaktera. Stručno povjerenstvo dodijelilo je karlovačkim folklorašima drugo mjesto i nagradu za najbolju pjevnu izvedbu.

Članovi društva sudjelovali su u svečanoj povorci folklornih grupa od župne crkve Sv. Ivana Glavosijeka do školskog igrališta gdje su dobili priliku predstaviti običaje i tradiciju svojeg zavičaja i upoznati mještane i turiste sa plesovima i narodnim pjesmama svoga kraja te nastupili na glavnoj pozornici s pjesmama i plesovima Vučjaka pod nazivom “Moj Vučjaku više starog grada”.  

Članovi Folklorne sekcije KUD-a „Rečica „ nastupili su, pak, u Mađarskoj  na Festivalu pod nazivom “Prijateljstvo s matičnom zemljom“ u Kulturnom domu u Hrvatskoj Kemlji i Starom Gradu, u organizaciji Mošonsko Šopranske Županijske Samouprave. Festival se organizira svake jeseni, a osim nastupa na festivalu Rečičani su sudjelovali i na Svetoj misi koju je predvodio svećenik dr. Antun Kolić te položili vijenac na grob hrvatskog pisca Mate Meršića Miloradića. Na Festivalu su nastupili još KUD „Radinje“ Siča, KUD Konoplje Kemlja, Jačkarni zbor Mali Dunaj Kemlja, Tamburaši Kemlja, Dica iz Čuvarnice sunašca te Učenici Osnovne škole.

  • KAportal.hr

  • Odgovori