KAportal U finalu Županijskog odbojkaškog kupa Karlovčanke u Dugoj Resi svladale Plavi zmaj sa 3:0 | Karlovački informativni web portal

U finalu Županijskog odbojkaškog kupa Karlovčanke u Dugoj Resi svladale Plavi zmaj sa 3:0

Neuobičajeno rano počelo je natjecanje Hrvatskog odbojkaškog kupa za sezonu 2018/2019. Termini uvodnih utakmica obično su bili tek u rujnu, neposredno pred početak prvenstva, a sada su prebačeni na svibanj, a natjecanje je počelo Županijskim kupom, u kojem, nažalost, sudjeluju samo Karlovac i Plavi zmaj.

Prva kola igraju se po sistemu jedne utakmice na parketu slabijeg suparnika pa su “zmajice” i Karlovčanke snage odmjerile večeras u Dugoj Resi. Karlovčanke su opravdale ulogu favoritkinja i slavile sa 3:0 u setovima, iako nije sve bilo tako glatko kako rezultat sugerira. U prva dva seta, naime, vodila se velika borba, no karlovačke odbojkašice imale su više koncentracije i spretnosti u završnici oba seta te sa 25:23 i 25:22 došle do vodstva 2:0. To je, čini se, i prelomilo susret pa u trećem setu nije bilo većih dvojbi – Karlovac je sa 25:15 osvojio titulu pobjednica Županijskog kupa i sada čekaju nove suparnice u natjecanju regije Centar.

Podsjetimo, iza Karlovčanki i Dugorešanki je i uspješna sezona u 1.B odbojkaškoj ligi. Obje ekipe imaju i po jednu zaostalu utakmicu, i to protiv istog suparnika, no i prije tih susreta jasno je da je Karlovac sezonu završio na četvrtom mjestu, a Plavi zmaj na sedmomili osmom. Dugorešanke čeka još gostovanje kod Olimpika II ove subote u Zagrebu, dok će Karlovčanke dočekati Olimpik u dvorani Mihajla Prezelja – Mitile na Dubovcu, u srijedu 16. svibnja u 20 sati.

  • KAŠonline

  • Odgovori