KAportal Karlovački filmski festivali hit u cijelom svijetu - u rujnu u konkurenciji filmovi s velikih festivala u Cannesu i Sundanceu! | Karlovački informativni web portal

Karlovački filmski festivali hit u cijelom svijetu – u rujnu u konkurenciji filmovi s velikih festivala u Cannesu i Sundanceu!

Kao na tekućoj traci izmjenjuju se sjajni festivali u organizaciji mladih Karlovčana. Tek što su završili Foto dani mladih, već kreću pripreme za razdoblje od 12. do 16. rujna, kada Karlovac ponovno postaje svjetska meka filmskog stvaralaštva mladih, uz domaću 22. Filmsku reviju mladeži i međunarodni, ove godine jubilarni 10. Four River Film Festival. A, upravo na ovaj lijepi jubilej, stiže i još jedna, možda i najjača potvrda, koliko karlovački mladi filmaši i njihov festival znače u svijetu – na karlovačkom festivalu publika će moći vidjeti filmove koji su bili u konkurenciji ponajvećih svjetskih filmskih festivala u Cannesu i Sundanceu!

Iz Cannesa stiže kratka komedija “Želim prebiti Clarka Petersa”, a publika na Sundance Film Festivalu imala je prilike vidjeti sjajan dokumentarac “Dim koji putuje”, koji će vidjeti i karlovačka publika.

A, interes za karlovačke festivale je zaista izuzetan – ove godine na natječaj je pristiglo rekordnih 1013 filmova, od čega 163 za domaću Reviju, a 850 za međunarodni Four River Film Festival. Selekcijska komisija u sastavu Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture te filmski kritičari Boško Picula i Stipe Radić u natjecateljski program uvrstili su sveukupno 71 naslov. Na Four River Film Festival prijave su stigle iz čak 50 zemalja svijeta, a publika će na festivalu moći vidjeti djela mladih filmaša iz SAD-a, Švedske, Grčke, Poljske, Srbije, Rusije, Irske, Danske, Libanona, Španjolske, Austrije, Jordana, Gruzije, Australije, Kanade i Velike Britanije.

  • Spomenute manifestacije kroz pet će dana uključiti i izuzetno bogat popratni program – od edukativnih radionica za mlade, predstavljanja filmskih radova djece sa srodnih manifestacija, predstavljanja međunarodnih srodnih projekata i manifestacija, sve do bogatog večernjeg programa za sve uzraste koji uključuje aktualne filmske radova suvremenih domaćih autorica i autora. Sve to, dakako, kao i uvijek – besplatno za sve posjetitelje i sudionike!

    KAportal.hr

  • Odgovori