KAportal Filipčeva "k'o nova" - obnovljena vodoopskrba, kanalizacija, prometnica, nogostupi i javna rasvjeta za 3 milijuna kuna | Karlovački informativni web portal

Filipčeva “k’o nova” – obnovljena vodoopskrba, kanalizacija, prometnica, nogostupi i javna rasvjeta za 3 milijuna kuna

– Isplatilo se strpljenje, građani su jako zadovoljni, duže su čekali, ali napokon su dobili jednu sveobuhvatno riješenu prometnicu, prekrasnu ulicu, kazala je predsjednica Vijća GČ Gaza Sara Požar, za današnjeg obilaska Ulice Petra Filipca.

U ulici je u cjelosti obnovljena vodovodna i kanalizacijska mreža, DTK kanali, prometnica, nogostupi i javna rasvjeta. Zajednički je to projekt Vodovoda i kanalizacije i Grada, vrijedan 2,5 milijuna kuna bez PDV-a.

-S ciljem unapređenja kvalitete usluge koju pružamo građanima, obavili smo rekonstrukciju 200 metara vodno-komunalne infrastrukture i sustava odvodnje, rekonstruirana je i vodoopskrba s priključcima za zgrade kako bi smanjili gubitke u ovom dijelu grada i poboljšali kvalitetu isporučene vode, ugradili smo veći broj revizijskih okana i slivničkih rešetki, kao i hidranata zbog protupožarne zaštite ovog dijela grada, naveo je direktor Nikola Rogoz, napomenuvši da je, bez PDV-a, ViK izdvojio 1,2 milijuna kuna, a ostalo Grad.

  • Uređenje ove ulice godinama se “vrtilo” kao obveza koju je Grad morao ispuniti jer je stanje u njoj bilo katastrofalno, a sada će, kompletno uređene komunalne infastrukture, po ocjeni gradonačelnika Damira Mandića, definitivno podići stndard življenja u ovom dijelu Gaze.

    – Imamo još pet, šest urgentnih lokacija koje bi trebali rješavati na isti način i po istom principu, ali u sklopu Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Rješavat ćemo i Baščinsku sa Švarče prema Mostanju i Jamadol, gdje su neophodni nogostupi da podignu sigurnost pješaka. Karlovac se prostire na 402 km2, grad je koji ima puno ulica i cesta koje treba asfaltirati. Nastojimo ravnomjerno gledati cijeli grad, ali obzirom na financijske mogućnosti, moramo se ravnati prema prioritetima. U kontaktu smo s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, pokušavamo biti učinkoviti; kao i na Gazi, raditi one ulice koje se pokazuju kao potrebite. Zato molim sugrađane koji žive u prostorima gdje još nismo odradili taj dio posla za razumijevanje i strpljenje. Zaista na tome radimo svakodnevno i u u narednim godina i one će biti riješene po ovom principu, najavio je Mandić.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori