KAportal Festival DOK – Dani Općine Kamanje: Dvojbe nema! Kam? U Kamanje! | Karlovački informativni web portal

Festival DOK – Dani Općine Kamanje: Dvojbe nema! Kam? U Kamanje!

Općina Kamanje, najmlađa i najrazvijenija općina Karlovačke županije, i ove godine proslavlja svoj dan bogatom i originalnom zabavom. Od 8. do 10. rujna u Kamanju se organizira drugi po redu DOK festival – festival dobre volje za ljude dobre volje.

Program je spoj suvremene i tradicijske kulture, a nudi umjetnost, zabavu, smijeh, vrhunske koncerte, domaće prehrambene proizvode, vina domaćih vinara i tradicijsko slavlje. Uz to promovira nordijsko hodanje, trčanje i biciklizam kao zdrav način življenja, a ujedno i mogućnost uživanja u idiličnoj prirodi ovoga kraja.

Prvi dan Festivala, u petak, kao i prošle godine započeo je u 15 sati nordijskim hodanjem po lijepom pograničnom mjestu. Tko nije ljubitelj rekreacije, mogao je ostati na koncertu u središtu Kamanja s popularnim ljudskim džuboksom Bobom Milanom. Iza umjetničkog imena Bob Milan krije se Karlovčanin Milan Prša čije vokalne sposobnosti poznaju svi njegovi sugrađani, a, nakon nastupa u TV showu, Voice i ostatak Hrvatske. Večernje zagrijavanje dobrih vibracija započelo je u 20:00 sati na platou špilje Vrlovka stand up predstavom Studija smijeha, ekipe koja je zaslužna za činjenicu da je stand up u Hrvatskoj postao nezaobilazan način urbane zabave. U 21:30 zabava se nastavila cirkuskom vatrenom predstavom cirkusanata iz Razbibrige. Večer je završila sa sangrijom i veselim zvukovima o kojima se brinuo „homo universalis“ DJ Mario Kovač, poznati hrvatski režiser i glumac koji je jednako vješt i za DJ pultom.

  • U subotu se program seli u središte mjesta na otvorenom. Zabava za djecu i one koji se tako osjećaju počinje u 11 sati interaktivnom cirkuskom predstavom „Vivo sportivo“ u izvedbi ekipe iz Razbibrige. Za dobro raspoloženje i početak dobrih vibracija pobrinuti će se DJ Mario Kovač. Njegov DJ set biti će pripremljen za sve uzraste, a počet će u 14 sati. Kreativni tulum se nastavlja u 15 sati kada započinje biciklijada trasom od dva kilometara po mjestu ili dužom od 20 kilometara čitavim krajem. Sudionicima su osigurane besplatne majice i porcije graha.

    U 17:00 sati za klince i klinceze pripremljena je cirkuska radionica, dok će stariji moći uživati u vinskom kutku vinara iz vivodinskog kraja i Vrhovca. Posjetitelji će se uz degustaciju dobrog vina moći prepustiti i zvukovima cijenjene hrvatske jazz vokalistice sa svjetskim glazbenim iskustvom Lele Kaplowitz. DOK Run Kamanje je novitet ovogodišnjeg festivala i započinje u 17:30 sati. Radi se o atletskoj utrci od devet kilometara na koju se mogu prijaviti svi, ali će samo oni punoljetni za okrjepu tijekom utrke uz vodu dobiti i vino. U 19: 30 na daskama koje život znače i ove godine će svoje glumačko umijeće predstaviti Vili Matula, ovaj puta u liku najpoznatijeg svjetskog lažljivca Münchhausena.

    Vrhunac subotnje večeri biti će koncert poznatih splitskih repera iz The Beat Fleeta, koji započinje u 22:00 sata. Večer završava koncertom glazbenih genijalaca iz Kozmodruma. Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Njihov koncert započinje u nedjelju, u 1:00 ujutro.

    Nedjelja je rezervirana za tradicionalno pučko veselje s domaćom janjetinom i glazbom. Uz vinski i OPG kutak biti će tu i program iznenađenja.  Ulaz na sva događanja je besplatan.

    KAportal.hr

  • Odgovori