KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Sun, 27 May 2018 18:35:28 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 KAretrovizor: Supkulturna tekovina socijalizma u Karlovcu – snifanje ljepila i “šlagiranje” apaurinima http://kaportal.rtl.hr/karetrovizor-supkulturna-tekovina-socijalizma-u-karlovcu-snifanje-ljepila-i-slagiranje-apaurinima/ http://kaportal.rtl.hr/karetrovizor-supkulturna-tekovina-socijalizma-u-karlovcu-snifanje-ljepila-i-slagiranje-apaurinima/#respond Sun, 27 May 2018 18:33:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323945 „Jede se kavijar, pije se džin ima se para, ima se s’ čim, ponekad trava, nikad heroin, jer ja sam guzonjin sin“… Ovako nekako bi se ova slikovita pričica smještena u predratno Sarajevo, mogla precrtati i na predratni Karlovac. Možda je od ovih stihova za Karlovac primjerenija jedna druga pjesma, ona Ramonesa, „Now I wanna …

Objava KAretrovizor: Supkulturna tekovina socijalizma u Karlovcu – snifanje ljepila i “šlagiranje” apaurinima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – KAfotka.net

„Jede se kavijar, pije se džin ima se para, ima se s’ čim, ponekad trava, nikad heroin, jer ja sam guzonjin sin“… Ovako nekako bi se ova slikovita pričica smještena u predratno Sarajevo, mogla precrtati i na predratni Karlovac. Možda je od ovih stihova za Karlovac primjerenija jedna druga pjesma, ona Ramonesa, „Now I wanna sniff some glue“ jer je ljepilo bilo najeftiniji i najbrži način za „šlagiranje“. Ipak, koliko god se u predratno vrijeme podizala panika oko porasta broja narkomana, teške droge su slabo ili nikako dolazile do Karlovca.

Čak i one koje bismo s vremenske distance mogli svrstati u kategoriju djece „crvene“ aristokracije, svoju dokonost i bogatstvo nisu upražnjavali posezanjem za težim drogama. One su u Karlovac došle nekako za Domovinskog rata, jer se iz opće depresivne atmosfere pojavila potreba za uži krug klijentele, ali možda i banalnijeg razloga: postale su dostupnije, prije svega kanalima iz Zagreba, ali i iz pravca juga preko vpjnika koji bi se iz ovog ili onog razloga našli u Karlovcu, a prije rata imali su veze s narkomanskom scenom dalmatinskih gradova. No, osim tog ekscesnog razdoblja koja su kasnije rezultirala s nekoliko tužnih smrti od predoziranja, Karlovac nikad nije imao zabrinjavajuću narkomansku scenu. Ovislio je to svakako i politici PU karlovačke, ovisno o tome tko bio načelnik i zauzimanja stava da li ganjati klince koji zapale joint u parku ili imati nultu toleranciju na svaki znak da u Karlovac dolaze teške droge, prije svega letalni heroin. Poznavatelji scene kažu da se broj heroinskih ovisnika danas u Karlovcu može nabrojati na prste jedne ruke što je svakako podatak s kojim možemo biti zadovoljni. Da se poslužimo neutralnim rječnikom političara, možemo reći da je situacija po tom pitanju u Karlovcu stabilna s tendencijom stagnacije. A kako je bilo u vrijeme kad je droga još bila tabu tema, marihuana trpana u isti koš s heroinom i kokainom, a Apaurin smatran sredstvom za drogiranje mladih? Odgovor pročitajte u tekstu u nastavku, „posuđenom“ iz sad već davne 1982. godine.

„Raste broj narkomana“, Karlovački tjednik, 21.01.1982.

Na temelju raspoloživih podataka dobiva se dojam da narkomanija poprima sve šire razmjere i u Karlovcu. Prema procjenama stručnjaka, odjela za borbu protiv narkomanije karlovačkog OSUP-a i liječnika u Medicinskom centru iz Karlovca, danas u gradu ima pedesetak narkomana. Međutim, vjeruje se da je to tek trećina stvarnih uživalaca droge u Karlovcu. Također jer zamijećeno da se narkomanija ozbiljno širi među mladima, a zabilježeni su i primjeri da su na liječenju bile djevojčice stare 13 odnosno 14 godina.

– Narkomanija nije nepoznanica u našem gradu jer smo se prvi put sa širim razmjerima ovisnosti sreli početkom sedamdesetih godina kada je u Karlovcu bilo dvadesetak narkomana, kaže Božena Mihaljević, rukovodilac Neuropsihijatarskog odjela karlovačkog Medicinskog centra.

– Sljedeći val narkomanije zamijećen je prije četiri-pet godina kada je osjetno povećan broj narkomana, a slična pojava registrirana je i lani. Ako bi se željela povući neka paralela između ovih karakterističnih razdoblja, mislim da valja upozoriti da se narkomanija sve više uvlači u školske klupe, među djecu mlađu od 18 godina.

Karlovački narkomani troše sve droge, čak i one najskuplje i najopasnije. Međutim, najviše se koriste tablete koje u kombinaciji s alkoholom imaju gotovo identičan učinak na organizam kao i narkotici. Uz to osjetno je povećan broj ovisnika koji snifaju ljepilo. Ova pojava posebno je zabilježena među najmlađima koji i najčešće, zbog prevelike količine udahnutih para, završavaju u bolnici.

U razgovoru s liječenim narkomanima saznali smo da se od lijekova najviše koriste: Tevor, Apaurin i barbiturati, odnosno lijekovi koje liječnici izdaju pod strogom kontrolom i samo odraslim osobama.

U karlovačkom OSUP-u i Medicinskom centru jednodušni su u ocjeni da je u gradu zakazala preventivna akcija na suzbijanju narkomanije, odnosno da je najveći teret u suzbijanju ovog društvenog zla pao na specijalizirane službe OSUP-a i Medicinskog centra…

Pripremio Tihomir Ivka

Objava KAretrovizor: Supkulturna tekovina socijalizma u Karlovcu – snifanje ljepila i “šlagiranje” apaurinima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karetrovizor-supkulturna-tekovina-socijalizma-u-karlovcu-snifanje-ljepila-i-slagiranje-apaurinima/feed/ 0
VIDEO: Krstičević ekskluzivno za RTL Danas o stanju u oružanim snagama: Imamo odličnu opremu i svaki dan se moderniziramo http://kaportal.rtl.hr/video-krsticevic-ekskluzivno-za-rtl-danas-o-stanju-u-oruzanim-snagama-imamo-odlicnu-opremu-i-svaki-dan-se-moderniziramo/ http://kaportal.rtl.hr/video-krsticevic-ekskluzivno-za-rtl-danas-o-stanju-u-oruzanim-snagama-imamo-odlicnu-opremu-i-svaki-dan-se-moderniziramo/#respond Sun, 27 May 2018 18:01:58 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323941 ‘U svemu tome ključ je čovjek. Popravili smo našim vojnicima standard. Danas smo jamac sigurnosti Republike Hrvatske’. Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Krstičević ekskluzivno za RTL Danas o stanju u oružanim snagama: Imamo odličnu opremu i svaki dan se moderniziramo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
‘U svemu tome ključ je čovjek. Popravili smo našim vojnicima standard. Danas smo jamac sigurnosti Republike Hrvatske’.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Krstičević ekskluzivno za RTL Danas o stanju u oružanim snagama: Imamo odličnu opremu i svaki dan se moderniziramo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-krsticevic-ekskluzivno-za-rtl-danas-o-stanju-u-oruzanim-snagama-imamo-odlicnu-opremu-i-svaki-dan-se-moderniziramo/feed/ 0
FOTO GALERIJA: Biciklijada Tri rijeke ponovo privukla velik broj sudionika, tradicionalno i susjeda iz Slovenije http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-biciklijada-tri-rijeke-ponovo-privukla-velik-broj-sudionika-tradicionalno-i-susjeda-s-druge-strane-kupe/ http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-biciklijada-tri-rijeke-ponovo-privukla-velik-broj-sudionika-tradicionalno-i-susjeda-s-druge-strane-kupe/#respond Sun, 27 May 2018 17:30:40 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323924 Tradicionalna biciklijada “Tri rijeke” ponovo je okupila velik broj sudionika, posebno onih iz Slovenije koji se svake godine uključe u bicikliranje u organizaciji Športskog društva Kupa iz Pribanjaca. Biciklijada je doživjela svoje 13. izdanje, a sudjelovalo je ukupno 124 biciklista. Jučer je dan bio rezerviran za male bicikliste na dječjoj biciklijadi, a dobrog raspoloženja nije nedostajalo …

Objava FOTO GALERIJA: Biciklijada Tri rijeke ponovo privukla velik broj sudionika, tradicionalno i susjeda iz Slovenije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Tradicionalna biciklijada “Tri rijeke” ponovo je okupila velik broj sudionika, posebno onih iz Slovenije koji se svake godine uključe u bicikliranje u organizaciji Športskog društva Kupa iz Pribanjaca.

Biciklijada je doživjela svoje 13. izdanje, a sudjelovalo je ukupno 124 biciklista. Jučer je dan bio rezerviran za male bicikliste na dječjoj biciklijadi, a dobrog raspoloženja nije nedostajalo kao i danas.

Kako nam javljaju organizatori, biciklisti su vozili dionicu dugu 48 kilometara koja je prolazila kroz općine Bosiljevo i Netretić.

KAportal.hr

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU…

Objava FOTO GALERIJA: Biciklijada Tri rijeke ponovo privukla velik broj sudionika, tradicionalno i susjeda iz Slovenije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-biciklijada-tri-rijeke-ponovo-privukla-velik-broj-sudionika-tradicionalno-i-susjeda-s-druge-strane-kupe/feed/ 0
Obitelj iz Draganića u čijem je dvorištu noćas bila eksplozija otprije poznata policiji i javnosti – držali su roba, maltretirali ga i ponižavali http://kaportal.rtl.hr/obitelj-iz-draganica-u-cijem-je-dvoristu-nocas-bila-eksplozija-otprije-poznata-policiji-i-javnosti-drzali-su-roba-maltretirali-ga-i-ponizavali/ http://kaportal.rtl.hr/obitelj-iz-draganica-u-cijem-je-dvoristu-nocas-bila-eksplozija-otprije-poznata-policiji-i-javnosti-drzali-su-roba-maltretirali-ga-i-ponizavali/#respond Sun, 27 May 2018 16:18:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323895 Još nema novih informacija o okolnostima eksplozije koja je u noći na nedjelju, oko 2 sata, odjeknula u dvorištu 35-godišnjaka u Draganiću. Nije bilo stradalih, a oštećen je jedan kombi. U jutarnjim satima na mjestu događaja policija je obavila očevid, a istragom koja će trajati narednih dana pokušat će utvrditi sve detalje događaja. Iako je …

Objava Obitelj iz Draganića u čijem je dvorištu noćas bila eksplozija otprije poznata policiji i javnosti – držali su roba, maltretirali ga i ponižavali pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Još nema novih informacija o okolnostima eksplozije koja je u noći na nedjelju, oko 2 sata, odjeknula u dvorištu 35-godišnjaka u Draganiću. Nije bilo stradalih, a oštećen je jedan kombi. U jutarnjim satima na mjestu događaja policija je obavila očevid, a istragom koja će trajati narednih dana pokušat će utvrditi sve detalje događaja.

Iako je formalni vlasnik imanja 35-godišnjak, doznajemo da tamo živi mnogočlana obitelj koja je široj javnosti postala poznata po držanju roba u neljudskim uvjetima, zbog čega je osmero članova optuženo u ožujku ove godine zbog počinjenja kaznenog djela protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva ropstvom.

– Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su od travnja 2016. do 9. listopada 2017. na obiteljskom imanju u Karlovcu; zajedno i po prethodnom dogovoru, u namjeri eksploatacije i lišenja osobne slobode, suprotno odredbi članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda kao i članka 5. Povelje Europske unije o temeljnim pravima zatražili oštećenika da obavlja fizičke poslove za njih poput čuvanja stoke, cijepanja i slaganja drva te čišćenja dvorišta i okućnice, iskorištavajući njegove teške osobne prilike i siromaštvo, piše u optužnici Državog odvjetništva.

Navode i da su ga, kada je pristao na to i počeo živjeti na njihovom obiteljskom imanju, “uporabom fizičke sile i prijetnjama bez mogućnosti odbijanja, prisiljavali na fizički rad, sve bez naknade, ograničavajući mu pritom slobodu kretanja, izgladnjavajući ga i ponižavajući s neljudskim uvjetima života, prisiljavajući ga da spava u garaži bez sanitarnog čvora koju su zaključavali. Tukli su ga i teško ozlijeđivali, ponižavali…

KAportal.hr

Objava Obitelj iz Draganića u čijem je dvorištu noćas bila eksplozija otprije poznata policiji i javnosti – držali su roba, maltretirali ga i ponižavali pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/obitelj-iz-draganica-u-cijem-je-dvoristu-nocas-bila-eksplozija-otprije-poznata-policiji-i-javnosti-drzali-su-roba-maltretirali-ga-i-ponizavali/feed/ 0
Buknuo požar u devastiranoj i napuštenoj kući na obali Kupe – intervenirali vatrogasci i ugasili ga, utvrđuje se uzrok http://kaportal.rtl.hr/buknuo-pozar-u-devastiranoj-i-napustenoj-kuci-na-obali-kupe-intervenirali-vatrogasci-i-ugasili-ga/ http://kaportal.rtl.hr/buknuo-pozar-u-devastiranoj-i-napustenoj-kuci-na-obali-kupe-intervenirali-vatrogasci-i-ugasili-ga/#comments Sun, 27 May 2018 13:38:44 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323904 Vatrogasci su interevenirali na gašenju požara devastirane kuće u Gajevoj ulici koja se nalazi na obali Kupe tik kod banijanskog mosta, nekadašnje raskošne palače, a danas još jednog u nizu rugla koji zjape prazni i propadaju iz dana u dan. Kako je do požara došlo utvrđivat će se očevidom no kako je kuća napuštena a …

Objava Buknuo požar u devastiranoj i napuštenoj kući na obali Kupe – intervenirali vatrogasci i ugasili ga, utvrđuje se uzrok pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Vatrogasci su interevenirali na gašenju požara devastirane kuće u Gajevoj ulici koja se nalazi na obali Kupe tik kod banijanskog mosta, nekadašnje raskošne palače, a danas još jednog u nizu rugla koji zjape prazni i propadaju iz dana u dan.

Kako je do požara došlo utvrđivat će se očevidom no kako je kuća napuštena a u njoj povremeno borave beskućnici, moguće je da je do požara došlo zbog neopreznosti “stanara”.

Ova je kuća, podsjetimo, već postala opasna i za prolaznike pa je preventivno uklonjena skulptura lava s pročelja. Ova je nekretnina, podsjetimo, bila nacionalizirana još 1959. godine, a već je godinama u postupku utvrđivanja vlasništva pa kao i brojne druge u tom statusu – sve više propada.

KAportal.hr

Objava Buknuo požar u devastiranoj i napuštenoj kući na obali Kupe – intervenirali vatrogasci i ugasili ga, utvrđuje se uzrok pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/buknuo-pozar-u-devastiranoj-i-napustenoj-kuci-na-obali-kupe-intervenirali-vatrogasci-i-ugasili-ga/feed/ 2
Karlovački bejzbolaši nakon nove pobjede nad Zagrebom (9:6) došli na vrh srednjoeuropske Interlige http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-nakon-nove-pobjede-nad-zagrebom-96-dosli-na-vrh-srednjoeuropske-interlige/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-nakon-nove-pobjede-nad-zagrebom-96-dosli-na-vrh-srednjoeuropske-interlige/#respond Sun, 27 May 2018 13:01:38 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323898 Bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 i u drugom su susretu ovog vikenda slavili protiv Zagreba. Nakon jučerašnjih 13:6, Karlovčani su danas pobijedili s nešto skromnijih 9:6, iako prave neizvjesnosti u susretu nije bilo. Domaći igrači kontrolirali su utakmicu cijelim tijekom i zasluženo došli do novih bodova, u susretu u kojem treba istaknuti home run udarac Aranđelovića …

Objava Karlovački bejzbolaši nakon nove pobjede nad Zagrebom (9:6) došli na vrh srednjoeuropske Interlige pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Oliver Švob

Bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 i u drugom su susretu ovog vikenda slavili protiv Zagreba. Nakon jučerašnjih 13:6, Karlovčani su danas pobijedili s nešto skromnijih 9:6, iako prave neizvjesnosti u susretu nije bilo. Domaći igrači kontrolirali su utakmicu cijelim tijekom i zasluženo došli do novih bodova, u susretu u kojem treba istaknuti home run udarac Aranđelovića za dva boda.

Karlovački bejzbolaši ovom pobjedom sada su na vrhu ljestvice srednjoeuropske Interlige s omjerom 8-6. Splitska Nada nakon dvostrukog slavlja ovog vikenda protiv slovačkog Apolla iz Bratislave ima omjer 7-5, a s dvije pobjede u plusu bit će i pobjednik susreta Budapest Reds – Vindija Varaždin, čiji rezultat nismo još uspjeli saznati. Poraženi iz tog susreta i Slovaci su “na nuli” (Slovaci sa 6-6, a poraženi u ogledu Mađara i Varaždinaca bit će na 5-5), dok je Zagreb s dva karlovačka poraza vjerojatno i teoretski ispao iz konkurencije za final four, jer sada ima omjer 4-10.

Sljedeće utakmice Interlige Karlovčane očekuju tek 16. i 17. lipnja kada gostuju u Budimpešti, no već ovog četvrtka, 31. svibnja, s početkom u 15 sati, na igralištu “4 rijeke” u Grabriku, u utakmici domaćeg prvenstva dočekuju zagrebačku Medvednicu.

KAŠonline

Objava Karlovački bejzbolaši nakon nove pobjede nad Zagrebom (9:6) došli na vrh srednjoeuropske Interlige pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-nakon-nove-pobjede-nad-zagrebom-96-dosli-na-vrh-srednjoeuropske-interlige/feed/ 0
FOTO GALERIJA Stari grad Ribnik ponovo kulisa za snimanje filma – posao kao statisti odradili Dubovački streličari http://kaportal.rtl.hr/stari-grad-ribnik-ponovo-kulisa-za-snimanje-filma-uloge-kao-statisti-dobili-brojni-karlovcani/ http://kaportal.rtl.hr/stari-grad-ribnik-ponovo-kulisa-za-snimanje-filma-uloge-kao-statisti-dobili-brojni-karlovcani/#respond Sun, 27 May 2018 11:58:53 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323888 Streličarski klub Dubovac, poznatiji kao Dubovački streličari, u Ribniku i tamošnjem starom gradu iz 13. stoljeća sudjelovali su u snimanju novog projekta Hrvatske radio televizije. Tamo se snima dokumentarna serija “Doba uskoka”, a ekipa je predvođena scenaristom i redateljem Božidarom Domagojem Burićem . Kroz niz projekata HRT-a u kojima su Dubovački streličari sudjelovali ( „Republika“ …

Objava FOTO GALERIJA Stari grad Ribnik ponovo kulisa za snimanje filma – posao kao statisti odradili Dubovački streličari pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Streličarski klub Dubovac, poznatiji kao Dubovački streličari, u Ribniku i tamošnjem starom gradu iz 13. stoljeća sudjelovali su u snimanju novog projekta Hrvatske radio televizije. Tamo se snima dokumentarna serija “Doba uskoka”, a ekipa je predvođena scenaristom i redateljem Božidarom Domagojem Burićem .

Kroz niz projekata HRT-a u kojima su Dubovački streličari sudjelovali ( „Republika“ – priča o Dubrovačkoj republici, „Alka“ – priča o sinjskim alkarima itd.) dokazali su kvalitetu izvedbe što im je osiguralo poziv na sudjelovanje i u ovom projektu. Dubovački streličari su pritom sudjelovali kao kaskaderi u zahtjevnim scenama borbe turskih vojnika i uskoka prilikom osvajanja utvrde.

– Na snimanju akcijskih scena okršaja turskih vojnika, uskoka i habsburgovaca u utvrdi Ribniku koje se odvijalo od od 24. do 26. svibnja bilo je uključeno 26 karlovčana.
Dubovački streličari poznati su na području Hrvatske radi sudjelovanja u mnogim oživljavanjima hrvatskih povijesnih događanja. Sudjelovanjem u jedinstvenoj scenskoj priredbio „Legenda o Picokima“ sudjelovali su u snimanju istoimenog dokumentarnog filma i time postali dio stalnog postava Muzeja u gradu Đurđevcu, kažu nam streličari.

KAportal.hr

Objava FOTO GALERIJA Stari grad Ribnik ponovo kulisa za snimanje filma – posao kao statisti odradili Dubovački streličari pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/stari-grad-ribnik-ponovo-kulisa-za-snimanje-filma-uloge-kao-statisti-dobili-brojni-karlovcani/feed/ 0
Policija uhitila petero krijumčara ljudima: Prevozili 48 osoba kojima su obećali ilegalni izlazak iz RH http://kaportal.rtl.hr/policija-uhitila-petero-krijumcara-ljudima-prevozili-48-osoba-kojima-su-obecali-ilegalni-izlazak-iz-rh/ http://kaportal.rtl.hr/policija-uhitila-petero-krijumcara-ljudima-prevozili-48-osoba-kojima-su-obecali-ilegalni-izlazak-iz-rh/#respond Sun, 27 May 2018 10:27:43 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323851 Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili kriminalističko istraživanje nad 42 i 48-godišnjim državljanima Rumunjske, 36-godišnjim državljaninom Pakistana te 34 i 36-godišnjim državljanima Iraka, javlja MUP.  Naime, policijski …

Objava Policija uhitila petero krijumčara ljudima: Prevozili 48 osoba kojima su obećali ilegalni izlazak iz RH pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili kriminalističko istraživanje nad 42 i 48-godišnjim državljanima Rumunjske, 36-godišnjim državljaninom Pakistana te 34 i 36-godišnjim državljanima Iraka, javlja MUP. 

Naime, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su 25. svibnja u 18:20 sati u mjestu Gređani, općina Topusko zaustavili dva osobna vozila rumunjskih registracijskih oznaka. Vozilima su upravljali 48-godišnji i 42 godišnji državljani Rumunjske i u njima prevozili ukupno 24 državljana Afganistana koji su prethodno ilegalno pješice iz Bosne i Hercegovine, prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Sumnja se da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili da će navedenim državljanima Afganistana omogućiti da ilegalno izađu s teritorija RH i uđu na teritorij Europske unije.

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su 26. svibnja oko 1:15 sati u mjestu Žirovac, općina Dvor, zaustavili teretno vozilo belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak te kao suvozač 34-godišnjak, obojica državljani Iraka. Odmah potom su zaustavili drugo teretno vozilo također belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Pakistana, čijim pregledom tovarnog prostora su zatečena 24 državljana Irana. Sumnja se da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorili da će navedenim stranim državljanima pomoći i omogućiti da ilegalno izađu s teritorija RH i uđu na teritorij druge države članice EU. Osumnjičeni državljani Iraka su bili u svojstvu tzv. prethodnice, kako bi 36-godišnjem državljaninu Pakistana javljali o mogućim policijskim ophodnjama i drugim zaprekama koje se nalaze na ruti prijevoza.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svih petero osumnjičenih je uz kaznene prijave za spomenuta kaznena djela predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Vijesti.rtl.hr

Objava Policija uhitila petero krijumčara ljudima: Prevozili 48 osoba kojima su obećali ilegalni izlazak iz RH pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/policija-uhitila-petero-krijumcara-ljudima-prevozili-48-osoba-kojima-su-obecali-ilegalni-izlazak-iz-rh/feed/ 0
Provaljeno u stan na Švarči – nepoznati lopov 57-godišnjakinji ukrao nakit vrijedan 19 tisuća kuna http://kaportal.rtl.hr/provaljeno-u-stan-na-svarci-nepoznati-lopov-57-godisnjakinji-ukrao-nakit-vrijedan-19-tisuca-kuna/ http://kaportal.rtl.hr/provaljeno-u-stan-na-svarci-nepoznati-lopov-57-godisnjakinji-ukrao-nakit-vrijedan-19-tisuca-kuna/#respond Sun, 27 May 2018 07:28:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323838 Na čak 19 tisuća kuna procijenjena je materijalna šteta koju je u provali u svoj stan imala 57-godišnja Karlovčanka. U stanu u gradskoj četvrti Švarča nije boravila od 21. do 25. svibnja pa se njezin dom našao na meti nepoznatog lopova koji je ušao u stan i ukrao joj nakit. Policija je napravila očevid i …

Objava Provaljeno u stan na Švarči – nepoznati lopov 57-godišnjakinji ukrao nakit vrijedan 19 tisuća kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Na čak 19 tisuća kuna procijenjena je materijalna šteta koju je u provali u svoj stan imala 57-godišnja Karlovčanka.

U stanu u gradskoj četvrti Švarča nije boravila od 21. do 25. svibnja pa se njezin dom našao na meti nepoznatog lopova koji je ušao u stan i ukrao joj nakit.

Policija je napravila očevid i provodi kriminalističko istraživanje koje bi trebalo dovesti do počinitelja.

KAportal.hr

Objava Provaljeno u stan na Švarči – nepoznati lopov 57-godišnjakinji ukrao nakit vrijedan 19 tisuća kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/provaljeno-u-stan-na-svarci-nepoznati-lopov-57-godisnjakinji-ukrao-nakit-vrijedan-19-tisuca-kuna/feed/ 0
U prijateljskom ogledu rukometaši Dubovac Gaze svladali reprezentaciju Hrvatske za gluhe rezultatom 34:29 http://kaportal.rtl.hr/u-prijateljskom-ogledu-rukometasi-dubovac-gaze-svladali-reprezentaciju-hrvatske-za-gluhe-rezultatom-3429/ http://kaportal.rtl.hr/u-prijateljskom-ogledu-rukometasi-dubovac-gaze-svladali-reprezentaciju-hrvatske-za-gluhe-rezultatom-3429/#respond Sun, 27 May 2018 07:20:26 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323786 Rukometaši Dubovac Gaze odigrali su u Jastrebarskom prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Hrvatske za gluhe, u sklopu priprema reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu za gluhe, koje se od 12. do 22. lipnja održava u Brazilu. Hrvatska reprezentacija gluhih godinama je jedna od najtrofejnijih reprezentacija svijeta pa i ove godine ima velika očekivanja. Valja napomenuti da …

Objava U prijateljskom ogledu rukometaši Dubovac Gaze svladali reprezentaciju Hrvatske za gluhe rezultatom 34:29 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Rukometaši Dubovac Gaze odigrali su u Jastrebarskom prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Hrvatske za gluhe, u sklopu priprema reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu za gluhe, koje se od 12. do 22. lipnja održava u Brazilu. Hrvatska reprezentacija gluhih godinama je jedna od najtrofejnijih reprezentacija svijeta pa i ove godine ima velika očekivanja. Valja napomenuti da za reprezentaciju igra i Karlovčanin Šagovac.

U zanimljivom ogledu, rukometaši Dubovac Gaze bili su bolji rezultatom 34:29.

KAŠonline

 

Objava U prijateljskom ogledu rukometaši Dubovac Gaze svladali reprezentaciju Hrvatske za gluhe rezultatom 34:29 pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-prijateljskom-ogledu-rukometasi-dubovac-gaze-svladali-reprezentaciju-hrvatske-za-gluhe-rezultatom-3429/feed/ 0