KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Fri, 17 Aug 2018 19:35:48 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 VIDEO: Kroz Hrvatsku uz pomoć YouTubea – Internetom kruže snimke s uputama za ilegalne prolaske kroz Hrvatsku http://kaportal.rtl.hr/video-kroz-hrvatsku-uz-pomoc-youtubea-internetom-kruze-snimke-s-uputama-za-ilegalne-prolaske-kroz-hrvatsku/ http://kaportal.rtl.hr/video-kroz-hrvatsku-uz-pomoc-youtubea-internetom-kruze-snimke-s-uputama-za-ilegalne-prolaske-kroz-hrvatsku/#respond Fri, 17 Aug 2018 19:35:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334834 Policija je u Istri i Lici privela krijumčare 72-oje migranata. Otkrivamo kako ilegalni migranti pokušaju prijeći Hrvatsku. Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Kroz Hrvatsku uz pomoć YouTubea – Internetom kruže snimke s uputama za ilegalne prolaske kroz Hrvatsku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Policija je u Istri i Lici privela krijumčare 72-oje migranata. Otkrivamo kako ilegalni migranti pokušaju prijeći Hrvatsku.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Kroz Hrvatsku uz pomoć YouTubea – Internetom kruže snimke s uputama za ilegalne prolaske kroz Hrvatsku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-kroz-hrvatsku-uz-pomoc-youtubea-internetom-kruze-snimke-s-uputama-za-ilegalne-prolaske-kroz-hrvatsku/feed/ 0
VIDEO Bajaga za RTL poručio iz Varaždina: Da me sutra zovu u Karlovac, došao bih bez razmišljanja http://kaportal.rtl.hr/video-bajaga-za-rtl-porucio-iz-varazdina-da-me-sutra-zovu-u-karlovac-dosao-bi-bez-razmisljanja/ http://kaportal.rtl.hr/video-bajaga-za-rtl-porucio-iz-varazdina-da-me-sutra-zovu-u-karlovac-dosao-bi-bez-razmisljanja/#respond Fri, 17 Aug 2018 18:36:09 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334829 Špancirfestu ove godine i neočekivana reklama – nikad više članaka i pritisaka zbog izvođača. Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO Bajaga za RTL poručio iz Varaždina: Da me sutra zovu u Karlovac, došao bih bez razmišljanja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Špancirfestu ove godine i neočekivana reklama – nikad više članaka i pritisaka zbog izvođača.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO Bajaga za RTL poručio iz Varaždina: Da me sutra zovu u Karlovac, došao bih bez razmišljanja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-bajaga-za-rtl-porucio-iz-varazdina-da-me-sutra-zovu-u-karlovac-dosao-bi-bez-razmisljanja/feed/ 0
Dugorešanin sjekirom provalio u stan u Kasaru i pobjegao s “mršavim” plijenom – upravo su mu zbog toga presudili http://kaportal.rtl.hr/dugoresanin-sjekirom-provalio-u-stan-u-kasaru-i-pobjegao-s-mrsavim-plijenom-upravo-su-mu-zbog-toga-presudili/ http://kaportal.rtl.hr/dugoresanin-sjekirom-provalio-u-stan-u-kasaru-i-pobjegao-s-mrsavim-plijenom-upravo-su-mu-zbog-toga-presudili/#respond Fri, 17 Aug 2018 17:40:20 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=332792 Muškarac iz Duge Rese u dobi od 33 godine proglašen je krivim i osuđen nepravomoćno na šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne koja se neće primijeniti ako ne ponovi kazneno djelo u periodu od dvije godine od pravomoćnosti. On je u veljači svojem sugrađaninu u Kasaru sjekirom provalio u stan i ukrao glazbenu liniju marke Sony, …

Objava Dugorešanin sjekirom provalio u stan u Kasaru i pobjegao s “mršavim” plijenom – upravo su mu zbog toga presudili pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Muškarac iz Duge Rese u dobi od 33 godine proglašen je krivim i osuđen nepravomoćno na šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne koja se neće primijeniti ako ne ponovi kazneno djelo u periodu od dvije godine od pravomoćnosti. On je u veljači svojem sugrađaninu u Kasaru sjekirom provalio u stan i ukrao glazbenu liniju marke Sony, dva upaljača i dva vojnička noža, sve ukupne vrijednosti oko 700 kuna.

Muškarac je do sada neosuđivan, pa mu je ta činjenica išla u prilog kao olakotna okolnost za određivanje kazne, za ovo kazneno djelo maksimalna je tri godine.

– Sud je isto tako stava kako se u ovom slučaju kazna zatvora ne treba izvršavati, cijeneći da je vrijednost ukradenih stvari mala, već će se svrha kažnjavanja postići i izrečenom uvjetnom osudom, na način da kazna zatvora neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od dvije godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo – smatra sud.

Obvezao je okrivljenika da oštećenom Dugorešaninu isplati 700 kuna, koliku mu je štetu počinio krađom, a morat će platiti i 300 kuna sudskih troškova.

KAportal.hr

Objava Dugorešanin sjekirom provalio u stan u Kasaru i pobjegao s “mršavim” plijenom – upravo su mu zbog toga presudili pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dugoresanin-sjekirom-provalio-u-stan-u-kasaru-i-pobjegao-s-mrsavim-plijenom-upravo-su-mu-zbog-toga-presudili/feed/ 0
Grad raspisao natječaj za ovogodišnji adventski program http://kaportal.rtl.hr/grad-raspisao-natjecaj-za-ovogodisnji-adventski-program/ http://kaportal.rtl.hr/grad-raspisao-natjecaj-za-ovogodisnji-adventski-program/#respond Fri, 17 Aug 2018 16:02:29 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334801 Grad Karlovac je raspisao javni poziv udrugama za odabir programa “Adventskih događanja 2018.” u sklopu manifestacije “Božićno novogodišnja događanja 2018./2019.” Javni poziv je otvoren od 17.8 do 21.9. 2018. Javnim pozivom traži se provedba programa koja će uključivati kulturne, umjetničke, obrazovne, zabavne, animacijske i druge slične aktivnosti. Prijedlog programu mogu podnijeti udruge civilnog društva koje …

Objava Grad raspisao natječaj za ovogodišnji adventski program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Grad Karlovac je raspisao javni poziv udrugama za odabir programa “Adventskih događanja 2018.” u sklopu manifestacije “Božićno novogodišnja događanja 2018./2019.” Javni poziv je otvoren od 17.8 do 21.9. 2018.

Javnim pozivom traži se provedba programa koja će uključivati kulturne, umjetničke, obrazovne, zabavne, animacijske i druge slične aktivnosti. Prijedlog programu mogu podnijeti udruge civilnog društva koje u Registru udruga imaju upisano obavljanje djelatnosti iz područja zabave, kulture, obrazovanja, umjetnosti i/ili organizacije slobodnih aktivnosti.

Budući program ovogodišnjeg adventa može biti djelo koje je prijavitelj Programa ili zajednički Program više udruga koji će biti prijavljen od strane jednog prijavitelja.

Prijedlozi o adventskom programu dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima koji su zajedno s uputama dostupni na mrežnim stranicama www.karlovac.hr

Prijava prijedloga Programa s cjelokupnom dokumentacijom se dostavlja preporučanom poštom ili osobnom predajom u Pisarnici Grada Karlovca na adresi: Banjavčićeva 9, 47 000 Karlovac, uz naznaku “Javni poziv za odabir programa “Adventskih događanja 2018″ -NE OTVARATI”.

Nakon zaprimljenih svih prijedloga i dokumenata, Grad će putem Povjerenstva kojeg imenuje Gradonačelnik Grada Karlovca, odabrati jedan prijedlog Adventa i sklopiti ugovor s jednim prijaviteljem koji će biti oragnizator  provedbe Programa.

Grad Karlovac će provedbu odabranog Programa financirati s iznosom od najviše 250.000 kuna.

KAportal. hr

Objava Grad raspisao natječaj za ovogodišnji adventski program pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/grad-raspisao-natjecaj-za-ovogodisnji-adventski-program/feed/ 0
Nakon zabrane Bajage i odbijanja Hladnog piva, 3. rujan na Danima piva ipak neće biti bez izvođača – stiže Opća opasnost http://kaportal.rtl.hr/nakon-zabrane-bajage-i-odbijanja-hladnog-piva-3-rujan-na-danima-piva-ipak-nece-biti-bez-izvodaca-stize-opca-opasnost/ http://kaportal.rtl.hr/nakon-zabrane-bajage-i-odbijanja-hladnog-piva-3-rujan-na-danima-piva-ipak-nece-biti-bez-izvodaca-stize-opca-opasnost/#respond Fri, 17 Aug 2018 14:14:07 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334820 Nakon što je Bajagi zabranjen nastup na Danima piva, a potom Hladno pivo odbilo nastupiti kao zamjena, organizatori karlovačkog pivskog sajma konačno su pronašli izvođača koji će nastupiti 3. rujna. To će biti, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Dana piva, bend Opća opasnost iz Županje. – Ne brinite! I 3.9. imate besplatni koncert na …

Objava Nakon zabrane Bajage i odbijanja Hladnog piva, 3. rujan na Danima piva ipak neće biti bez izvođača – stiže Opća opasnost pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon što je Bajagi zabranjen nastup na Danima piva, a potom Hladno pivo odbilo nastupiti kao zamjena, organizatori karlovačkog pivskog sajma konačno su pronašli izvođača koji će nastupiti 3. rujna.

To će biti, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Dana piva, bend Opća opasnost iz Županje.

– Ne brinite! I 3.9. imate besplatni koncert na Danima piva! U Karlovac dovodimo Opću opasnost! Tko sve dolazi, stoji na Facebooku.

I dok fanovi Opće opasnosti jedva čekaju da 3. rujan i zabavu na desnoj obali Korane u Karlovcu, većina Karlovčana žali što je njihov grad postao “grad slučaj” o kojem su se svi nacionalni ali i regionalni mediji raspisali u negativnom kontekstu i prozivaju ga kao netolerantnu sredinu.

KAportal.hr

Objava Nakon zabrane Bajage i odbijanja Hladnog piva, 3. rujan na Danima piva ipak neće biti bez izvođača – stiže Opća opasnost pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nakon-zabrane-bajage-i-odbijanja-hladnog-piva-3-rujan-na-danima-piva-ipak-nece-biti-bez-izvodaca-stize-opca-opasnost/feed/ 0
Tko može – pravac more: Za vikend sunčano i toplo, u unutrašnjosti su mogući ljetni pljuskovi http://kaportal.rtl.hr/tko-moze-pravac-more-za-vikend-suncano-i-toplo-u-unutrasnjosti-su-moguci-ljetni-pljuskovi/ http://kaportal.rtl.hr/tko-moze-pravac-more-za-vikend-suncano-i-toplo-u-unutrasnjosti-su-moguci-ljetni-pljuskovi/#respond Fri, 17 Aug 2018 12:19:29 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334812 Ponovno se počelo lakše disati. Nagla promjena vremena koja je početkom ovog tjedna donijela je dugo očekivanu svježinu i jaku buru na Jadran. Čist i relativno suh zrak zamijenio je neugodnu sparinu. Osim toga, uz ugodnih 16 stupnjeva noću, primjerice u Zagrebu, osjetno je lakše spavati. U Lici je ovo druga prohladna noć na 12 celzijevih …

Objava Tko može – pravac more: Za vikend sunčano i toplo, u unutrašnjosti su mogući ljetni pljuskovi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ponovno se počelo lakše disati. Nagla promjena vremena koja je početkom ovog tjedna donijela je dugo očekivanu svježinu i jaku buru na Jadran. Čist i relativno suh zrak zamijenio je neugodnu sparinu. Osim toga, uz ugodnih 16 stupnjeva noću, primjerice u Zagrebu, osjetno je lakše spavati. U Lici je ovo druga prohladna noć na 12 celzijevih stupnjeva.

„Debela“ rosa, odnosno rosa od koje vam automobili ujutro izgledaju kao da ih je netko polio vodom,  oko blagdana Velike gospe u narodu sugerira kako je ljeto vidjelo svoj kraj. Iako  je vrlo izgledno da smo ljetne maksimume s prošlim pravim toplinskim valom postigli, vrućine se ipak nastavljaju. Naime, već danas na kopnu očekujemo tridesetice u hladu.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Prije novog pravog ljetnog suhog vremena, vikend donosi nešto nestabilnije vrijeme uz grmljavinske pljuskove, ali ne posvuda. Najveća vjerojatnost za njih u subotu je u unutrašnjosti Dalmacije i Lici i to već od sredine dana. Poslijepodne ih očekujemo lokalno u zapadnoj Slavoniji, na Kordunu, Banovini i u Posavini. Tek kasnije popodne i predvečer moguć je poneki pljusak i u Baranji.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u unutrašnjosti Istre i gorju ostaje suho uz malo oblaka lijepog vremena. U nedjelju slično. U zaobalju i Lici popodne pljuskovi, a tek rijetko poneki još duž Posavine koji zaluta iz susjedne Bosne i Hercegovine. Najviša dnevna temperatura u subotu bit će oko 30°, u nedjelju još malo toplije – do 32° u Baranji i Srijemu. Naravno, u Lici i Gorskom kotaru ugodnije- do 28°.  Umjeren sjeverac donosit će svježinu.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu pravo ljetno vrijeme. Vikend sunčan i vruć, oko 31° na sjevernom dijelu Jadrana, do 33° u makarskom primorju i na južnodalmatinskim otocima. U poslijepodnevnim je satima uz jaču naoblaku moguć kratkotrajan pljusak ili slaba kiša i to uglavnom oko Zadra, Šibenika i Makarske, rijetko i na dubrovačkom području. Ali to će biti pravi ljetni pljusak. Slobodno se sklonite do prvog suncobrana, bit će i više nego dovoljan. Osvježenje će u subotu ujutro donositi slaba bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar.

U nedjelju će pod sjevernim Velebitom zapuhati umjerena bura i proširiti se gotovo do juga zemlje i malo ojačati. Na udare jaku buru očekujemo u Velebitskom kanalu i Kvarneriću. Podno Biokova i južnog dijela Velebita ne očekuju se jaki udari.

Bit će to uvod u jedan vrući tjedan koji nas očekuje, ali detaljnije o tome donosimo već večeras u emisiji RTL Vrijeme u 19:30, odmah nakon RTLa Danas. Pišemo vam ponovno o vremenu već u ponedjeljak.

Vijesti.rtl.hr

Objava Tko može – pravac more: Za vikend sunčano i toplo, u unutrašnjosti su mogući ljetni pljuskovi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/tko-moze-pravac-more-za-vikend-suncano-i-toplo-u-unutrasnjosti-su-moguci-ljetni-pljuskovi/feed/ 0
Loši dani za alergičare: Zrak prepun peludi ambrozije i koprive, ima i peludi trave, trputca i pelina http://kaportal.rtl.hr/losi-dani-za-alergicare-zrak-prepun-peludi-ambrozije-i-koprive-ima-i-peludi-trave-trputca-i-pelina/ http://kaportal.rtl.hr/losi-dani-za-alergicare-zrak-prepun-peludi-ambrozije-i-koprive-ima-i-peludi-trave-trputca-i-pelina/#respond Fri, 17 Aug 2018 11:05:04 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334817 Špica je sezona ambrozije, a to nažalost znači probleme i tegobe za sve veći broj ljudi koji pati od alergije na pelud ovog izuzetno alergogenog korova. Osim ambrozije, u zraku su visoke količine i peludi koprive pa se i oni koji su alergični na ambroziju i oni koji su alergični na koprivu upozoravaju da se …

Objava Loši dani za alergičare: Zrak prepun peludi ambrozije i koprive, ima i peludi trave, trputca i pelina pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Špica je sezona ambrozije, a to nažalost znači probleme i tegobe za sve veći broj ljudi koji pati od alergije na pelud ovog izuzetno alergogenog korova.

Osim ambrozije, u zraku su visoke količine i peludi koprive pa se i oni koji su alergični na ambroziju i oni koji su alergični na koprivu upozoravaju da se narednih dana strogo pridržavaju terapije i po mogućnosti izbjegnu boravak na mjestima gdje su u doticaju s ovim biljkama.

U naredna četiri dana prema peludnoj prognozi službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, u zraku će biti i peludi trave, trputca i pelina, no u malim količinama pa se pripaziti trebaju samo najosjetljivije osobe.

KAportal.hr

Objava Loši dani za alergičare: Zrak prepun peludi ambrozije i koprive, ima i peludi trave, trputca i pelina pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/losi-dani-za-alergicare-zrak-prepun-peludi-ambrozije-i-koprive-ima-i-peludi-trave-trputca-i-pelina/feed/ 0
Mislio sam da si zaručena: Fotografijom gole guze uspjela otjerati dosadnjakovića http://kaportal.rtl.hr/mislio-sam-da-si-zarucena-fotografijom-gole-guze-uspjela-otjerati-dosadnjakovica/ http://kaportal.rtl.hr/mislio-sam-da-si-zarucena-fotografijom-gole-guze-uspjela-otjerati-dosadnjakovica/#respond Fri, 17 Aug 2018 10:31:31 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334814 Nekima ljudima zaista nije jasno da ‘ne’ znači ‘ne’, da je granica pređena i da bi bilo dosta. Takva je situacija zadesila djevojku kojoj je preko Instagrama dosađivao jedan muškarac. Unatoč tome što je bio svestan činjenice da se radi o zaručenoj djevojci, slao joj je poruke i nudio se ukoliko prekine sa zaručnikom. Dosađivao je sve do jednog trenutka kada …

Objava Mislio sam da si zaručena: Fotografijom gole guze uspjela otjerati dosadnjakovića pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nekima ljudima zaista nije jasno da ‘ne’ znači ‘ne’, da je granica pređena i da bi bilo dosta. Takva je situacija zadesila djevojku kojoj je preko Instagrama dosađivao jedan muškarac.

Unatoč tome što je bio svestan činjenice da se radi o zaručenoj djevojci, slao joj je poruke i nudio se ukoliko prekine sa zaručnikom. Dosađivao je sve do jednog trenutka kada je njezin zaručnik primio mobitel u ruke.

“Ako ikada prekinete, ja ću te oženiti. Ako i želiš neku akciju, javi mi se” rekao je dosadnjaković. Nakon toga, zaručnik se poslikao u tagama u kojima njegova stražnjica izgleda besprjekorno.

DosadnjakoviÄ na Redditu | Autor : RedditFoto: Reddit

“Otkud to? Mislio sam da si zaručena. Ili si za akciju o kojoj sam ti pričao?” reagirao je na sliku stražnjice nakon čega je sljedilo:

DosadnjakoviÄ na Redditu | Autor : RedditFoto: Reddit

Nakon ovoga, prestao je slati poruke, a kreativan je zaručnik završio na Redditu.

Vijesti.rtl.hr

Objava Mislio sam da si zaručena: Fotografijom gole guze uspjela otjerati dosadnjakovića pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/mislio-sam-da-si-zarucena-fotografijom-gole-guze-uspjela-otjerati-dosadnjakovica/feed/ 0
FOTO Uhvaćen još jedan krijumčar migranata – u kamiončiću 32-godišnji državljanin Italije nagurao i prevozio čak 59 ilegalaca http://kaportal.rtl.hr/uhvacen-jos-jedan-krijumcar-migranata-u-kamioncicu-drzavljanin-italije-32-prevozio-cak-59-ilegalaca/ http://kaportal.rtl.hr/uhvacen-jos-jedan-krijumcar-migranata-u-kamioncicu-drzavljanin-italije-32-prevozio-cak-59-ilegalaca/#respond Fri, 17 Aug 2018 10:07:31 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334803 Nastavlja se pritisak ilegalnih migranata na granicu Republike Hrvatske, odnosno Europske unije pa je nakon potjere i nesretnog stradavanja 50-godišnjeg krijumčara migranata jučer dolijao još jedan koji se bavi prebacivanjem migranata preko granice. Radi se, naime, o 32-godišnjem državljaninu Italije koji je jučer u teretnom automobilu talijanskih registracija u tovarnom prostoru vozio čak 59 stranih …

Objava FOTO Uhvaćen još jedan krijumčar migranata – u kamiončiću 32-godišnji državljanin Italije nagurao i prevozio čak 59 ilegalaca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto mup.hr

Nastavlja se pritisak ilegalnih migranata na granicu Republike Hrvatske, odnosno Europske unije pa je nakon potjere i nesretnog stradavanja 50-godišnjeg krijumčara migranata jučer dolijao još jedan koji se bavi prebacivanjem migranata preko granice.

Radi se, naime, o 32-godišnjem državljaninu Italije koji je jučer u teretnom automobilu talijanskih registracija u tovarnom prostoru vozio čak 59 stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Uhvaćen je u Kapeli Koreničkoj pa i uhićen zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

KAportal.hr

Objava FOTO Uhvaćen još jedan krijumčar migranata – u kamiončiću 32-godišnji državljanin Italije nagurao i prevozio čak 59 ilegalaca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/uhvacen-jos-jedan-krijumcar-migranata-u-kamioncicu-drzavljanin-italije-32-prevozio-cak-59-ilegalaca/feed/ 0
VIDEO: Otkrivamo koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare – većina ih pada na testu kočnica http://kaportal.rtl.hr/video-otkrivamo-koji-se-automobili-najvise-a-koji-najmanje-kvare-vecina-ih-pada-na-testu-kocnica/ http://kaportal.rtl.hr/video-otkrivamo-koji-se-automobili-najvise-a-koji-najmanje-kvare-vecina-ih-pada-na-testu-kocnica/#respond Fri, 17 Aug 2018 09:12:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=334773 Koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare? Na pitanje koje zanima sve, donosimo i odgovor. Centar za vozila Hrvatske napravio je analizu svih automobila koji su u 2017. bili na tehničkom pregledu. Bilo ih je više od dva milijuna, a zabrinjavajuće zvuči podatak da je većina auta koji tehnički nisu prošli iz prve – pala na kočnicama. Postoje …

Objava VIDEO: Otkrivamo koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare – većina ih pada na testu kočnica pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare? Na pitanje koje zanima sve, donosimo i odgovor. Centar za vozila Hrvatske napravio je analizu svih automobila koji su u 2017. bili na tehničkom pregledu.

Bilo ih je više od dva milijuna, a zabrinjavajuće zvuči podatak da je većina auta koji tehnički nisu prošli iz prve – pala na kočnicama.

Postoje dvije vrste vlasnika automobila. Oni koji se kunu da je marka njihovog automobila najbolja na svijetu, i oni drugi koji bi ga najradije smrskali čekićem. Koliko god izbor automobila bio i stvar sreće – ima nešto i u statistici.

Prošle godine na tehničkom pregledu bilo je nešto više od dva milijuna vozila. Ono što zabrinjava je da je svako četvrto vozilo bilo – neispravno.

“Ako ćemo to gledati po kategorijama onda smo po markama proizvođača onda nekako najveću pouzdanost utvrđuje se na automobilima proizvođača ToyoteBMW-aMercedesa i Volva. Najlošije rezultate, na žalost, postižu automobili proizvođača ZastaveRovera i nekih drugih”, otkrio nam je Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

To vrijedi za vozila starija od deset godina kojih je u Hrvatskoj najviše. A kada su u pitanju novi automobili, do 50.000 kilometara, najmanje kvarova zabilježeno je kodMazdeToyoteNissana i Audija.

Ono na što bi trebalo obratiti najveću pozornost – najviše se kvari. “Od ukupnog broja utvrđenih nedostataka na 400-tinjak tisuća vozila 28 posto otprilike otpada na nedostatke koji su pronađeni na kočnom sustavu”, ističe Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Stari smo kao nacija, a takvi su nam i automobili. “Možda je zgodno za napomenuti da je prosječna starost hrvatskog voznog parka gotovo 14 godina.”

Kad je prva registracija u pitanju bilo bi nekako za očekivati da je riječ o novim automobilima, no to kod nas nije tako. Čak 60 posto automobila su rabljeni i stariji od sedam godina.

I najčešće su dizelaši. Dok ih se Europa želi riješiti mi ih uvozimo. Čak 87 posto automobila koji su u Hrvatskoj registrirani prvi puta su oni sa dizel motorom.

Omiljeni automobil u Hrvatskoj je dobri stari Golf odnosno VW. Ima ih čak preko 180.000.

To bi otprilike bilo osam puta više nego automobila marke BMW, četiri puta više negoAudija i Mercedesa i duplo više nego automobila marke Fiat.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Otkrivamo koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare – većina ih pada na testu kočnica pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-otkrivamo-koji-se-automobili-najvise-a-koji-najmanje-kvare-vecina-ih-pada-na-testu-kocnica/feed/ 0