KAportal Razjareni farmer mu s repetiranim pištoljem upao u dvorište i zaprijetio: Vrati mi ovce ili novce - ili ću te ubiti | Karlovački informativni web portal

Razjareni farmer mu s repetiranim pištoljem upao u dvorište i zaprijetio: Vrati mi ovce ili novce – ili ću te ubiti

foto: Pixabay.com

Muškarac iz Krnjaka proglašen je krivim zbog teških prijetnji ubojstvom poznaniku u Bariloviću kojega je optužio da mu je ukrao nekoliko janjaca i jedno jare, te mu mora platiti odštetu od 5.000 kuna. Ranije je u kaznenom postupku također proglašen krivim zbog prijetnji te je osuđen na pet mjeseci zatvora. Obje presude su nepravomoćne.

Oštećeni navodi da mu je Krnjačanin došao u dvorište, uperio mu pištolj u glavu, repetirao ga i prijetećim glasom kazao kako će ga ubiti i da ima rok od 15 dana da mu vrati janjce i jedno jare ili novce. Tvrdi da su njegove optužbe bile neutemeljene da mu je ukrao životinje, a zbog njih je triput išao na hitnu medicinsku pomoć, jer je pretrpio bol radi povrede časti i ugleda.

Kaže da je dobio injekcije za smirenje, bojao se za djecu, nije mogao spavati, sanjao je gadno, hodao je po noći, pio tablete za smirenje. I danas se prestraši kad negdje nešto šušne. Tražio je 30.000 kuna odštete, ali je sud smatrao da će i 5.000 biti dovoljno.

  • KAportal.hr

  • Odgovori