KAportal Europski dan bez poginulih na cestama u Karlovačkoj županiji, srećom, prošao baš tako | Karlovački informativni web portal

Europski dan bez poginulih na cestama u Karlovačkoj županiji, srećom, prošao baš tako

foto: www.karlovacka.policija.hr

Europski dan bez poginulih na cestama EDWARD u Karlovačkoj županiji, srećom, prošao je baš tako. Dogodile su se, doduše, jučer tri prometne nesreće: jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

– Podsjećamo da je Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL – mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD – (European Day Without A Road Death). Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu, te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova, poručili su iz PU karlovačke, napomenuvši kako je svrha projekta da svi sudionici u prometu kritički promisle, makar i na par minuta, o rizicima s kojima se suočavaju i kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

KAportal.hr

  • Odgovori