KAportal EP futsal: Srčane Hrvatice svladale favorizirane Šveđanke 3:2, na putu do završnice još samo svjetske viceprvakinje! | Karlovački informativni web portal

EP futsal: Srčane Hrvatice svladale favorizirane Šveđanke 3:2, na putu do završnice još samo svjetske viceprvakinje!

U zaista odličnoj atmosferi koju su stvorili hrvatski, ali i švedski navijači, hrvatske malonogometašice postigle su izuzetno vrijednu pobjedu u drugom kolu skupine 2 glavne faze povijesnog prvog EP u futsalu za žene. Svladale su ekipu Švedske, zemlje poznate po iznimnim ulaganjima u ženski sport i velikom interesu i uspjesima u ženskom nogometu.

Srčane Hrvatice zaista su dale sve od sebe, borile su se do iznemoglosti i ostavile sve što su imale na parketu i za to su i nagrađene, iako je nakon prvog poluvremena izgledalo da bi moglo biti upravo suprotno. Naime, igračice Hrvatske u prvom dijelu tri puta su pogađale okvir gola (jednom su to učinile i Šveđanke), da bi samo sedam sekundi prije odmora pogotkom Olofsson Hjelm gošće došle u vodstvo i šokirale domaću ekipu. Drugo poluvrijeme gotovo da nije ni počelo, a Varli je već povisila na 2:0 i činilo se da su Hrvatice potpuno demoralizirane, ali pronašle su snagu i volju i nošene publikom napravile velik preokret.

Prvo je u 23. minuti Tomislava Matijević smanjila na 2:1, a Tihana Nemčić u 27. minuti izazvala je erupciju oduševljenja izjednačujućim pogotkom. Igralo se izjednačeno od tog trenutka, nešto više inicijative imale su Šveđanke, no u 37. minuti Tomislava Matijević svojim je već šestim pogotkom na turniru donijela Hrvatskoj pobjedu 3:2. Do kraja susreta probale su Šveđanke i bez vratarke nešto učiniti, ali nije bilo vremena i na parketu karlovačke dvorane nastalo je ogromno slavlje.

  • U prvoj utakmici dana Rusija je vrlo lako svladala Sloveniju sa 5:0.

    Prije posljednje kola, koje se igra u subotu, iz borbe za Final Four ispale su Šveđanke i Slovenke. O svemu će, dakle, odlučiti utakmica Hrvatske i Rusije koja se igra u subotu u 19 sati u, nadamo se, još ispunjenijoj i glasnijoj ŠSD Mladost. Hrvatska ima 6 bodova, a Rusija 4 pa našima “igra” i neodlučen rezultat, ali ne treba zaboraviti da su Ruskinje aktualne svjetske viceprvakinje i u svojoj ekipi imaju nekoliko top svjetskih igračica, na čelu s Aleksandrom Samorodovom, višestruko nominiranom za najbolju malonogometašicu svijeta.

    Bit će to utakmica koja bi i najskeptičnije trebala razuvjeriti po pitanju kvalitete ženskog futsala i koju ne treba propustiti.

    KAŠonline

     

  • Odgovori