KAportal Dvojica Dugorešana inscenirala prometnu nesreću: Pokušali su od osiguranja izvući 100.000 kuna, a sada im prijeti zatvor | Karlovački informativni web portal

Dvojica Dugorešana inscenirala prometnu nesreću: Pokušali su od osiguranja izvući 100.000 kuna, a sada im prijeti zatvor

Protiv dvojice Dugorešana, jednog u dobi od 32 godine, a drugog u dobi od 39 godina, Općinsko državno odvjetništvo je ovih dana podiglo optužnice zbog pokušaja prijevare osiguravajućeg društva za više od 100.000 kuna.

Oni su, tvrdi se u optužnici, u namjeri da se osobno okoriste, prvookrivljeni kao vozač VW Passata i drugookrivljeni kao vozač dostavnog vozila Caddy, inscenirali prometnu nesreću na način da su navedena vozila postavili u poziciju koja je trebala potvrditi njihov međusobni kontakt i prometnu nesreću, nakon čega su podnijeli zahtjeve za naknadu štete osiguravajućem društvu, navodeći da su sva oštećenja na njihovim vozilima posljedica te prometne nesreće, iako su znali da to nije istina i da oštećenja ne potječu iz ovog događaja.

Prvookrivljenik je prijavio štetu na 65.528 kn, a drugookrivljeni na 36.853 kune, ali im osiguravajuće društvo štetu nije priznalo, zbog sumnje u istinitost.

  • Prvookrivljeni je na ispitivanju porekao lažiranje navodeći da je kobnoga jutra vozio iz Belavića po obilaznici te skrenuo prema Juranovom brdu u namjeri da dođe do pekare. Išao je nizbrdicom u desni zavoj koji nije bio pregledan a cesta zaleđena, te je tamo naletio na drugo vozilo u koje se zabio. Navodi da je auto bio kao nov prije nesreće i imao je kasko policu osiguranja koju je odmah aktivirao. Drugookrivljeni se nije držao ove verzije, već se na ispitivanju branio šutnjom.

    No, predmet su proanalizirali i stručnjaci vještaci za prometno-tehnička vještačenja Centra Ivan Vučetić koji su zaključili da su oštećenja na vozilima različita po svojem intenzitetu i položaju, te da nisu mogla nastati u međusobnom sudaru. Smatraju da su oštećenja na Passatu nastala u udaru u čvrstu fiksnu ili pokretnu prepreku ne višu od 75 cm, a na na Caddyju u prepreku visine do 35 cm. Osim toga, na mjestu događaja tijekom policijskog događaja nije bilo tragova kočenja.

    Odvjetništvo zaključuje da je dvojac lažirao nesreću kako bi se materijalno okoristio pa optužnicu smatraju opravdanom i utemeljenom na zakonu.

    KAportal.hr

  • Odgovori