KAportal DVD Belavići za 60. rođendan obnovio vatrogasni dom - uz svečani mimohod predstavili i brošuru o radu društva | Karlovački informativni web portal

DVD Belavići za 60. rođendan obnovio vatrogasni dom – uz svečani mimohod predstavili i brošuru o radu društva

Mnoštvo vatrogasaca i članova prijateljskih vatrogasnih društava iz susjednih općina i gradova te iz Slovenije, okupilo se jučer na obilježavanju 60. obljetnice i kontinuiranog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belavići.

Obilježavanje 60.rođendana vatrogasci iz Belavića otpočeli su svečanim mimohodom kroz mjesto, potom su nazočni bili svetoj misi u crkvi Svetog Petra, a na kraju je održana svečana sjednica na kojoj su se prisjetili početaka rada te najzaslužnije nagradili priznanjima i plaketama.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belavići osnovano je 1957. godine na inicijativu nekoliko mještana, a poglavito Petra Zatezala koji je bio i prvi predsjednik. Već sljedeće godine kupljeno je i prvo vozilo, kamion, koji je služio za različite potrebe. Društvo je tada brojilo 34 člana i financiralo se članarinom i dobrovoljnim prilozima.

  • Društvo je danas u najboljoj formi, osposobljeni smo za sve tipove intervencija, a u budućnosti planiramo nabaviti novu cisternu te urediti potkrovlje. Nastojat ćemo i dalje biti pokretač društvenih aktivnosti u našoj zajednici ne zanemarujući pritom ni jedan vid vatrogasnog djelovanja s posebnom brigom za angažmanom mladih generacija vatrogasaca, jer jedino na taj način sav uloženi trud ima smisla – istaknuo je Mario Biršić predsjednik DVD-a Belavići te podsjetio na najznačajnije trenutke iz povijesti društva i uspjehe ostvarene na raznim vatrogasnim natjecanjima koji su zabilježili i u prigodnoj brošuri izdanoj povodom ove značajne obljetnice.

    Za 60. rođendan društva sadašnje vodstvo u kojem su uz predsjednika Maria Biršića, Goran Spudić, Ivica Laskaš, Igor Žalac, Branko zatezalo, Matija Šimić, Branimir Žanić, Dražen Benić i Ivan Trubić, odlučilo je obnoviti vatrogasni dom i u tom naumu su uspjeli. Izmijenjeno je i podignuto krovište,na 540 kvadrata postavljen je novi pokrov od lima, obnovljena fasada, postavljena dva nova prozora te uređen poligon za vatrogasce, u što je uloženo oko 350 tisuća kuna. Dom u Belavićma sada je jedan od najljepših na ovom području.

    Na nekoliko skupova dogovarali smo planove za budućnost te sad mogu reći da smo zajedno s partnerima iz Slovenije prije tri tjedna predali jedan projekt vrijedan ukupno 6,4 milijuna kuna, od čega bi polovina, ako ga uspijemo realizirati, pripala Dugoj Resi i njenim vatrogasnim društvima. Isto tako kao što smo obećali sufinancirat ćemo obnovu doma u Belavićima. Cijenimo trud i zalaganje vatrogasaca, a to dokazujemo i ovim konkretnim potezima – poručio je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

    Vatrogasne diplome dobili su Luka Laskač i Marko Tomljenović. Spomenice za 30 godina djelovanja u vatrogastvu dobili su Goran Spudić, Darko Šimić, Ivica Laskač, Mladen Spudić, Damir Laskač, Darko Legek, Kristijan Cunić, Antun Cindrić i Mario Biršić. Za 60 godina uspješnog rada u vatrogastvu nagrađeni su Ivan Šimunić, Viktor Mamić, Marko Matičić i Antun Petrunić. Priznanja su pripala i najmlađim članovima, budućnosti vatrogastva u Belavićima. Članovima ekipe koja je na tri ovogodišnja vatrogasna natjecanja osvojila tri prva mjesta, a čini su je Karlo Mihalić, Luka Brozinić, Karlo Polović, Antonio Mihalić, Patrik Tomac, Klara Laskač, Niko Laskač, Dora Petrunić, Duje Polović, Ivan Biršić, Ivan Mihalić, Karlo Tomac, Tereza Laskač, Iva Laskač, Roko Laskač, Fran Mihalić i Lovro Jurčević. Srebrnu medalju dobio je Miro Mamić, a brončane medalje dobili su Ivan Trubić, Matija Šimić, Matija Legek, Mario Baršić, Karlo Šimić, Dalibor Benić, Josip Dobrinić, Tomislav Legek, Ivica Lipovšćak, Marin Fudurić, Marko Mihalić i Igor Žalac.

  • Odgovori