KAportal Umjesto u disku, završili u šumi i postali žrtve iznude: "Ubit ćemo vas, za vas u Sloveniji možemo dobiti 1000 eura" | Karlovački informativni web portal

Umjesto u disku, završili u šumi i postali žrtve iznude: “Ubit ćemo vas, za vas u Sloveniji možemo dobiti 1000 eura”

foto ilustracija

Jedan je u zatvoru, drugi u bijegu, a ono što je zajedničko dvojici okorjelih ličkih kriminalaca je optužnica za iznudu. Bjegunac je Plaščanin I.V.(24), a rođeni Karlovčanin, danas stanovnik Otočca, M.J. (35), je od siječnja u istražnom zatvoru.

Oni su, tvrdi ODO Gospić, 11. prosinca prošle godine oko 2 sata u noći ispred trgovačkog centra Plodine u Otočcu u osobni automobil Golf primili slučajne prolaznike D.G. i R.H. da ih odvezu do obližnjeg diska. No, umjesto na dogovorenu lokaciju, produžili su i odvezli ih u mjesto Škare. Tu je počela drama. M.J. je izvadio sjekiricu i zatražio da mu predaju novac i mobitele.

– Ubit ćemo vas, za vas u Sloveniji možemo dobiti 1000 eura – rekao je, pa se obratio kompanjonu riječima: “Vadi pištolj da ih ubijemo”, otvarajući pretinac u vozilu, simulirajući da vadi neki predmet.

D.G. je odbio, pa je dobio udarac šakom u glavu, te se predomislio i predao im mobitel. Vratili su ih potom u Otočac.

Tužiteljstvo traži za svakoga od iznuđivača kaznu zatvora od sedam mjeseci, kao i da se I.V.-u, koji je u bijegu, presudi u odsutnosti.
M.J. je porekao kazneno djelo te je krivnju svalio na I.V.

Oštećeni pričaju da su kobne večeri slavili rođendan jednoga od njih, odlučili su pješice krenuti iz jednoga u drugi ugostiteljski objekt. Naišli su na Golfa i zamolili prijevoz do diska, a onda je uslijedila drama.

KAportal.hr

  • Odgovori