KAportal Dugoreško Komunalno dobilo novog direktora - gradsku tvrtku u problemima pokušat će izvući Ivan Klokočki | Karlovački informativni web portal

Dugoreško Komunalno dobilo novog direktora – gradsku tvrtku u problemima pokušat će izvući Ivan Klokočki

Nakon što su u srijedu i službeno potvrđena više mjesečna nagađanja o odlasku direktorice Komunalnog Josipe Škrtić -Pucarević u karlovačku tvrtku Čistoća, Duga Resa se našla u nezavidnoj situaciji, jer su praktički u nekoliko dana morali pronaći novu osobu koja će sjesti za kormilo ove tvrtke kojoj u financijskom smislu ne cvjetaju ruže. Naime, trebalo je naći kvalitetnu i sposobnu osobu, a vremena nema jer, tvrtka ne može poslovati bez prvog čovjeka, forma v.d više ne postoji, a Škrtić –Pucarević u drugoj tvrtki počinje raditi već u ponedjeljak. To će, saznajemo, biti Ivan Klokočki.

Iako su se u kuloarima spominjale različite opcije, od toga da će novi direktor postati poznati karlovački SDP-ovac Dario Janković financijski stručnjak, ovlašteni sudski vještak i revizor, što bi zasigurno bio veliki plus za Komunalno, no zbog ranije preuzetih velikih obveza u privatnoj tvrtki Janković nije bio u mogućnosti preuzeti Komunalno. Drugi kuloarski kandidati bili su Nikola Mrzljak, ravnatelj dugoreške Srednje škole, a čak se spominjala i gradska pročelnica financija Mira Fudurić-Kurelić. No, ovog puta nagađanja se nisu obistinila.

Dugorešanin Ivan Klokočki je iskusan čovjek, koji je godinama radio u građevinskom biznisu, poznaje problematiku vodovodnih sustava, ima iskustva u rukovođenju u velikim tvrtkama, a dolazi iz sektora privatnog poduzetništva, odnosno iz dugoreške tvrtke „KLbau“ u vlasništvu Maria Klokočkog. Tvrtka je osobito poznata na Riječkom području gdje su izgradili novi nogometni stadion, hotele, proizvodne hale, vodospreme i niz drugih velikih projekata.

 • – Nisam se rukovodio stranačkom pripadnošću niti politikom, već sam tražio osobu koja će moći provesti nužnu reorganizaciju tvrtke. Klokočki je po struci građevinarac, operativac, u svom radnom vijeku rukovodio je i puno većim tvrtkama, a mi u Gradu nemamo vremena eksperimentirati pa da dođe neki financijaš koji će pola godine utrošiti na svladavanje problematike. Smatram da je Ivan Klokočki osoba koja najbrže i najkonkretnije može djelovati u Komunalnom, jer je on kombinacija znanja i iskustva – obrazložio je svoju odluku dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar koji je kao Skupština društva odgovoran za poslovanje ove gradske tvrtke.

  Iako će neki kao minus u karijeri,ovom vrijednom čovjeku, koji je u životu stvorio doista puno, uzeti propast nekadašnje tvrtke „Izgradnja Ogulin“ koju je godinama uspješno vodio i koja je zapravo propala pod vrlo sumnjivim političkim okolnostima, činjenica je da je baš u ovoj priči prošao sito i rešeto i da je na vlastitoj koži najbolje naučio kako se bori za opstanak.

  Novo imenovani direktor Komunalnog Ivan Klokočki kaže da od svih pa i od medija očekuje suradnju, pa i kritike, ali samo da sve bude u duhu istine.

  Moji prvi potezi bit će da snimim situaciju u tvrtki kako bismo detektirali najvažnije probleme, te ih počeli rješavati u dogovoru s vlasnikom, odnosno Gradom. Borit će se da društvena zajednica bude zadovoljna te da ne budemo tvrtka slučaj već uspješna firma u kojoj će budućnost i dalje ostvarivati postojeći zaposlenici – kazao je za KAportal Ivan Klokočki.

  Novi direktor Klokočki imat će pune ruke posla, jer trenutno Komunalno financijski stoji prilično loše, imaju oko 2,7 milijuna kuna duga, pri čemu imaju oko 6,4 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja pri čemu je oko 3,9 milijuna kuna utuženo. Stoga će prije svega trebati pročistiti bilancu tvrtke, vidjeti što je moguće naplatiti i u kojem roku, a istovremeno vidjeti gdje nastaju gubici i poduzeti mjere za njihovo smanjenje.

  KAportal.hr

 • Odgovori