KAportal SDP i HSU predstavili zajedničku listu za Gradsko vijeće: "Lajkat ćemo samo dobre projekte" | Karlovački informativni web portal

SDP i HSU predstavili zajedničku listu za Gradsko vijeće: “Lajkat ćemo samo dobre projekte”

Na izbore za gradonačelnika dugoreški SDP izlazi u koaliciji s HSS-om gdje podržava kandidata za gradonačelnika Tomislava Boljara, te daje svoju predstavnicu za zamjenicu gradonačelnika Katarinu Srakočić. No, za gradsko vijeće sastavili su zajedničku listu s Hrvatskom strankom umirovljenika s kojom surađuju već niz godina.

– Ovo je lista koja ima i starijih i mlađih kandidata. Politika je posao, znanje, ali i iskustvo, stoga je naša lista spoj mladosti i iskustva. Bio sam član predstavničkih tijela od nivoa grada do Sabora. Imam životno iskustvo, te sam se nakon pet –šest godina izbivanja vratio u aktivnu politiku. Moji mlađi kolege ponudi su mi da budem s njima u ovim izborima i vjerujem da ću pridonijet tome da izborni rezultat bude bolji. U ovu izbornu bitku idemo pod motom „Jači smo od političkih igara“ to znači da nećemo biti ljudi koji će dizati ruke zato što je to netko rekao. Podržat ćemo sve dobre projekte, a protiv onih za koje ocijenimo, ukoliko nas građani izaberu, da nisu na dobrobit grada i građana, spustit ćemo prst dolje i nećemo „lajkati“ za njih. Pozivam građane i birače da ne prespavaju ovu nedjelju već da izađu na izbore i glasaju razumom, a srce ostave kod kuće ili ga upotrebe za ljubav, jer slijede 4 godine upravljanja ovim gradom – poručio je nositelj zajedničke liste SDP-HSU –a dr. Bruno Kurelić na današnjem predstavljanju liste.

– Na listi se nalaze umirovljenici Ivan Perić, Ivan Kalić, Bara Dežman, Ljubica Poljak iz kvote HSU-a. Zatim je tu mladi SDP-ovac Marin Božičević , zaposlenik HS produkta, muzičar, planinar, ronilac, na 12. mjestu je Mladen Palajsa ing. građevine, a slijede Petar Rukavina, Zumbulka Cvitković, Sandro Mikuljan dip.ing zaštite na radu, Ana Špelić mr. ekonomije, Dražen Gvozdić ing. tekstilne tehnologije i zaposlenik Kelteksa, Maja Muharević ekonomistica, Željka Grman. Na 4. mjestu je Josip Sviličić predsjednik Županijskog HSU-u, a treće mjesto na listi pripalo je Ivanu Mogušu, nekadašnjem predsjedniku gradskog vijeća, zaposlenom u Vrtiću. Katarina Srakočić inženjerka prehrambene tehnologije, zaposlena u Croatia osiguranju druga je na listi, a nositelj liste je dr. Bruno Kurelić.

Mi znamo što treba učiniti zato je vaša prva dužnost da iziđete na izbore i podržite naš program koji prije svega nudi razvoj gospodarstva, OPG-ova, turizma, poticanje proizvodnje ekološke hrane, ali i uređenje samog grada za što smo se zalagali do sada, a činit ćemo to i ubuduće. Već na jesen počet će gradnja doma za umirovljenike, a nastavit ćemo i participacije i socijalne potpore koje smo imali i do sada – poručio je predsjednik HSU-a Josip Sviličić te istaknuo kako je HSU osnovan 2004. godine i kao najstarija umirovljenička stranka prepoznatljiva je među umirovljeničkom populacijom kako kroz programe tako i kontinuiranim radom za dobrobit umirovljenika kojih u Dugoj Resi ima gotovo trećina od ukupne populacije.

KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Od ove ekipe na predstavljanju, koja je ujedno i na vrhu liste i tako ulazi u vijeće, možda jedan zna što znači lajkati, a još manje ih zna prepoznati dobar projekt.

  2. Dugar, čemu toliki jal? Što se tiče društvenih mreža ova gospođa sa liste mislim da se zove Dečman Bara kao penzionerka je aktivnija na FB nego mnogi mlađi. A što se tiče projekta poznavajući neke ljude sa ove liste oni sigurno neće prepoznati projekt”bacanje kamena sa ramena”.

  3. Nije jal, već gruba stvarnost. Pogledaj ih i reci koliko njih stvarno može izdržati četverogodišnji fajt za Duga Resu. Ne politički u Vijeću već onaj prema van kad se lobira za gradske projekte?
   Nositelj baš i nije poznat kao fajter niti u svom poslu. Prva dama provodi dosta radnog vremena na kavama. I sad će oni odjednom raditi na projektima. Volonterski!

  Odgovori