KAportal Dugoreški HDZ-ovci se pohvalili kako su s Turkovićem dogovorili "farbanje" mosta, a šef ŽUC-a ih demantirao: Primio me gradonačelnik Boljar | Karlovački informativni web portal

Dugoreški HDZ-ovci se pohvalili kako su s Turkovićem dogovorili “farbanje” mosta, a šef ŽUC-a ih demantirao: Primio me gradonačelnik Boljar

Hoće li konačno dotrajala ograda Mosta 3. bojne 2. gardijske brigade u Dugoj Resi biti obnovljena, te biti riješeni problemi dugoreške obitelji Smilaj s poplavama od oborinskih voda treba tek vidjeti, no zanimljivo je kako i ovi naizgled banalni komunalni problemi mogu biti predmet prepucavanja između političkih oponenata.

Nakon što je Županijska uprava za ceste dobila novog ravnatelja, HDZ-ovca Stjepana Turkovića, predsjednik dugoreške organizacije ove stranke Zlatko Grčić se na Facebooku pohvalio kako je s njim “dogovorio početak radova na Mostu 3. bojne 2. Gardijske brigade Gromovi”, onome kod gradskog kupališta.

Isto tako, u dugoreškom HDZ-u su na najopopularnijoj društvenoj mreži naveli da je “u izradi je projektna dokumentacija za problem u Sv. Petru u blizini kuće obitelji Smilaj, koja trpi poplave uslijed vremenskih nepogoda”.

 • – Ove novosti rezultat su pozitivne komunikacije, zalaganja i truda naše članice, dopredsjednice GO HDZ-a Duga Resa, a ujedno i potpredsjednice Županijske skupštine Jadranke Golubić te novoimenovanog ravnatelja ŽUC-a g. Stjepana Turkovića, raspisali su se HDZ-ovci.

  Nas je, međutim, zainteresiralo po kojoj se sad osnovi ovakvi komunalni zahvati u nadležnosti ŽUC-a mogu dogovoarati s predsjednikom stranke, a ne s predstavnicima gradske vlasti, kao i zašto se do sad nije pristupilo radovima, s obzirom da se radi o objektima u nadležnosti ŽUC-a.

  Ubrzo je i stigao odgovor od Turkovića koji je, zanimljivo, samo potvrdio da se dugoreški HDZ-ovci ipak “kite tuđim perjem”.

  – Dana 27. srpnja primljen sam kao ravnatelj ŽUC-a kod gradonačelnika D.Rese Tomislava Boljara, dok su na sastanku prisustvovali i pročelnici Mladen Rakočević i Davor Bartolac. Tema je bila stanje i prioriteti održavanja županijskih cesta na području Duge Rese, rekao nam je Turković.

  Kako dodaje, izlaskom na teren upoznat je s ova dva konkretna problema, ali i s nizom drugih nedostataka na županijskim cestama na području Duge Rese.

  Dakle, ipak sve ide “redovnom procedurom”, a tko će preuzeti zasluge za posao koji je u opisu posla a ne stvar nečije dobre volje treba tek vidjeti. Novinarsko propitivanje o ovoj temi imalo je lančanu reakciju, pa je sporna objava s HDZ-ovih mrežnih stranica netragom nestala.

  KAportal.hr

 • 8 komentara

  1. Kaportalovci uzalud vam vječno pljuvanje po HDZ-u jer svi smi mi hadzeovci 🙂 🙂

  2. Hebi ga ja nisam. Milju eurića i zemem mam iskaznicu. Prošli put sam tražio tri milje pa su graditelj i piskaralo rekli da im je žao što nisu dali jer su mogli višestruko zaraditi. A kaj se dotikavle farbanja bu to bilo samo da se uzmu ponude pa gdo da najpovoljniju.

  3. Kaportalovci pokazuju da ipak na sreću nismo svi HDZovci. Možda smo bili dok je u HDZ-u bilo ljudi i dok nisu počeli farbati i nas i tunele. A taj mostić u Duga Resi nije vrijedan pojma “redovne procedure” jer to je stvar redovnog održavanja i samo zbog toga bi novi ravnatelj trebao smijeniti sve one koji brinu i planiraju troškove održavanja.
   Ali te planove vodi i izrađuje stari “okorjeli” HDZovac koji je ušao u sukob sa novim ravnateljem.
   Još da ih podsjetim da pontonski most u Zvečaju može potonuti kad će se najmanje nadati i nadam se da će doživjeti “redovnu proceduru” i obnovu. Mislim da će odgovorna osoba koja ga nije zatvorila za promet mogla nakon eventualne nečije smrti na tom mostu otići lagano na dugogodišnje hlađenje u neku ustanovu našeg pravosudnog sustava. Preporučam upotrebu članka 271. Kaznenog zakona i to 1 do 8 godina zatvora.
   U ŽUC-u su svi članovi HDZ-a (već godinama) pa će opet meta biti netko iz voljene nam stranke.

  4. Opa znači dvojica smo, dižem upis za sto iljadarki.

  5. Opće je poznato da oni koji su se najviše i najprije okoristili s hdz-om danas najviše pljuju po istom !
   Svi znamo u Karlovcu cijele obitelji, bračne parove, djecu rodbinu koji su zapošljavani uz pomoć i blagoslov najveće stranke a danas su žestoki kritičari ! Pokorno su lizali hdz-ove oltare sve dok nisu ispunili sve svoje želje…
   Da ne pričam o Duga Resi !
   Nemojte me vući za jezik pa da počnem iznostiti prezimena 🙂 🙂

  6. Je u konačnici ” jer svi smi mi hadzeovci “

  7. Ja jesam, od Siječnja 1990. do dana današnjeg. Poslije pionira, omladine, mog dvd-a i društva dobrovoljnih davatelja krvi to mi je jedina stranka 😉
   Niti sam neki istaknuti član, niti nisam nešto mutio i okoristio se niti se ne osjećam krivim za nečije mutne radnje… Svakom mogu u karlovcu i šir epogledat u oči i ne trebam spuštati pogled.
   Svi mi imamo svoje ime i prezime koje smo naslijedili !
   Isto tako Jurica moj siguran sam 100% da si baš ti također bio veliki hadezovac i da si to bio dok ti je to koristilo.
   Toliko si već dugo na ovim komentarima i toliko si toga već izrekao o sebi da je to već svima jasno !!
   Priznaj, ne okolišaj, olakšaj si dušu !

  Odgovori