KAportal Dugoreški Advent ove godine bez velikih estradnih imena – Počinje u subotu paljenjem prve svijeće i besplatnim klizanjem za sve posjetitelje | Karlovački informativni web portal

Dugoreški Advent ove godine bez velikih estradnih imena – Počinje u subotu paljenjem prve svijeće i besplatnim klizanjem za sve posjetitelje

U Dugoj Resi će i ove godine, treći puta zaredom, biti organiziran bogat program za predstojeće blagdane. Danas je i službeno predstavljen program ovogodišnjeg dugoreškog Adventa u Amfiteatru i klizalište na ledu koje je, na radost brojnih dugoreških mališana, još veće nego prošle godine za oko 150 četvornih metara.

– Ove godine imamo još veće klizalište i sva oprema kao i korištenje klizališta za sve posjetitelje bit će besplatno. Novina je, da su se ove godine značajnije u organizaciju uz Grad i Turističku zajednicu, uključili Pučko otvoreno učilište i Sportska zajednica te će u dogovoru sa školama i vrtićem, za svu djecu biti organizirano, umjesto na tjelesni mogu doći ovdje gdje će imati učitelja klizanja, a tijekom praznika i poslije podne moći će pokazat što su naučili. Klizalište počinje s radom 30. studenog i otvoreno će biti do 7. siječnja, dakle više od 40 dana besplatnog klizanja i uživanja na otvorenom. Ove subote palimo prvu adventsku svijeću, dođite, dovedite djecu, popijte vrući čaj i uživajte u klizanju i na dugoreškom Adventu – poručio je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Radno vrijeme klizališta bit će od 10 do 12 i od 15 do 22 sata za vrijeme praznika, a za vrijeme trajanja škole samo u poslije podnevnim satima zbog škole klizanja. Naime, škola klizanja za djecu održavat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16 do 17sati , a za odrasle utorkom i četvrtkom od 21 sat.

Glazbeni program je ove godine bez velikih estradnih imena, već uz domaće snage. Počet će 20.prosinca i trajati narednih deset dana, svaki dan osim na dan Badnjaka i Božića. Svi koncerti počinjat će u 19 i trajati do 21 sat, a zabava će se nastaviti uz klizalište glazbu s razglasa.

– U programu sudjeluju The Gigson, Bob Milan, Skitnice, Strings bend, Kocka šećera, Tamburaški sastav Boemi, pjevački zborovi Vila i KUD-a Frankopan iz Bosiljeva, a imat ćemo disco večeri na ledu. Organizirali smo i Sajam OPG-ova s domaćim proizvodima, a uz sve to održavat će se i kreativne radionice u organizaciji Udruge za mlade Agora i Pučkog otvorenog učilišta. Velečasni Branko Risek vodit će paljenje adventskih svijeća 30. studenog u 17.30, a ostalih subota u 18 sati uz pratnju zborova, a u crkvi Svetog Antuna 14.prosinca održat će se i predstava „Betlehem traži zvijezdu“ s početkom u 19.30 sati – istaknuo je Ivan Puškarić direktor TZP Četiri rijeke.

  • Martina Tomić kazala je da će se za brojne dječje kreativne radionice pobrinuti članovi Agore, a Pučko otvoreno učilište Adventu se pridružuje i svojim redovnim programima – kazališnim predstavama, koncertima, plesnim radionicama.

    – Imat ćemo i prikupljanje rabljenih igračaka za potrebe Crvenog križa, kojima ćemo za Božić darivati djecu slabijeg socijalnog statusa – najavila je Tomić.

    I ove godine održat će se i Božićni rafting, u organizaciji Vodomara i TZP-a, a umorne „Djedice“ potom će se zabaviti i okrijepiti u Amfiteatru lovačkim gulašom, fiš paprikašom i grahom koji će pripremiti dugoreški riblovci, sportska zajednica i lovačka udruga.

    Za Novu godinu održat će se prigodni program za djecu u 12 sati, a na večer će odrasle od 22 sata zabavljati The Rivers band, uz veliki vatromet i puštanje lampiona.

    KAportal.hr

  • Odgovori