KAportal Dugorešanka šest godina nije plaćala parking u Karlovcu, pa je dobila čak 39 kazni. Sada stižu na naplatu - s kamatama | Karlovački informativni web portal

Dugorešanka šest godina nije plaćala parking u Karlovcu, pa je dobila čak 39 kazni. Sada stižu na naplatu – s kamatama

Gotovo šest godina jedna gospođa iz Duge Rese nije plaćala parkiralište za svojeg limenog ljubimca u Karlovcu, skupila 3.900 kuna kaznenih dnevnih karti, koje također nije željela platiti, pa su je ovršili iz Parkinga, bivšeg koncesionara koji je upravljao karlovačkim parkiralištima.

Tužena je u prigovoru – odgovoru na tužbu navela da su “kazne neutemeljene i nezakonite jer ne mogu naplatiti 100 kuna dnevnu kartu ako parkiranje nije produženo i plaćeno je pet kuna za sat. Isto tako ukoliko naplate dnevnu parkirališnu kartu u iznosu 100 kuna to znači da je to parkirno mjesto zakupljeno za sljedećih 24 sata i nitko više ne smije parkirati na to mjesto taj dan, a kamoli da nekom drugom naplate kaznu još 100 kuna za to isto mjesto.”

Sva njezina parkiranja bez plaćane parking karte su fotografski dokumentirana, a u tom periodu služila se s dva automobila.

  • – Parkiranjem vozila tužena je s tužiteljem sklopila ugovor o korištenju javnog parkirališta s naplatom prihvaćajući uvjete propisane Odlukom, a među kojim uvjetima je određeno kako se stavljanje dnevne karte na vjetrobransko staklo vozila smatra urednom dostavom te karte koju je korisnik parkirališta dužan platiti u roku od osam dana – zaključio je Općinski sud u Karlovcu naglašavajući kako njezin prigovor da bi naplata dnevnih karata bila neutemeljena i nezakonita – neutemeljen.

    Još oko 2.000 kuna će je doći troškovi postupka, kamate i drugi troškovi ovrhe.

    KAportal.hr

  • Odgovori