KAportal Dugo mještani Bukovlja čekaju novi most a čekat će još dvije godine, taman do lokalnih izbora - sad su saznali kako će izgledati | Karlovački informativni web portal

Dugo mještani Bukovlja čekaju novi most a čekat će još dvije godine, taman do lokalnih izbora – sad su saznali kako će izgledati

Dugo mještani Bukovlja čekaju gradnju novog mosta preko rijeke Mrežnice a koji bi trebao zamijeniti dotrajali i neadekvatni pontonac. Kako stvari stoje, čekat će najkasnije do proljeća 2021. godine a to su saznali jučer u Vatrogasnom domu u Bukovlju, na sastanku u organizaciji Karlovačke županije i Općine Generalski stol.

Tamo je, naime, održana javna prezentacija idejnog rješenja mosta na rijeci Mrežnici između Zvečaja i Bukovlja. Prezentaciji su nazočili župan Karlovačke županije Damir Jelić i zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin sa suradnicima, načelnik Općine Generalski Stol, Alen Halar, gradonačelnik Duge Rese, Tomislav Boljar sa suradnicima, ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovac, Stjepan Turković, a prezentaciju je pripremio i predstavio projektant dr. sc. Alex Kindij, dipl. ing. građevine.

Kao što se i očekivalo, mještani su bili vrlo brojni te konačno vidjeli prezentaciju idejnog rješenja budućeg armirano betonskog most.

 • – Očekuje se da bi novi most, trebao biti gotov najkasnije do proljeća 2021. godine, a novac potreban za njegovu izgradnju uopće nije upitan, naglasio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovac Stjepan Turković. Ing. Alex Kindij, novi je most opisao kao ”vitko, nježno, nenametljivo, a suvremeno i trajno rješenje”. Zanimljivo kako će novi most biti gotov baš negdje pred lokalne izbore.

  – Niveleta će biti 2, 5 metra viša, a predviđena su i dva prometna traka te šest parkirnih mjesta. Umjesto dosadašnjih, četverokutnih stupova, u vodi će se nalaziti kružni stupovi, koji ne zadržavaju granje, ali su i estetski prihvatljiviji. Nosivost novog mosta biti će neupitna i znatno veća od postojećeg te on više neće biti usko grlo za protok prometa i roba pa će tako riješiti važan životni problem ovoga mjesta, rekao je projektant.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Gledam slike mosta i umirem od smijeha. Ograničenje 2t me posebno razveselilo. A da sam projektant razmislio bi i rekonstruirao krivinu iza mosta na desnoj obali jer je ta nizbrdica i vrlo loš lijevi zavoj živa opasnost u slučaju klizanja.
   Molio bi da netko projektantu pojasni dubinu vode na tom mjestu pa bi mu bilo jasno da se taj most treba riješiti u jednom rasponskom sklopu.

  Odgovori